Európai Egyetemi játékok: TF-nap óriási miskolci bravúrral

Hétfőn reggel 9-től este 10-ig pattogott a labda a lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok 3x3-as kosárlabda tornáján. 

A TF lányai újabb két magabiztos győzelemmel folytatták jó szereplésüket, és őrzik veretlenségüket, írta meg a Hunbasket.hu. Ezúttal a fiúk is "felnőttek" hozzájuk, 2 meccset nyertek, egyet viszont nyerő pozícióból elveszítettek. A győri lányok a címvédő ukrán, egy hazai és a vb-ezüstérmes osztrák csapattal mérkőztek meg, mindhárom mérkőzésükön alulmaradtak. Az első napon egy sérülés miatt megfogyatkozó miskolci hölgyek csere nélkül játszva egy vereség után óriási bravúrral fölényes győzelmet arattak török riválisuk ellen. A férfiaknál a Corvinus csapata két minimális különbségű vereséget volt kénytelen elkönyvelni, a BME hétfői mérlege pedig 1-1 győzelem és vereség volt.
 
Nők
 
A csoport
 
Rigai Stradins Egyetem (lett) - Miskolci Egyetem 19-11
 
Szegeczki Nóra a torna nyitó napján sajnálatos sérülést szenvedett, így a miskolciak cserejátékos nélkül, három kosaras hölggyel a "fedélzeten", tehát igen nehéz helyzetben voltak kénytelenek folytatni a tornát. Sikora Emőke és Kecskés Karina eredményességének köszönhetően a játékidő derekán túl, 6-7 percig remekül tartották magukat Lippai Szabolcs tanítványai. A hajrára azonban a csere nélkül játszó trió elfáradt, így biztos lett siker született.
 
Miskolc: Kecskés, Sikora 5-5, Kababik 1. 
 
Kadir Has Egyetem (török) - Miskolci Egyetem 8-21
 
Bravúr a javából! Csere nélkül, a játéknapon a második mérkőzését játszva, Sikora Emőke szenzációs játékával, rá nem igazán jellemző módon távolról is rendre betalálva, parádés, 12-1-es "repülőrajtot" produkálva szenzációs győzelmet aratott a miskolci trió.
 
Miskolc: Sikora 14/6, Kababik 4, Kecskés 3/2. 
 
 
B csoport
 
Vaszil Sztefanik Egyetem (ukrán) - Széchenyi István Egyetem Győr 22-10
 
Esélyeshez méltóan, 5-0-lal kezdett a címvédő ukrán együttes, ám hamar "kapcsoltak" a győriek, akik Perl Zsófia és Szűts Boglárka vezérletével 7-6-ra felzárkóztak. Ahogy a mérkőzés eleje, úgy a vége is az ukrán hölgyeké volt, akik egy 12-2-es utolsó bő 3 perccel végül fölényesnek tűnő győzelmet arattak a mérkőzés középső szakaszában kifejezetten jól játszó győri lányok ellen.
 
Széchenyi Egyetem: Perl 5/2, Szűts 5, Horváth D., Pozsgai. 
 
Széchenyi Egyetem Győr - Nicolaus Copernicus Egyetem, Torun (lengyel) 13-19

 
A győriek szereztek vezetést, ám 5-3-ra, majd 8-4-re már a lengyel csapat vezetett. Ezt követően egy Perl vezette 4-0-lal ledolgozták hátrányukat a Széchenyi Egyetem kosaras hölgyei. A folytatásban azonban Perl nagyon magára maradt a kosárszerzésben, s a csapatként "több lábon álló" lengyel hölgyek újra elléptek, és megnyerték a találkozót.
 
Széchenyi Egyetem: Perl 10/6, Szűts 2, Pozsgai 1, Horváth. 
 
Széchenyi István Egyetem Győr - Bécsi Egyetem (osztrák) 6-21
 
A két délelőtti mérkőzés után a késő esti találkozón sajnos esélyük sem volt a győri lányoknak, a vb-ezüstérmes osztrákok végig kézben tartva a játék irányítását fölényes győzelmet arattak.
 
Széchenyi Egyetem: Szűts, Perl 2-2, Horváth, Pozsgai 1-1. 
 
 
C csoport
 
Spliti Egyetem (horvát) - TFSE 13-18
 
Bár az 5 pontos különbség akár nagy csatára, kemény küzdelemre is engedhet következtetni, ám a TF-lányok magabiztos rajt-cél győzelmet arattak. Egységes csapatmunkával, s ennek szerves részeként Kenyeres Anett két távoli találatával a játékidő közepén 13-3-ra vezetett a TF. A nagy előny birtokában kicsit csökkent a koncentráció, 4 pontra feljöttek a szívósan küzdő horvát hölgyek, de a fővárosi együttes sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben.
 
TFSE: Galli-Hirling 6, Burján 5, Kenyeres 4/4, Király 3. 
 
Charles Egyetem (cseh) - TFSE 6-18
 
Újabb magabiztos, fölényes győzelmet arattak a TF-es lányok, akik 3-0-ra, 6-1-re, majd 12-3-ra is vezettek. Ezt követően a csehek ugyan 12-6-ra fölzárkóztak, de a mérkőzés Király Andrea "dupla-parádéjával" és 12 pontos, sima TF-győzelemmel zárult.
 
TFSE: Király 9/6, Kenyeres 4/2, Burján 3, Galli-Hirling 2. 
 
 
Férfiak
 
A csoport
 
TFSE - Lódzi Orvostudományi Egyetem (lengyel) 22-6
 
Az első győzelme megszerzésére készülő TF-legénység parádésan, Laman Richárd és Horváth Gergely révén két távoli találattal és 5-1-gyel kezdett a házigazdák ellen. Jól is védekeztek a TF-srácok, Pintér Dávid kosaraival tovább "nyílt az olló", s a játékidő közepén már 9-1-re vezetett az együttes. Laman újabb távoli találatával 10 pontra nőtt a különbség, és ezzel eldőlt, a TFSE férfi gárdája végül 8 perc alatt túljutva a 21 ponton megszerezte első győzelmét.
 
TFSE: Laman 10/10, PIntér 8, Horváth G. 4/4, Király Z. 
 
Göttingen Egyetem (német) - TFSE 19-18
 

A német együttes kezdett jobban (5-2), majd a mérkőzés derekán következett egy remek, 9-2-es TF-roham. A hajrában már-már biztosnak tűnt a fiúk újabb sikere, hiszen a 8. percre 7 ponttal, 16-9-re elhúztak. Ekkor azonban "leblokkolt" a legénység, a német csapat egy 9-1-gyel fordított, és végül minimális különbséggel megnyerte a fordulatos összecsapást.
 
TFSE: Pintér 8, Horváth 6/2, Király 4, Laman. 
 
TFSE - Loughborough University (brit) 16-14
 
Két órával a drámai csatában, nyert helyzetből elvesztett mérkőzése után a sorsolás újra pályára szólította a TF legénységét, amely a mérkőzés első felében abszolút kézben tartva az irányítást, távolról jól dobva 12-6-os előnyre tett szert. Ezt követően újra jött egy hullámvölgy, egy 7-2-vel 1 pontra feljött az ellenfél. A végjátékban azonban sem Pintér Dávidnak, sem pedig Horváth Gergelynek nem remegett meg a keze a büntetővonalon, így a TF-es fiúk megszerezték második győzelmüket.
 
TFSE: Pintér 6/4, Horváth 6/2, Laman 3/2, Király 1. 
 
 
B csoport
 
Norvég Sporttudományi Intézet (norvég) - Corvinus Egyetem 14-13
 
Papp Dominik villanásaival 3-2-re még a közgázosok vezettek, ám ekkor következett egy 4-0-s skandináv roham. A folytatásban is a norvégok vezettek - volt már, hogy 10-5-re is - azonban a Corvinus Komma László 1, majd Németh Bence két távoli találatával a hajrára szorossá tette a mérkőzést - 1 pont azonban a végére is megmaradt az északi előny.
 
Corvinus: Komma 5/2, Németh B. 4/4, Bartha Á., Papp D. 2-2.
 
Rigai Stradins Egyetem (lett) - Corvinus Egyetem 15-14
 
Egységes csapatjátékkal jól, 4-1-gyel kezdett a Corvinus. A találkozó középső szakasza egyértelműen a "balti brigádé" volt, amely fordított és 11-7-re ellépett, a Corvinus csapatában pedig Komma László magára maradt a pontszerzésben. A hajrában aztán még szorossá tudta tenni a találkozót a magyar együttes, de végül a lettek örülhettek.
 
Corvinus: Komma 11, Papp 2, Bartha, Németh. 
 
 
C csoport
 
Vukovári Radoslav Ruzicka Egyetem (horvát) - BME-MAFC 10-15
 
Farkas Dániel és Rozs Máté vezetésével remek, 7-2-es rohammal kezdett a "műszaki alakulat". A találkozó ettől kezdve üldözőverseny jelleget öltött: a horvátok többször is feljöttek 2-3 pontra, ám a kritikus pillanatokban Farkas vagy Rozs újra "villant", így a BME-MAFC második győzelmét is megszerezte.
 
BME-MAFC: Farkas D. 7/2, Rozs 7, Svéda 1, Koflanovics. 
 
Vilniusi Egyetem (litván) - BME-MAFC 21-17
 
A litván legénység végig vezetett, és egészen a 7. percig kézben tartva a játék irányítását fokozatosan ellépett. A "műszaki alakulat" nem adta olcsón a bőrét, 19-13 után egy 4-1-es "részhajrával" szorossá tette a találkozót, de a hosszabbítást kiharcolni, esetleg fordítani nem sikerült.
 
BME-MAFC: Farkas 7, Rozs 5, Svéda 3, Koflanovics 2. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus