Fővárosi sikerekkel kezdődött

A nyugati csoport két mérkőzésével a hölgyeknél is elkezdődött a Nemzeti Egyetem Kosárlabda Bajnokság.

A nyugati csoport két mérkőzésével a hölgyeknél is elkezdődött a Nemzeti Egyetem Kosárlabda Bajnokság. A BME-MAFC "repülőrajtot" véve verte  PEAC-ot, a Közgáz pedig a másik baranyai együttes, a Petőfi SE otthonában győzött.


NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

Nyugati csoport:

BME MAFC – PTE-PEAC 64-47 (23-5, 12-11, 13-19, 16-12)
Budapest Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Jankovics, Lázár. 
BME-MAFC: HIZSNYIK 21, BOZSÓ 17/6, Horváth A.4, Kokavecz 5/3, Munteán 6.
Csere: Józsa 6, Kardos 1, Benkő. Edző: Gorácz Árpád.
PTE-PEAC: Temes 12/3, Szabó, Krikkler, Süle 2, Kóbor 7/3.
Csere: Tóth 2, Propszt 9/3, SZENTESZKI 10, Asztalos 1, Bátai 4. Edző: Bekk Zsanett, Gyenge Gábor.

A mérkőzést letámadássalkezdte a BME, ami alaposan meglepte a vendégeket. Ezzel a taktikai húzással ahazaiak az első negyed végére közel 20 pontos előnyt szerezve gyakorlatilag meg is nyerték a mérkőzést. Afolytatásban kiegyenlített lett a játék, de a pontatlanul játszó, rosszul dobó pécsi csapat nem tudott 10 ponton belülre kerülni.

Gorácz Árpád: - Gratulálok a lányoknak, egy negyed alatt megnyugtató előnyt sikerültkialakítani, innentől már nyugodtabban tudtunk játszani.

Gyenge Gábor: - Sajnos nemvolt ellenszerünk az elején a BME letámadása ellen, nem volt ma olyanjátékosom, aki kiemelkedőt tudott volna nyújtani. Gratulálok a BME-nek.
 

PTE Petőfi SE - Közgáz SC és DSK 51 - 59 (11-16, 9-14,16-18, 15-11)
Pécs, Cserepja Iskola, 20 néző. V.: Földvári, Dr. Szalóki.
PTE Petőfi SE: Tóth 9/3, BISZAK 11, Horváth 2, Bencze 3, SÉRA 17.
Csere: Molnár 6, Miltner 2, Gulyás 1, Pap, Orosz, Orbán, Solymos. Edző: Sipos Ádám.
Közgáz SC és DSK: Herendi 2, ZANA 18/6, HIDAS 10, Pfandler 3, ABAHÁZY 15.
Csere: Szammer 8, Katona 3, Farkas, Strupka, Galba. Edző: Németh Kata.

A vendégcsapat a  mérkőzés elejétől kezdve vezetett. A szünetben 10 pontosra nőtt az elsősorban a 15 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával záró Abaházy Anna, valamint Zana Klaudia vezette Közgáz előnye. A 3. negyedben kiegyenlített volt a játék, majd a záró etap közepén a Biszak Boglárka-Séra Nikolett-Tóth Réka trió vezette Petőfi egy huszáros 11-0-s rohammal 1 pontra feljött. A felzárkózás azonban a jelek szerint sokat kivett a vendéglátókból, a végjátékban újítani tudtak a fővárosiak, akik egy 9-2-es hajrával biztosították be győzelmüket.

Sipos Ádám: - Nagyon jóelső mérkőzés volt. Jó iramot diktáltunk az elején, de a másik negyedre egykicsit elfáradtunk, ezért nagyobb előnyt tudott kiépíteni az ellenfél. Örülök,hogy mindenkit tudtam játszatni, és aki felment a pályára javára is volt acsapatnak. A végén egy zónával próbálkoztunk, amivel majdnem megfordítottuk azeredményt, ám az ellenfél rutinosabb és határozottabb volt. Gratulálok alányoknak, ha így folytatjuk a felkészülést, jobb eredményeink is lesznek.

Németh Kata: - Örülök azelső győzelmünknek, gratulálok mindkét csapatnak. Van még hova fejlődnünk.

Fotó - Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus