A TF-es lányok és a miskolci fiúk is nyertek ma

Megszerezte első győzelmét a Miskolci Egyetem férfi csapata a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi játékokon, a TF is nyert a lányoknál.

Szinte végig vezetve, fokozatosan elhúzva jó szerkezetű lengyel ellenfelétől megszerezte első győzelmét a Miskolci Egyetem férfi csapata a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi játékokon. Holnap Drahos Gábor legénysége görög rivális ellen játszik a 13. helyért

Miskolci Egyetem - Jagelló Egyetem (lengyel) 77-55 (17-10, 16-9, 23-18, 21-18)
Miskolc
: TAKÁCS 23/12, Piukovics 9/3, Kopasz 3/3, LIPPAI 20, Varga M. 2. Cs.: ORLICZKI M. 10/9, Orosz, Orliczki B. 4, Szepesi 3/3, Jurányi.

Lippai Szabolcs vezető kosara után akár gyorsan el is léphetett volna nagyobb különbséggel a miskolci együttes, de mivel játékosai sorra hagyták ki a tiszta, ajtó-balak ziccereket, idővel a krakkóiak megfordították a meccset. A lengyeleknek nem igazán ízlett az agresszív miskolci védekezés, néhány Jagelló-játékos eléggé frusztrálttá vált, nyoma sem volt a híres magyar-lengyel barátságnak. A szakasz második felében aztán Takács Dániel, Orliczki Márton, majd Szepesi Szabolcs egy-egy triplájával sikerült pár pontos előnyt szerezniük a srácoknak. A második negyedben Lippai ügyes találataival tartotta előnyét Drahos Gábor legénysége. A krakkóiaknak minden pontért meg kellett szenvedniük, de néhány bravúrkosárral "látótávolságon" azaz 10 ponton belül tudtak maradni. A félidő végén Orliczki M. újabb triplájának, valamint Takács duplájának köszönhetően 14 pontosra nőtt az előny.

Ezt "fejelte meg" Kopasz Márton egy triplával a második félidő elején. Ezt követően némi kapkodás lett úrrá a miskolci srácokon, 10 pontra feljött a lengyel együttes. Ekkor a támadóidő utolsó pillanatában a másik Orliczki Bence egy pazar bal horoggal talált be. A kosár sokkolta a lengyel srácokat, a miskolciaknak viszont szinte szárnyakat adott, a magyar egyetemi bajnok 14-2-es "száguldását" útjára indítva. Ezzel 20 pont fölé nőtt a különbség. A záró etapban ez állandósult, Takács és Lippai vezérletével már nem engedte közel magához ellenfelét a Miskolc. Arról pedig, hogy a végén is 20 pont fölött maradjon a különbség, az utolsó pillanatokban egy lengyel dobás roppant látványos, remek ütemű blokkolásának formájában Jurányi Ádám gondoskodott.

Drahos Gábor: - Gratulálok a fiúknak az első győzelem megszerzéséhez, végre sikerült megszabadulniuk az eddigi meccsek sallangjaitól. A mérkőzés megmutatta, hogy az akarat, a küzdeni tudás még ezen a szinten is csodára lehet képes, és szégyelljék majd magukat, ha ebből nem tanulnak. Szép játék, jó munka volt!

 

Az első negyed közepétől magához ragadva az irányítást, fokozatosan elhúzva fölényes győzelmet aratott a  tartalékosan felálló és a mérkőzés közben tovább fogyatkozó TFSE női csapata a coimbrai Európai Egyetemi Játékok női kosártornáján a litván Vilnius Egyetem ellen. Miháczi Diáék e sikernek köszönhetően holnap a 9. helyért játszhatnak a német Marburg ellen.

TFSE - Vilnius Egyetem 72-48 (19-14, 15-10, 20-16, 18-8)
TFSE:
MIHÁCZI 14, Herman 3/3, Karlócai 7/3, KOVÁTS 8, VARGA 19. Cs.: SZELI 14, CZIVINGER 2, Agic 2, Fábián 3/3.

Az első percekben még érződött a kétnapos "játékrozsda" a TF-lányain, akik a szabadnap után következő napon sem játszottak. Az első negyed második felére - köszönhetően részben annak, hogy Magyar Bianka zónavédekezést rendelt el, amellyel sikerült megzavarni az amúgy remek szerkezetű litván csapatot - aztán felpörgött a TF. Miháczi Diána vezérletével 10-6-os vilniusi vezetés után egy 13-2-es rohammal fordított a magyar női egyetemi bajnok. A második etap elején megtört a lendület, eladott labdákból könnyű kosarakat szereztek a balti hölgyek, akik egy 6-0-lal gyorsan fordítottak. A holtponton Czivinger Lilla kosara lendítette át a TF-et, aki találata után nem sokkal labdát is szerzett, majd sajnálatos térdsérülést szenvedett, egy szerencsétlen mozdulatnál. Társai ölben vitték le társai a pályáról, majd mentő vitte kórházba. A lányokat nem zavarta meg a kellemetlen közjáték, Varga Barbara, valamint az ezúttal bővebb játékidejével remekül élő Szeli Dorina jóvoltából egy újabb 13-2-es rohammal szünetig 10 pontos előnyt szerzett a TF.

A második félidő elején állandósult a 10 pont körüli magyar vezetés, a Miháczi-Szeli-Varga trió révén tartotta előnyét a TFSE. A szakasz hajrájában aztán Kováts Gabriella is hozzátette a magáét, s az ő találatai kellettek ahhoz, hogy a TF végképp megtörje ellenfelét.

A záró etap már helyenként magyar örömjátékot hozott, Karlócai Julianna vezetésével, s a végén az addig kevesebbet játszó játékosok is betaláltak, Arin Agic duplával, Fábián Sára pedig triplával vétette észre magát.

Magyar Bianka: - Nagyon örülök annak, hogy tartalékosan is sikerült győznünk, ráadásul úgy, hogy mérkőzés közben tovább fogyatkoztunk. Nagyon remélem, hogy Czivinger Lilla sérülése nem súlyos. Büszke vagyok a lányokra, annak pedig külön örülök, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Fotó - Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus