A végén csúszott ki a bronz a debreceniek kezéből

Nagyon közel állt az Egyetemi Európa-kupa moszkvai négyes döntőjében a bronzérem megszerzéséhez a DEAC, ám végül medál nélkül térhetnek haza Debrecenbe Nagy Botondék. A bronzmeccsen a játékidő nagy részében vezetett, ám a hajrára "elfogyott" a DEAC, a végjáték a grúzoké volt.

Grúz Műszaki Egyetem,Tbiliszi - Debreceni EAC 83-74 (20-27, 22-13, 16-25, 25-9)

DEAC: Nagy Botond 14/6, NAGY BENEDEK 20/15, Pék 12/6, KISS L. 6, VAS 11. Cs: Lippai 2, ANDRÁSSY 7, Helgasson, Tóth P.

Vas Viktor vezetésével remekül kezdett a debreceni legénység az Egyetemi Európa-kupa bronzmeccsén, Moszkvában, a grúz egyetemisták ellen. 11-2-re ellépett riválisától a lendületesen, pontosan kosarazó DEAC. 11-7-re feljöttek a grúzok, ám a negyed közepén a két Nagy fivér lépett elő, s alaposan "megszórták" Tbiliszi kosaras diákjait. Egy 12-2-es rohamot produkálva jelentős előnyre tettek szert a debreceniek, amelyben nagy szerepe volt Kiss Lajos mezőnymunkájának. A negyed végén valamelyest csökkenteni tudott az ellenfél.

A második szakaszban többek között az elődöntőben remeklő Pék Dávid villanásaival sokáig tartotta 6-8 pontos előnyét a DEAC. A félidő utolsó bő három és fél percében azonban támadásban megtört a debreceniek lendülete, s ekkor a grúzok egy 10-0-lal fordítottak.

Térfélcsere után izgalmas, küzdelmes játék zajlott a pályán, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed hajrájában a két Nagy fivér "vert be" egy-egy triplát, s e találatokra építve egy 8-0-s futással a záró szakasz előtt 7 ponttal vezettek dr. Nagy Ágoston legényei.

A befejező negyedben közel 4 percen át egyetlen pont született Andrássy Géza révén büntetőből. Majd egy grúz tripla hatalmas lökést adott a DEAC riválisának, miközben a debreceni akciók rendre eredménytelenül zárultak. Fokozatosan csökkent a DEAC előnye, a szakasz közepén a grúzok utolérték a magyar egyetemi bajnokot. A 37. perc elején még Nagy Benedek triplájával 70-67-re újra a debreceniek vezettek. Az utolsó percekre azonban a grúzok sajnos "lehajrázták" a DEAC-ot, a végén egy 16-4-es futást bemutatva a debreceniek fölé kerekedtek. A végére úgy tűnt, elfogyott az erő, nagyon pontatlanokká váltak a DEAC-os fiúk.

A DEAC tehát 4. lett a négyes döntőben, de a magyarnál jóval erősebb, magasabb szinten jegyzett kosaras kultúrák képviselőivel találkozva nagyon színvonalas és szakmailag igen hasznos mérkőzéssorozaton vettek részt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus