Interjú az Év Játékosával

Fegyverneky Zsófia, az Uniqa Euroleasing Sopron csapatkapitánya érdemelte ki az Év Játékosa címet a hölgyeknél. A kitűnő játékos amondó: az elismerést elsősorban a soproni együttes előző évadbeli kitűnő hazai szerepésének köszönheti

- Gratulálunk az újabb elismerésedhez. Amikor a mérkőzéseken a csapatod sikeréért küzdesz, nyilván nem egy ilyen díj elnyerése jár a fejedben...

- Meg sem fordul benne - mondta a kitüntető címet idén már harmadszor elnyerő Fegyverneky Zsófia. - A csapat sikeréért hajtunk, küzdünk mindannyian. Úgy érzem, ha nem domináltunk volna a hazai mezőnyben, azaz, ha nem nyerjük meg a bajnokságot és a Magyar Kupát, akkor esély sem lett volna a cím elnyerésére. Csapatjátékokban az egyéni elismeréseket sikeres, győztes csapat játékosai szoktak kiérdemelni. Bár az elismerést én kaptam, az érdem elsősorban az előző évad csapatáé.

- Amely veretlenül nyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát, tehát hazai szinten hibátlan évadot nyújtott. Fél év távlatából hogyan értékeled az előző szezont?

- Itthon mindent magabiztosan, fölényesen nyertünk, egyértelműen mi voltunk a legjobbak. Jól összeállt a csapat, vitathatatlanul domináltunk, és a magyar-szlovák bajnokságban is csak egy nagyon szoros döntőben kaptunk ki az Euroliga negyedik Kassától. Az Euroliga-szereplésben volt egy kis hiányérzetem.

- A most zajló évadban jelentősen átalakult a csapat, új edzővel dolgoztok. Hogy látod az idei Sopront?

- Új edzővel, új szakmai elképzelésekkel dolgozunk. Sajnos légiósaink kicsit későn érkeztek, akadt aki sérült volt, így kezdetben érthető, hogy akadozott a játékunk. Most érkezett Iva Ciglar, aki egy vérbeli, klasszikus irányító. Ilyen játékosunk nem volt, de hogy az ő érkezése mennyit jelent majd a csapatnak, mennyi pluszt is ad valójában, az csak majd jövőre derül ki, mert kell még pár hét, amíg összeszokik velünk.

- Hosszú évekig játszottál más városban, mint férjed, a nyáron az SKC-hoz szerződő Dénes Gábor. Most egy városban éltek, játszotok, mennyit jelent neked?

- Nagyon sokat. A pihenő idő az tényleg valóban a pihenésé, nem Kecskemétre való utazással telik, és persze a mindennapok is jóval könnyebbek így, hogy egy helyen kosarazunk.

- Bár kicsit távolabbi a történet, de kétezer tizenötben Európa-bajnokságot rendez Magyarország. Bár nagyon korai erről még beszélni, hogyan vélekedsz a magyar csapat esélyeiről?

- Az tényleg odébb van még, de úgy gondolom, ez a Közép-európai Liga egy nemzetközi szinten is nagyon erős, kiegyensúlyozott bajnokság. Itt, azok a magyar játékosok, akik csapataikban rendszeresen játszanak, sokat fejlődhetnek. Az is jó a magyar női kosárlabdának, hogy végre az európai kupákban, az Euroligában és az Európa-kupában is sok együttesünk állt rajthoz. Mindez azt jelenti, hogy az itthon kosarazó legjobb játékosok folyamatosan erős ellenfelek elleni kemény nemzetközi meccseken edződhetnek, és ebből sokat profitálhat a kétezer tizenötös Európa-bajnokságra válogatottunk.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus