A TFSE kikapott, a DEAC győzött a második napon

A szerdai napon a TFSE vereséget szenvedett olasz ellenfelétől, a DEAC viszont legyőzte a Würzburgot az Európai Egyetemi Játékokon.

A kosarsport.hu beszámolója a TFSE Bologna elleni meccséről:

TFSE - Bologna 60-69 (18-11, 13-14, 11-24, 18-20) 

TF: Miháczi 2, MÁNYOKY, 19/18 Karlócai 1, NÉMETH A., 19 Varga B.2. Cs.: Bodnár 5, LAKATOS 8, Kováts 4. 

Olasz triplával kezdődött a találkozó, majd miután mindkét együttes elkapkodott pár támadást, Mányoky Judit egalizált hármassal. Aztán a TF vajkezű hátvédje újra betalált messziről. Kezdtek felpörögni a lányok, lerohanás után Németh Alma volt eredményes, az olasz triplára tehát 8-0-lal feleltek a lányok. Szilaj csata dúlt a pályán kevés kosárral. Sajnos a büntetők nem mentek kora reggel a lányoknak, az első négyet elrontották a vonalról, s amúgy is kapkodtak támadásban, így az ellenfél ledolgozta hátrányát. A TF hosszabb kosárcsendjét szemfüles, támadó pattanó utáni kosárral Bodnár Fanni törte meg. Mányoky a harmadik hármasát is beemelte. Alma sikeres büntetőivel 7-0-s futást könyvelhetett el a TF. Ekkor ugyan az olaszok szereztek egy duplát, de a negyed és egy szép támadás végén Lakatos Dóra talált be látványos középtávoli kosárral. 

A második szakasz első olasz támadásánál sikerült elérni a lányoknak, hogy az ellenfél ne dobjon kosárra 24 másodperc alatt. Zónára váltottak az olaszok, s büntetőkkel feljöttek 4 pontra. A TF első mezőnykosarát közel 3 perc elteltével Németh Alma dobta. Olasz válasz után Lakatos szerzett bravúros kosarat, s a bónuszt is bedobta, ám nem sokkal később egy támadófault formájában már a 3. személyijét kapta. Perceken át 24-17-et mutatott a tábla, a holtpontról Varga Barbara büntetőkkel a TF csapatát mozdította el, majd Kováts Gabi ügyes ziccerével 10 pont fölé nőtt az előny. Mányoky tett szóvá egy medvepuszit, amely után bizony elég nehezen mozgott - technikait kapott a reklamálásért. Ettől erőre kaptak az olaszok, s újabb kihagyott TF büntetők közepette egy 8-1-gyel 4 pontra feljöttek. A félidő végeredményét Németh állította be leválás után szerzett duplájával. Úgy vezetett 6 ponttal a TF, hogy játékosai a büntetők több mint a felét kihagyták, 8/18 volt a "találati arány" félidőben a vonalról. 

Ahogy a meccs, a második félidő is olasz hárompontossal indult, amelyre szellemes akcióval feleltek a lányok: Karlócai remek átadásából Németh volt eredményes. Alma elkapta a fonalat, újabb kosarat szerzett. Az olaszok viszont újabb triplát, ami egy 10-1-es bolognai futás kezdetét jelentette, hiába kért közben időt Boros Zoltán. Megzavarodtak a lányok, rossz dobások, eladott labdák jellemezték a játékukat. Hosszú-hosszú magyar kosárcsendet tört meg Bodnár, de azonnal jött rá a válasz. Extázisban játszott a Bologna ebben a szakaszban, minden beesett az olasz lányoknak. A padról visszatérő Mányoky faragott egy hármassal a 9 pontosra nőtt hátrányon. A záró szakasz előtt 7 ponttal vezetett a Bologna, amelynek játékosai a harmadik etapban egy híján annyi pontot dobtak, mint az egész első félidőben. 

A záró szakasz elején több mint másfél percig nem esett kosár, majd Németh 5-re hozta fel a TF-et. Az olaszok betöréseit azonban nem tudták lábbal tartani a lányok, így nem sikerült közelebb kerülni hozzájuk. Sőt, a szakasz közepén egy - a támadóidő végét jelző dudaszóra dobott - triplával 10 fölé nőtt a bolognai előny. Siettek, kapkodtak, eladták a labdákat a lányok, az olasz betörésekkel szemben pedig továbbra sem volt ellenszer. Hiába dobott be az utolsó percben kélt triplát is Mányoky, a szünet után szédületes dobóformát nyújtó olaszok nyertek. A vereségben közrejátszott a 13/26-os a mindössze 50%-os büntetőzés. 

Boros Zoltán: - Az első félidőben jól játszottunk, ültek a dobások, s vezettünk. Szünet után az olaszok agresszív védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul ellenfelünk időnként bravúros triplákkal fordított, s ezt követően már nem tudtunk visszajönni. Holnap nyerni kell a szerbek ellen a nyolc közé jutáshoz. 

 

A kosarsport.hu beszámolója a DEAC Würzburg elleni sikeréről:

DEAC-Würzburg 89-53 (23-17, 16-17, 26-10, 24-9) 

DEAC: Nagy Benedek 3/3, NAGY BOTOND 25/18, GÁL 12/3, Lippai 4, KISS L. 12. Cs.: KAKUNOV 14/6, Opre, SZENDREI 6, BAK 5, Szarka, Tóth P. 6/6. 

A tegnapi - a hollandoktól szoros küzdelemben elszenvedett - vereség után a javítás szándékával lépett pályára a magyar férfi egyetemi bajok, a DEAC. Tegnap egy félidőt láttak a debreceniek a német gárda az olasz Bologna elleni meccséből. A Würzburg egy nem labdazsonglőrökből, ám remek erőnlétű, s fizikailag igen masszív felépítésű kosarasokból álló gárda benyomását keltette. Játékosainak többsége - alkatából kifolyólag - akár kézilabdában, akár rögbiben is megállná a helyét. 

Tóth Sándornak, a két csapat kiszolgálását maximálisan szem előtt tartó, s a csarnokok között egész nap szinte ingajáratban közlekedő sofőrnek köszönhetően a TF női csapatának néhány játékosának, valamint szakvezetésének jelenlétében kezdődött az összecsapás. 

Több mint másfél perc elteltével Nagy Botond betörésből a DEAC-nak szerzett vezetést. Német egyenlítés után ügyes befutásból Kiss Lali ismét a debrecenieket juttatta előnyhöz, majd az egyébként a térdével bajlódó Gál Balázs "büntetett". Az ő hadrafoghatósága egyébként egy másik Tóthnak, a két csapat testeket, valamint sziporkázó szellemessége révén adott esetben lelkeket is gyógyító masszőrének, Ákosnak volt köszönhető. Sajnos az előző meccs hajrájában fontos triplát dobó, ám ellenfele lábára esve bokasérülést szenvedő Jávor Barnát nem tudta harcra kész állapotba hozni. A németek is "találtak" kosarakat, ám a negyed közepén a Kiss-Gál duó eredményességének köszönhetően 12-6-ra elléptek a debreceniek. Német időkérés, majd tripla következett, ez utóbbira Lippai Szabi felelt ügyes duplával. Felváltva estek a kosarak, német zsákolásra Gál válaszolt 2+1-es akcióval. Ahogy a tegnapi meccsen, a távoli dobások ezúttal sem (s)ültek debreceni részről, a negyed hajrájában 2 pontra feljött a Würzburg, amikor Nagy Botond beemelt egy triplát, majd egy würzburgi kosár után a sziporkázó, az első negyedben 12 pontig jutó Gál is betalált távolról. 

A második negyedet remekül, 7-3-mal kezdve gyorsan 10 pontosra növelte előnyét a DEAC. Német időkérés után 6 pontra feljött a Würzburg, amikor Nagy Botond emelt be egy hármast. A szakasz közepén támadásban "megállt" a DEAC. A határtalan lelkesedéssel küzdő német gárda egy 7-0-lal 2 pontra feljött. Igen hosszú debreceni kosárcsendnek vetett véget Tóth Péter szerencsés hármasa. A németek újra visszaküzdötték magukat 2-re, de a félidő Nagy Botond triplájával, s 5 pontos DEAC-vezetéssel zárult. 

Német kosárral indult a második félidő. Közel 2 perc elteltével Lippai Szabi energikus, határozott betöréssel a würzburgi zónát átjátszva szerezte az első debreceni pontokat szünet után. Ez egy 7-0-s magyar roham kezdetét jelentette, némi orosz közreműködéssel, ugyanis Kakunov is "beköszönt" egy szép kettessel, Nagy Botond pedig 5. tripláját helyezte el a német kosárban. Nem sokkal később öccse, Benedek is bedobta a maga első hármasát. A negyed közepén a fivérek elkapták a fonalat, s hármasaikkal a debreceniek 15 ponttal elléptek. A németek továbbra is hajtottak, "daráltak", de sablonos játékukba egyre több hiba csúszott. A negyed hajrájában a meccs elején eredményes Kiss Lajos villanásaival 20 pont fölé nőtt a magyar előny. 

A befejező 10 percre nem sok izgalom maradt. Dr. Nagy Ágoston, gondolva a következő napok igen nehéznek tűnő csatáira - Zágráb, Bologna - pihentetett egy-két kulcsjátékost. Sajnos a záró szakasz közepén a dobása után elcsúszó - miközben másik lába letapadt - Szarka Dávid is megsérült a térdén... kórházba vitték a bedobót. A DEAC a végén Kakunov tripláival fölényes, szinte kiütéses győzelmet aratott - de újabb bedobóját vesztette el. 

Dr. Nagy Ágoston: - Bárcsak tegnap dobtunk volna így... mondjuk most nem volt annyira felfújva a labda. A mai ellenfél szerkezetben jobb, játékosai alkatát, fizikai állapotát tekintve erősebb volt, mint a tegnap minket legyőző holland csapat, ráadásul szélesebb taktikai repertoárral is rendelkezett, de most betaláltunk. A srácok nagyon akarták ezt a győzelmet, s meg is dolgoztak érte. 


Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus