Kettős szegedi siker, győri tripla-dupla

Nehezen pörgött föl Egerben, de végül biztosan győzött a Szeged a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női keleti csoportjában, majd egy fordulatos rangadón a debreceneket is felülmúlták Földi Alexandra tanítványai. A nyugati csoportban még a tavalyi év végén Chroméj Hajnalka tripla-duplájára építve nyert fölényesen a Győr a BME ellen.

Női keleti csoport

EKE EVSI - Szegedi RSC 35-69 (9-10, 13-18, 8-20, 5-21)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium, 10 néző. V.: Laczi, Stáber.

EKE EVSI: Zsoldos 9, Kiri 2, Pochyluk 7, Szőllősi 8, Druzsba 5. Csere: Baráth, Szabó 4. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter.

Szegedi RSC: Radócz 25, Kőházi 14, Lugosi 6, Molnár 10, Takács 10. Csere: Földi, Turcsányi 4. Edző: Földi Alexabdra.

Mindkét csapatnál voltak hiányzók a vizsgaidőszak és a sérülések miatt. Az első percekben még vezettek, s félidőig jól tartották magukat a hazaiak, hiszen csak 6 pont volt ekkor a különbség. A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, nagyobb tempót diktáltak a szegedi egyetemisták, és a végére elfáradó egri lányokat ilyen arányban is megérdemeltem győzték le.

Jáger Péter: - A mai meccs egész jól indult, de igazán nem tudtunk fejben ráhangolódni a feladatra. Valószínűleg a hosszú szünet és a vizsgaidőszak miatti edzéshiány is közrejátszott ebben. A Szegednek pedig gratulálunk!

Földi Alexandra: - Nem tudtunk teljes csapattal eljönni erre a mérkőzésre, ráadásul nagyon álmosan kezdtünk, de a végére felpörögtünk és fölényesen győzni tudtunk.


Szegedi RSC - Debreceni Egyetem 74-68 (17-27, 11-11, 21-6, 25-24)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 60 néző. V.: Dr. Varga Z., Kovács G.

Szeged: KŐHÁZI 10/6, NAGY L 9/3, VÁRI 30, RADÓCZ 11/3, Zsíros 6. Csere: Lugosi, Molnár, Takács, Turcsányi, Kajtár, Kurityák 8. Edző: Földi Alexandra.

Debrecen: GÁL 24/6, SZABÓ R. 15/9, Papp 5/3, JÁVOR 9/3, Radványi. Csere: Mezei 2, SZÁVA 13/3, Új. Edző: Kovács Imre.

A mérkőzés kezdetén a Debrecen dominált, az első negyed végén egy 7-0-lal 10 pontosra növelték előnyüket. A második játékrészben a pontatlanság vette át a szerepet, a hazaiak Kurityák Csenge kosaraival tartották magukat, a vendégek pedig Szabó Réka pontjaira számíthattak. A fordulás után mintha az öltözőben maradt volna a vendégcsapat, Vári Zita, és Nagy Lili vezetésével egy elképesztő 21-6- os harmadik negyeddel fordított a hazai csapat. Ebben a játékrészben Gál Annamáriától érkeztek a debreceni kosarak. A mérkőzés utolsó negyedében viszont visszatért a kiegyenlített játék, kemény, küzdelmes, sok szabálytalansággal tarkított 10 percet láthattak, s a színvonalas, fordulatos összecsapás végén hazai siker született.

Földi Alexandra: - Álmosan kezdtünk, az első félidőben hagytuk a vendégeket érvényesülni, de hál' Istennek a második félidőre a lányok összeszedték magukat. Igazából a harmadik negyed volt a döntő játékrész, bár a végére ismét szoros lett az állás, de egy küzdelmes végjátékban sikerült megszerezni a győzelmet. Gratulálok a csapatnak!

Kovács Imre: - Gratulálok a Szegednek, egy nagyon jó meccset játszottunk, sajnos a mi hibánkból alakult így a vége, a védekezésbeli tolódások miatt gyakran elváltottuk magunkat, ebből nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Rengeteg támadópattanót szedett a Szeged, ezekből szinte mindig pontot szereztek. Összességében dicséret illeti a lányokat, hazai pályán megpróbálunk visszavágni.

 

Nyugati csoport

Széchenyi Egyetem Győr - BME MAFC 96-38 (28-12, 19-9, 31-7, 18-10)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok 30 néző. V: Sebesi, Vajda. 

Széchenyi Egyetem Győr: Perl 19, Török 6, Chroméj 18, Nagy 20, Szűts 15. Csere: Boronkay 2, Tóth 4, Erős, Gyöngyösi 10, Gosztola, Ayana, Viniczai 2. Edző: Barthalos István.

MAFC: Monus 8, Éder 5, Kardos 4, Benko 5, Rózsavölgyi 8. Csere: Kékesi, Szöllősi 1, Erdei 3, Rózsa 4, Horváth. Edző: Gorácz Árpád.

A hazai csapat gyorsan tudatosította ellenfelével, hogy  ezen a mérkőzésen csak győri győzelem születhet. Végig jelentős fölényben játszva, s vezetve  nagy különbségű győzelmet aratott a Széchenyi KA,, a lelkes fővárosiaktól felvillanásokra futotta. Chroméj Hajnalka 18 ponttal, 11 szerzett labdával és 10 gólpasszal tripla-duplát ért el.

Barthalos István: - Az eredmény ellenére nem vagyok elégedett, sokat hibáztunk védekezésben, valamint a támadójáték sem volt zökkenőmentes, elsősorban a pontatlan távoli kísérletekre, a tizenkét százalékos triplamutatóra  gondolok. Ha szeretnénk bekerülni a legjobb 4 közé, ezeket a hibákat nem engedhetjük meg magunknak. Köszönjük a sportszerű játékot az ellenfélnek.

Gorácz Árpád: - Újonc csapatunknak remek tanulási lehetőséget nyújtott ez a mérkőzés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus