Egyetemi bajnokság: Jöhetnek a negyeddöntők

Befejeződtek az alapszakasz küzdelmei az egyetemi és főiskolai bajnokságban, kialakult a negyeddöntők párosítása mind a hölgyeknél, mind pedig a férfiak mezőnyében. A csoportok eredményei alapján akadnak, akik kisebbfajta országjárásra kényszerülnek, de vannak szerencsésebb - fővárosi - alakulatok is, amelyek "helyben", városon belül rendezhetik le a négyes döntőbe jutás kérdését.

Három, előzetesen kimondottan izgalmasnak tűnő párharc is lesz a négy közé jutásért. Nagyon kiélezett csata várható elsősorban a Közgáz-TF férfi, valamint a PEAC Szeged és a TF Nyíregyháza női negyeddöntőkön

Női nyugati csoport
PTE-PEAC - Szombathelyi ESE 66-44 (22-11, 13-9, 13-11, 18-13)
PEAC: IGNÁCZ 11/3, RAUS 12, Orbán, SZABÓ E. 14, Késői 5. Cs: BAKA 12/6, Végh 6, Fülöp 4, Molnár 2, Priol.
Szombathely: Bauer 5/3, USZKAI 10, Gősi 2, GISZTAFIK 23/9, Tóth T. 2. Cs: Kovács L.

Remekül, bajnokhoz méltó játékkal kezdtek a pécsiek, a negyed közepén 12-2-re vezettek a hazaiak. A negyed második felében Gusztafik vezetésével kiegyenlítetté tette a játékot a Szombathely. A második tíz perc kemény, küzdelmes játékot hozott, a valamivel pontosabb pécsi csapat tovább növelte előnyét.

Szünet után próbált még egy lapáttal rátenni a Szabó és Ignácz vezette pécsi együttes, közel 20 pontra nőtt a hazai előny. A harmadik negyed második felében kicsit faragtak hátrányukon a lelkes vendégek. A meccs végén 20 pont fölé nőtt a különbség, a mindössze egy cserével játszó szombathelyi lányok elfáradtak a hajrára.

 

PE-Petőfi SE - TFSE 6-78 (0-17, 2-16, 1-30, 3-15)
Veszprém, egyetemi és főiskolai bajnokság, női nyugati csoport
PE-Petőfi: Stier 3, Toman 3, Nándori, Vass, Kacskó. Cs: Korinek, Krámli, Buzási, Galambosi.
TF: Szalai 7/3, KUBIK 17/3, BALSAY 16, SZABADOS 11, CZIVINGER 12. Cs: Kovács 5, SÁNDORFI 10.

A végig egyoldalú találkozó első negyedében a hazaiak nem szereztek pontot. A veszprémiek nem tudtak kibontakozni a TF jó védekezésből könnyedén szerezte kosarait. Szünet után már távolról is pontosabban céloztak a vendégek,  a harmadik negyedben volt a legnagyobb a különbség a csapatok között. A papírformának megfelelően fölényes TF-siker született.

 

USC Szeged - MEAFC  77-69 (12-18;18-10; 21-18; 26-23)

Szeged: GYURICSKÓ 10/3, Fellegi 4, ROZS 15, VARGA 24, Szőke 4.  Cs: Gura 8, Horváth 4, Kátay 8, Liszkai.

MEAFC: Szepesi 9, KISS 14, BAPTISZTA 15/3, TAKÁCS 19/9, Hadházi 3.  Cs: Nádasi 4/3, Sörlei 3/3, Horváth 2, Veres, Tamás.

Óriási, a csoport 4. helye, azaz a a felsőházi rájátszásba jutás volt a tét a találkozón, akkor is, ha a szegediek ősszel nyerni tudtak Miskolcon. Ezúttal kezdetben a tét a hazaiakat nyomasztotta inkább, idegesen, pontatlanul kezdett a szegedi csapat. Ezt kihasználva a MEAFC Baptiszta és Takács eredményessége révén előnyt szerzett. Nagyot fordult a játék képe a második szakaszra. A szegedi együttes összekapta magát védekezésben, a miskolci alakulat viszont elbizonytalanodott. A Varga és Rozs vezette hazai csapat fokozatosan csökkentette hátrányát, sőt a félidő végére már 2 pontos előnyt szerzett.

Térfélcsere után fej-fej mellett haladtak a csapatok, szűk hazai vezetés mellett kiegyenlített volt a játék. A befejező 10 perc előtt 5 ponttal vezetett a szegedi együttes. A hazaiak a záró negyed nagy dobópárbajában a kritikus helyzetekben nyugodtabbak voltak, pontosabban játszottak, így végül megnyerték a küzdelmes, fordulatos mérkőzést, és továbbjutottak a negyeddöntőbe.

Férfiak:

K1 – NY4: DEAC – Széchenyi Egyetem-Győr

NY1 – K4: Szombathelyi ESE – USC Szeged

K2 – NY3: Közgáz – TFSE

NY2 – K3: ELTE-BEAC – NYF SE

 

Nők:

K1 – NY4: Közgáz – ELTE-BEAC

NY1 – K4: PEAC – USC Szeged

K2 – NY3: DEAC – Szombathelyi SE

NY2 – K3: TFSE - NYFSE

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus