Gereben Lívia meglepően jól bírta a munkát

A válogatott játékosa beszélt az elmúlt hétről, a székesfehérvári munkáról, a jövőt érintő kérdésekről és a Szekszárdról is.

Részlet a Nemzeti Sport interjújából:

– Hogyan telt el a hét?

– Jó társaságban repül az idő – válaszolta vidáman Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd 20 éves bedobója, akinél tavaly leukémiát diagnosztizáltak, átesett több kemoterápiás kezelésen és egy vértranszplantáción, de hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve nemcsak túlélte a betegséget, és közel került a teljes felépüléshez, hanem már öt napig együtt is dolgozott a Székesfehérváron edzőtáborozó felnőttválogatottal. – Persze nagyon izgatott voltam az érkezésem előtt, vártam, hogy több mint egy év után – mert tavaly májusban betegedtem meg – ismét csapatban edzhessek, és vártam, hogy újra együtt lehessek a lányokkal.

– Mennyit tréningezett?

– Hét edzésen vettem részt, és bevallom, ugyan rettentően hiányzott a játék, hogy amikor már ott voltam a parketten, s végeztem a feladatokat, teljesen átszellemültem, és egyáltalán nem éreztem a sok hónapos kihagyást. Az ismerős és szeretett közeg biztonságérzetet adott.

– Hogy bírta a munkát?

– Meglepően jól. Az öt az öt elleni játék, azaz a testi kontaktussal járó feladatok kivételével mindent végigcsináltam a többiekkel, de olyan igazi izomlázam sem volt. Sőt, időnként azt éreztem, többre is képes lennék, de ezt az orvosok nem engedték, mert a fokozatosság elvéhez kell tartanom magam.
 

A teljes beszélgetést ezen a linken olvashatjátok el, amelyben Gereben Lívia a jövőről, a Hollandia elleni válogatott meccsről és a Szekszárdról is beszélt, de megszólalt Székely Norbert szövetségi kapitány is.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - Török Attila, nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus