Megfogyatkozva egy félidőn át tartott az erő

Két sérült játékos nélkül egy félidőig tartotta magát Universiade-válogatottunk Ausztrália ellen, ám a folytatásban végül alulmaradt.

Két sérült játékos nélkül a megilletődött kezdést követően ugyan magára talált, s rövid időre fordított is Ausztrália ellen az 5-8. helyért Universiade-válogatottunk. A megfogyatkozott csapat ereje azonban 20 percig tartott, a második félidőben egyértelmű fölényben játszott s biztosan győzött az ausztrál csapat

Magyarország-Ausztrália  58-75 (15-23, 17-10, 11-22, 15.20)

Alaposan meglepte női Universiade-válogatottunk szakvezetését, hogy Ausztrália - amelyet közel azonos erősségűnek gondoltak az amerikaiakkal, s amely magabiztosan, veretlenül nyerte csoportját - kikapott a negyeddöntőben Japántól.  Így aztán lányaink az 5-8. helyért Ausztráliával csatáztak, az első összecsapáson kézét eltörő Mányoky Judit, valamint a tegnap, az amerikaiak ellen bokasérülést szenvedő Martonosi Zita nélkül. 

A mérkőzés elején úgy tűnt, lányaink a kelleténél jobban tisztelik a riválist. 6-0-ra, majd 11-2-re vezetett Ausztrália. Sterbenz Tamás teljesen érthető időkérése után elsősorban Szamosi Amadea eredményességének köszönhetően sikerült lányainknak kegyenlítetté tenni a játékot. 

A második szakasz Zele Dorina triplájával kezdődött, 5 pontra felzárkózott a csapat. Találata óriási lendületet adott a mieinknek és elindított egy magyar triplaesőt. Szamosi, majd Fejes Fruzsina is beemelt egy-egy hármast, és a 9-0-s "száguldással" a lányok átvették a vezetést. Miután "elállt" a triplaeső, több mint 2 percig más formában sem tudtak pontot szerezni lányaink, Ausztrália egy 6-0-lal újra megugrott. A negyed közepén Baksa Bettina révén tartotta a lépést a csapat a riválissal. Sajnos a félidő hajrájában Fejes 3 büntetőt kihagyott, ám a 20. percben Németh Alma villant, Fejes pedig a dudaszó pillanatában mezőnyből betalált, duplájával szünetre 1 pontra felzárkóztak a lányok. 

Térfélcsere után Zele kosarával 6 másodperc eltetével átvette a vezetést csapatunk. Sajnos ezután jött egy nagy "lefagyás" a mieink játékában, s egy hidegzuhany-szerű 14-0-s ausztrál futás, tele rossz dobásokkal, eladott labdákkal. Négy és fél magyar pont nélküli percet követően Vukov Szonja értékestett 2 büntetőt. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak, Pap Regina tett róla, hogy ne növekedjen tovább a szakadék a két csapat között. 

A záró szakasz előtt 12 pontos hátrányban voltak a lányok, a befejező 10 perc ausztrál triplával kezdődött. Továbbra is Pap próbálta versenyben tartani a mieinket, kevés sikerrel, ugyanis igen pontatlanul dobtak lányaink. Mivel a két  sérült játékos is kiesett a csapatból,a lányok a hajrára érthetően az erejükkel is elkészültek. A szakasz közepén egy 12-0-s 4 perccel az ausztrálok eldöntötték a meccset a maguk javára. 

A végén Baksa és Szamosi révén sikerült kicsi "kozmetikázni" az eredményen, lányaink 20 ponton belülre kerültek, s a 7. helyért játszhatnak. 

Magyarország: BAKSA 14, Balla, Vukov, 2, Zele 9/3, SZAMOSI 20/3. Cs: FEJES 5/3, Koch, Németh A. 2, PAP 6, Szabó F.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus