Juhász Dorka: A példám motiválhatja a magyar lányokat

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság négyszeres bajnoka, a Minnesota Lynx választotta ki Juhász Dorkát, az immár új csapatával ismerkedő pécsi születésű játékos Amerikában valósítaná meg gyerekkori álmait.

Juhász Dorka exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, részlet az interjúból:

– Hogy érezte magát a gálán – amelyen ön volt az első magyar, akit meghívtak?
– Szuper volt! Büszke vagyok, mert nem csak nekem fontos, hogy meghívtak, kiválasztottak, hiszen én Magyarországot képviselem, hazám jó hírét keltem. Én nyilván kívülről nem látom a teljes képet itt, Amerikában, de most kezdem átérezni, hogy ez országszinten is milyen fontos esemény volt. Remélem, az én történetem jó példa lehet azoknak a kislányoknak, akik erről álmodoznak.

– Ön minden idők legelőkelőbb helyen kiválasztott magyar kosarasa a WNBA-draft történetében. Őszintén, ha választani lehetett volna, melyik csapatba szeretett volna kerülni?
– Nem volt preferenciám, sok csapattal beszéltem előzetesen, több is tetszett, de mivel más szisztémákkal dolgoznak, mind jó választásnak tűnt. A Minnesota játékrendszere hasonlít a UConnéhoz, vagyis valószínűleg nem véletlen, hogy hozzá kerültem, mert a stílusom neki is megfelelőbb. Boldog vagyok, de bármelyik klubhoz kerülök, elégedett lettem volna. Az elmúlt néhány nap élményei örökre megmaradnak bennem.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotók, slide: nemzetisport.hu; Reuters

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus