Vajda Anna és Kajdacsi Judit dupla-duplája

Beindult a nagyüzem, több külföldi női bajnokság is - amelyekben külföldön pattogtató magyar játékos is érdekelt - múlt hétvégén kezdődött. Akadtak kitűnően teljesítő honfitársnőink!

Olasz földön Honti Kata csapata fölényes győzelemmel, Rasheed Rita újonc együttese viszont súlyos vereséggel kezdte a szezont. A Schio kezdő ötösében Katával 87-38-ra verte a Chieti együttesét. Kata egy félidőnyit játszott, volt 3 sikertelen dupla, s egy tripla kísérlete. Leszedett 3 lepattanót, adott 1 gólpasszt, valamint szerzett 1 s eladott 3 labdát.
 
Rasheed Rita csapata, a San Martino Raguzában szaladt bele egy elég nagy, 88-31-es pofonba. Nem valószínű, hogy Ritát vigasztalja, hogy csapata pontjainak csaknem a felét szállította ő, szám szerint 13-at, s ezzel messze a San Martino legeredményesebb játékosának bizonyult. A bedobó 26 percet játszva 2/7-es dupla, 2/4-es tripla és 3/5-ös büntető mutatóval érte el e pontszámot. Statisztikai lapjára még 4-4 lepattanó, valamint eladott labda került.
 
Török földön a kupaküzdelmek zajlanak. Vajda Anna nagyot játszott, csapata a Botas Adana 74-69-re verte a Homend Antalya együttesét. Magasbedobónk 16 ponttal, 12 lepattanóval s 5 gólpasszal vette ki részét a sikerből. Horti Dóra együttese a Canik Belediye 100-95-re kapott ki a Ceyhan Belediye-től, sajnos a részletekről, így a magyar center teljesítményéről nem érkezett jelentés.
 
Romániában mindhárom magyar játékos csapata alulmaradt, de rögtön tegyük hozzá, honfitársnőinknél nem érheti szó a ház elejét.
 
Vincze Andrea csapata, a Marosvásárhely s Craiova otthonában lépett pályára, s 67-63-ra kapott ki. A magyar center 28 percet játszott, s 5/6-os dupla, valamint 2/4-es büntető mutatóval 12 pontig jutott. "Lőlapján" még emellett 7 lepattanó (3 támadó), 1 gólpassz, valamint 2-2 szerzett és eladott labda látható.
 
Andi előző, s Kajdacsi Judit jelenlegi csapata, a Kolozsvár a bukaresti Rapid otthonában játszott, s kapott ki 66-64-re. A magyar középjátékos 18 pontos (8/14 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető) és 14 lepattanós (7-7 védő és támadó) dupla duplával zárta a találkozót. Volt még 2 gólpassza, ám a statisztika szerint 11 eladott labdája.

A román forduló legnagyobb meglepetése Gyulafehérváron született, ahol az Alba Iulia 61-50-re megverte a 30 percet játszó Hutlassa Fannival a kezdő ötösben felálló Targoviste csapatát. A magyar bedobó 0/2-es dupla és 1/5-ös tripla, valamint 1/2-es büntető mutatóval 4 pontig jutott. Mellett leszedett 8 lepattanót, s volt 2-2 gólpassza, valamint eladott labdája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus