Raksányi tudja, mit akar: döntőt szeretne játszani!

A Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának kerete alaposan kicserélődött a nyáron, sokan távoztak, és sokan érkeznek Zseljko Djokics együtteséhez. A maradók között van természetesen Raksányi Krisztina, akitől sokat várnak – ráadásul a mindössze 22 éves válogatott kosarasra vezérszerep hárul majd az október közepén kezdődő új szezonban. De ez egyáltalán nem zavarja, áll a kihívás elé.

– Sokmindent várok a következő idénytől – mondta Raksányi. – Egyrészt vezére akarok lenni ennek a csapatnak, a Magyar Kupában meg szeretném védeni az elsőségünket, és ismét döntőt akarok játszani. És persze minél többet szeretnék fejlődni, azért is, hogy a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságon minél jobban tudjam segíteni a magyar válogatottat.

A játékos hozzátette, valóban nagy volt a változás a keretben, de bizakodásra ad okot, hogy olyanokat igazoltak, akiknek biztosan nem lesz majd gondjuk a beilleszkedéssel és a csapat játékszisztémájának elsajátításával. Miként azzal sem lesz gond, hogy Raksányi egyáltalán játszhasson: a kosaras a nyár elején kipihente térdsérülését, azóta pedig gőzerővel edz, készül a következő szezonra, mert tudja, az ő jó játékára is szükség lesz ahhoz, hogy a bajnokságban ismét az aranyéremért küzdhessenek.

A PEAC-Pécs programja

A PEAC-Pécs most szombaton játsza első felkészülési mérkőzését, az ellenfél Pécsett (18.00) az MTK együttese lesz. Szeptember 5-én Szekszárdon vendégeskednek Zseljko Djokics tanítványai, majd egy héttel később (szeptember 11–14.) Porecsbe utaznak, ahol kétszer is pályára lépnek. Ezután ott szerepel a programban a hagyományos Göcsej-kupa, amelyre szeptember 19–21. között kerül sor Zalaegerszegen. A hónap utolsó napjait pedig Szekszárdon tölti majd a PEAC-Pécs, ahol a Sió-kupán szerepel. Október 11–12-én Pécsett a Fűzy Ákos emléktornán vesznek részt Raksányiék – akik számára ez lesz a felkészülési program utolsó állomása.

A bajnokságot várhatóan október 19-én, vasárnap kezdik, a Vasast fogadják hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus