Menetelnek a bajnokok

Továbbra is veretlen az egyetemi és főiskolai bajnokságban a két címvédő, a TF női, valamint a Szombathely férfi csapata. Remek mérkőzésen maradt alul a TF férfi együttese Egerben, a Közgáz mind női, mind férfi vonalon nyerni tudott Szegeden

NŐI KELETI CSOPORT

USC Szeged-Közgáz 50-62 (11-19, 6-15, 13-20, 20-8)

Szeged: Kőházi 2, Nagy L. 5/3, Kecskés 6, FÖLDI 12/6, ZSÍROS L. 13. Cs: Boros, Mészáros V. 8, Szabó B., Barabás 2, Lugosi. 

Közgáz: SZALAY V. 8/3, SHIRIAN 15, Vásárhelyi 9, Imre 2, ABAHÁZY 9. Cs: KOVÁCS P. 9/3, Filipowicz 8, Donkó 2, Bauer. 

Kiegyenlített első perceket követően a vendégek kaptak hamarabb lábra. A Közgáz hatékony védekezésén csak ritkán találtak rést a hazaiak, akik az 5. és a 20. perc között minössze 10 pontot tudtak "összekaparni", támadójátékuk túlságosan is a Földi Alexandra-Zsíros Liza kettős eredményességére épült. A vendégek csapatként egységesebbeknek tűntek, a pontszerzés terhei jobban eloszlottak náluk, többen voltak veszélyesek a hazai kosárra. Félidőben 34-17-re vezetett a Közgáz, amelynek vezére az ezúttal is dupla-dupláig jutó Shirian Fatime (15 pont, 10 lepattanó) volt.

Térfélcsere után még rátett egy lapáttal a vendég alakulat, fokoztosan nőtt az előnye. A harmadik negyed végén 54-30-ra vezetett a Közgáz, s a 20 pont fölötti előnyét a befejező negyed közepéig megőrizte. Az utolsó 5 percben csökkent a koncentráció a vendégeknél, a Szeged csapatát azért illeti dicséret, mert az utolsó pillanatig küzdött, s a végén, az utolsó 5 percet 14-2-re nyerve sikerült "kozmetikáznia" a vereségén.
 

TFSE - NyF SE 75-56 (14-12, 17-25, 24-9, 20-10)

TF: MIHÁCZI 18, Mányoky 18/12, KARLÓCAI 11, Sándorfi R., NÉMETH A 19/3. Cs: MAGYAR B.5/3, CZIVINGER 4, Kováts, Sándorfi D.

Nyíregyháza: TAKÁCS A. 17/9, GÖMZE 8, Popenko 6, Lizák 11/6, PÁLL 14. Cs: Domokos, Boros, Szabó.

Miháczi Dia duplái és Mányoky Judit triplája jóvoltából 7-2-re megugrott a TF, ám a negyed közepén a keményen védekező vendégek hosszú percekig kárhoztatták "pontatlanságra" a hazaiakat, és Takács Anna eredményessége révén  egy 6-0-s rohammal fordítottak. A küzdelmes negyed hajrájában Néneth Alma villanásaival, valamint Mányoky újabb hármasával visszaszerezte a vezetést a TF. A második negyed látványos játékot hozott. Bár Takács triplájával fordított a Nyíregyháza, Magyar Bianka villanásaival ismét megugrott a TF. 21-17-es hazai vezetés után Páll Vivien vezérletével, plusz egy Lizák Klára és egy Takács hármassal a szabolcsi hölgyek egy 12-2-es futással fordítottak, s megugrottak. Az ekkor szerzett előnyét szünetig meg is tartotta a vendégcsapat.

Ahogy a meccs, a második félidő is egy Mányoky triplával és egy Miháczi duplával kezdődött. Az addig a mezőnymunkában jeleskedő Karlócai találatával a TF-roham 7-0-s lett, ami fordítást jelentett hazai részről. Rövid ideg váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a negyed hajrájában a fáradni látszó vendégekkel szemben Németh, Karlócai és Miháczi jóvoltából egy 12-2-es futással zárva a negyedet, 9 pontos előnyt szerzett a záró szakasz előtt a TF. A befejező negyed elején döntésre vitte a dolgot a TF: 11-0-lal kezdve a negyedet kerek 20 pontosra növelte előnyét, felőrölve ellenfelét. A nyíregyháziak a záró szakaszban több, mint 4 perc elteltével szerezték meg első pontjaikat.

Összességében 27 percig volt partiban a Nyíregyháza a címvédővel, aztán a TF érvényre juttatta, hogy edzője, Boros Zoltán jobban tudta forgatni csapatát, mint a túloldalon Farkasinszki Gyuláné. Karlócai Julianna 11 pontja mellé 19 (!) lepattanót szerzett.
 

MEAFC-DEAC 42-69 (13-16, 2-17, 12-13, 15-23)

MEAFC: Kostyó, Veres 3, PAPP SZ. 19, Kovács K. 6, ARAD 14. Cs: Faragó, Balogh N., Eisert.

DEAC: GÁL 16, Máriási 4, Papp A., 10/6, Jávor, GÖTTLINGER 10. Cs: SZABÓ R. 19/3, Horváth I. 3/3, CHVATAL T. 7. 

Küzdelmes, alacsony színvonalú játékkal kezdődött a találkozó, a nyitó negyed közepén 4-4-re álltak a felek. Ekkor az esélyes DEAC egy Gál Annamária vezette 7-0-s rohammal meglépett, ám a negyed végén elsősorban Papp Szonja és Arad Zsófia villanásaival egy 6-0-s futással feljött. A második szakasz nagyon egyoldalú játékot hozott, s ez el is döntötte a meccset. A hazaiak ekkor nem tutak kibontakozni a DEAC védekezésével szemben, a vendégek elsősorban Szabó Réka eredményessége révén fokozatosan elhúztak. 13 válasz nélkül hagyott debreceni pont után, több mint 7 perc eletltével Kovács Kinga révén szerezte negyedbeli első és egyetlen mezőnykosarát a ,MEAFC. Félidőben megnyugtató, 18 pontos előnye volt a debreceni csapatnak.

Térfélcsere után a vendégeknél szóhoz jutottak a kiegészítő játékosok, a miskolciak kiegyenlítetté tudták tenni a harmadik negyedet, de a záró etap megint a DEAC csapatá volt, amely a várakozásnak megfelelően biztos győzelmet aratott Miskolcon. Hazai részről Arad Zsófia (14 pont, 13 lepattanó) ért el dupla-duplát, a DEAC-ból pedig Göttlinger Anna (10 pont, 12 lepattanó).

 

NŐI NYUGATI CSOPORT

ELTE-BEAC - SzoESE 50-78 (10-31, 13-11, 10-18, 17-18)

ELTE: Debreceni 2, Wirnhardt 7, WIESNER 15/3, Mátravölgyi 4, Roik 4. Cs:  Árvay 15, Csajkó 2, Mangliár 1.

Szombathely: Czinder 7/3, GYURICZA 9, GUSZTAFIK 28/6, Feigl 10, USZKAI 13. Cs: SIMON C. 6, Kovács K. 1, Hajdinák, Németh K. 4.

A nyugati csoport egyik legjobb szerkezetű együttese ellen az ELTE csapatából hiányzott a meccset a kipadról civilből figyelő egyetlen igazi center, Winderlich Anna.  5 másodiperc elteltével Gyuricza Kitti révén vezetést szerzett a Szombathely, másfél perc elteltével pedig már 0-8 állt az eredményjelzőn. Bár ezt követően Wiesner Fanni révén büntetőkből első pontjait megszerezte a hazai együttes, az időkérés sem segített neki: fokozatosan nőtt a vendégek előnye. Letámadással Gusztafik Lilla vezérletével sorra szerezték a labdákat, s a könnyű kosarakat a vendégek. Amikor pedig nagy ritkán felállt védelemmel kerültek szembe, akkor a Feigl-Uszkai centerpár tagjai voltak rendre eredményesek magassági fölényüket kihasználva. Első mezőnykosarát a 8. percben Árvay Júlia révén 25-2-es szombathelyi vezetésnél szerezte az ELTE-BEAC. Ez jelentett némi áttörést, a negyed végén valamivel pontosabb lett a hazai játék, de így is több, mint 20 pontos volt a SZoese előnye.

A második negyedben vendég oldalon a cseresor volt a pályán. egymás hibáiból éltek a csapatok, alacsony színvonalú volt a játék, állandósult a 20 pont körüli hazai vezetés. A szakasz közepén a triplát is dobó Wiesner vezérletével egy 11-2-es rohammal 15 ponton belülre került az ELTE-BEAC, ám a félidő végén visszamentek a kezdők szombathelyi részről, szünetben 19 ponttal vezettek a vendégek. Lendületben is maradtak, s 7-0-lal indítva a második félidőt végképp eldöntötték a meccset. A hazaiak irhardt Júlia révén szünet után több, mint 3 perc elteltével szerezték első pontjaikat, állandósult a 25 pont körüli vendég vezetés. A záró negyedre minden eldőlt, szívósan, lelkesen küzdött az ELTE-BEAC, s ezt a szakaszt kiegyenlítetté tudta tenni, ám a mérkőzést nagyon hamar eldöntötte a Szombathely.

Gusztafik Lilla különleges dupla-duplával (28 pont, 10 szerzett labda - 7 lepattanója is volt) zárta a meccset, Uszkai Dóra pedig hagyományossal (13 pont, 10 lepattanó). A túloldalon Wiesner Fanni jutott el dupla-dupláig (15 pont, 12 lepattanó).
 

Pannon Egyetem Petőfi SE - UNI Győr 32-58 (13-18, 4-20, 9-10, 6-10)

Veszprém: Földi Gy., Takács A. 8/6, Stier 8, Kanik 4, Gutai 8. Cs: Gergácz, Vass V., Gyócsi, Takács E. 4, Nagy V., Frank. 

Győr: Erős 8, Vass F. 6, Nagy R. 8, TÖRÖK 12, LÁSZLÓ 23. Cs: Dobronyi 1, Kiss Cs., Mádl, Papp R.

Török Barbara duplájára Takács Andrea triplával felelt, majd Stier Katinka kosarával 5-2-re vezettek a jól kezdő hazaiak. László Boróka eredményessége révén fordított a Győr, majd arövid ideig váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén a győriek jártak előrébb, de a Veszrpém "tapadt" a vendégcsapatra. A negyed hajrájában Erős Csilla kosár plusz büntetős akciójára, valamint László újabb találatára építve 5 pontos előnyt szerzett a Győr. A vendégek a második negyedben lendületben maradtak, és lényegében el is döntötték a meccset. Az első 7 percet  a László-Török-Nagy trió eredményességére alapozva 16-3-ra nyerve megnyugtató előnyt szereztek a vendégek, amelyet a félidő végéig  21 pontosra növeltek.

A második félidőben győri oldalon már sok lehetőséget kaptak a kiegészítő játékosok, alacsony színvonalú volt a játék, sok volt a hiba mindkét oldalon. Összességében a győri csapatnak bőven elég volt egyetlen jó negyednyi jó játék, a második negyedben megszerzett előny után már egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. László Boróka (23 pont, 15 lepattanó) és Török Barbara (12-12 pont és lepattanó) dupla-duplával járult hozzá a magabiztos győri diadalhoz.

 

FÉRFI KELETI CSOPORT

EKF SE 2- NyF SE 39-85 (12-18, 9-20, 10-21, 8-26)

Eger 2: Sárosi, RIBÁR 11, Tasnádi 8, Szűcs 6, MARTON B 11/3. Cs: Varga, Herczeg 2.

Nyíregyháza: CZURA 22, VIDA 12/6, FÖLDESI 11, OLÁH 8, Szondi Á. 8. Cs: SZONDI K. 14/6, Horányi 6, Jánkfalvi 4.

Az első percek váltott vezetése után Czura Attila és Oláh Zoltán eredményessége révén egy 7-0-s futát produkált, s ennek köszönhetően előnnyel zárta a nyitó 10 percet a vendégcsapat. A második negyed elejlén Szondi Kristóf villanásaival hamar 10 pont fölé nőtt a vendégcsapat előnye. Ezt követően a hazaiak. Az Eger Tasnádi Bence és Ribár Martin révén próbált versenyben maradni. Ez csupán átmenetileg sikerült, 23-14-es vendég vezetést követően a két Szondi - Ákos és Kristóf nem testvérek - jóvoltából egy 11-2-es rohammal közel 20 pontosra növelte előnyét a nyírségi legénység. A hosszabb egri kosárcsendet Marton Bence törte meg egy hárompontos kosárral, ám félidőben 17 pontos előnye volt a vendégcsapatnak.

A második félidőt 7-2-vel kezdte a NyF SE, s előnye 20 pont fölé nőtt. Fáradni látszottak a hazaiak, folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. A nyíregyháziak időnként könnyedén szerezték találataikat, az egrieknek felvillanásaik akadtak, így végeredményben a papírformának megfelelően biztos nyíregyházi siker született. Marton Bence az egriek játékosa 11 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát ért el.


USC Szeged - Közgáz 57-91 (20-28, 11-20, 11-24, 15-19)

Szeged: Gyuricskó 7/3, Masa 11/6, Fehér 3, HALÁSZ 6, JÁHNI 12. Cs: Horváth R. 7/3, KOVÁCS J. 9/3, Jon, Csúcs 2, Kamenik.

Közgáz: SZALAY 14/3, Sarp 8/3, VÁGVÖLGYI 18/9, NAGY SZ. 11/3, BÁNOS 8. Cs: Papp G. 6, Teremy 4,  VÖRÖS 8/6, KARDOS 8, Sebők 2, Gőczi 4.

Nagy iramban, látványos, kosarakban gazdag játékkal indult a találkozó, az első negyed mindkét felét - szépen beosztva - 14-10--re nyerve támadásban a terheket szépen elosztva 8 pontos előnyt szerzett a szakasz végére a Közgáz. A második negyed első felét elsősorban a kispadról érkező játékosai hatékony közreműködésével egy 12-5-re hozva megnyugtató előnyt szerzett a fővárosi alakulat a távolról igen rosszul dobó hazai együttessel szemben. Szünetben 17 ponttal vezettek a vendégek, akiknél kimondottan jól játszott a két az All Star gálán is pályára lépő játékos, Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám.

A második félidő kegyenlített játékkal indult, ám a harmadik negyed második felére "elfogyott" a Szeged. Ezt az időszakot 14-4-re hozva a záró szakasz előtt már kerek 30 pontnyi szakadék "tátongott" a felek között, így a negyedik negyed már csupán formalitás volt, de ebben is jobbaknak bizonyultak a csapatként a szegedi együttesnél jóval hatékonyabb közgázosok. Sovány vigasz a hazaiaknak, hogy a találkozó egyetlen olyan játékosa, aki dupla-duplát ért el, tőlük került ki, méghozzá Jáhni Bence (12 pont, 10 lepattanó) személyében.


EKF SE - TFSE 96-87 (19-24, 29-22, 29-23, 19-18)

Eger: TÓTH Z. 25/9, Csabák 10, JAKAB 9/3, VARGA I. 32, Csákvári 8. Cs: FREY 8/6, Ungi 4, Szabó G.

TF: Répási 8/3, PETRUCSIK 19/3, NÉMETH K. 16/6, Haris 15/9, MOHAY. 25. Cs: Faragó 2, Világi 2, Krajnyák.

A múlt hét végén az egyetemi válogatottban is pályára lépő két játékosa, Tóth Zoltán és Varga Imre vezérletével 8-0-lal indított az Eger, s a hazaiak két kulcsembere ezzel megalapozta a szinte az egész mérkőzésen át tartó remeklését. Haris Róbert hármasa nagy lökést adott a tartalékos, többek között Sinkovits Dánielt, Szollár Gergőt, Horváth Kristófot és Debreceni Dánielt nélkülöző TF-nek, amely hamar ledolgozta hátrányát. Új erőre kapott az Eger, ám 13-9-es hazai vezetés után Petrucsik Bence és Mohay Péter ügyes megmozdulására építve nemhogy fordítani tudott, hanem .egy  11-0-s rohamot bemutatva megugrott, s végül 4 pont előnnyel zárta a nyitó negyedet. A második negyed első perceiben az Eger ledolgozta hátrányát, majd újra megugrott a TF. A szakasz közepén - elsősorban Tóth Zoltán jóvoltából - egy 12-1-es "száguldást" bemutatva 8 pontos előnnyé változtatta 3 pontos hátrányát az Eger. A félidő végén Mohay amolyan egyszemélyes üldöző brigádként  egy 8-2-es TF rohamot vezényelve 2 pontra hozta föl a fővárosi alakulatot.

Térfélcsere után váltva estek a kosarak, tartotta szűk előnyét az Eger. A negyed közepén egy Varga vezette 8-2-vel 8 ponttal megléptek a hazaiak, ám Németh Kristóf hármasa és Mohay újabb találata után ismét nyakukon voltak a látogatók. A negyed egy Jakab Zsolt-féle zsákolással, valamint újabb két sikeres Tóth-büntetővel, s 8 pontos egri vezetéssel zárult. A befejező negyed elején hamar megfelezte hátrányát a TF, ám a fővárosiak számára szinte "tarthatlan" Varga újabb találataival, 10 pontra nőtt az Eger előnye. A szívós TF mindent megtett a felzárkózás érdekében, de az Egernek mindenre volt válasza, a kegyelemdöfést 3 perccel a vége előtt Frey Patrik triplája adta meg a fővárosiaknak, attól kezdve már nem tudtak igazán közel kerülni ellenfelükhöz. A színvonalas, kosarakban gazdag összecsapás remek hírverése volt az egyetemi kosárlabdának. Varga Imre elemenáris, 32 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával vette ki részét az egri diadalból.

 

FÉRFI NYUGATI CSOPORT

ELTE-BEAC - BME MAFC 60-71 (11-26, 17-18, 8-17, 24-10)

BEAC: Bognár 9/3, GYURCSÁNYI 24/15, SZENTESI 8, Monok, DÉVÉNYI 8. Cs: Mokos 9, Mayer 2, Czermann, Cseri, Soltész.

MAFC: Barta 5/3, DOBOS 8, SZÁLAS 16/6, Mihalics 6/6, TÓTH L. 19. Cs: Bedőcs, GERGELY 5, Somodi, Horváth M. 2, Nebahaj 3/3, Szemán 5/3.

Az első percekben egyesével araszolt a MAFC, szenvedett az ELTE. 6-ból 3 értékesített "vendég" büntető után Szálas Gábor trpllával duplázta meg a MAFC előnyét, majd a 3. perc végén felezte ezt meg egy kosár plusz büntetős akcióval Bognár Domokos. Küzdelmes volt a játék, Szentesi Bendegúz látványos szerelésekkel vétette magát észre. A szakasz közepén Szálas újabb triplája egy 7-0-s MAFC rohamot vezetett fel, s 10 ponttal elhúztak a "műszakisok". Ekkor volt még egy apró fellángolása az ELTE csapatának, ám 13-7-es MAFC-vezetés után a negyed hajrájában egy egységes csapatmunkával bemutatott 13-4-es futással megnyugtató előnyt szerzett a MAFC.

A második negyed küzdelmes, de alacsony színvonalú játékkal kezdődött, tartotta 15 pont körüli előnyét a MAFC. A szakasz közepén Barta Bence és Gyurcsányi Péter váltottak triplát, sőt utóbbi még egyet beemelt, 12-re felhozva az ELTE-BEAC csapatát. Ekkor a padról érkező Nebahaj Balázs is - szinte még "hideg kézzel" - hárompontost dobott. A félidő hajrájában Tóth Lóránt tett róla, hogy megnyugtató maradjon a MAFC előnye, a centert képtelenek voltak megálítani a hazaiak, támadó pattanókat, kosarakat szerzett. Az első félidőben a MAFC játékosai 17 lepattanót kaparintottak meg az ellenfél palánkja alatt.

Térfélcsere után 11-0-lal indítva végképp eldöntötte ameccset a maga javára a MAFC. A végig nagyot küzdő Dévényi Gábor több, mint 6 perc elteltével szerezte az első szünet utáni ELTE-BEAC pontokat. A MAFC-nál az utolsó 15 percben többnyire már a "fakó", azaz a cseresor volt a pályán. A záró etapban a jó dobóformát mutató Gyurcsányi mellé felnőtt Dévényi és Szentesi, sőt Mokos Dániel - akinek játékán azért látszott a sérülés miatti kihagyás -  is villant.  A negyed első 8 percét 24-5-re nyerve 10 ponton belülre kerültek a vendéglátók, ám korábban túl nagy hátrányt szedtek össze, így bár az utolsó pillanatig küzdöttek, nyerni nem volt esélyük.

Tóth Lóránt igen "izmos", 19 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával zárta a meccset, főszerepet játszva abban, hpgy a lepattanó harcot 62-43-ra nyerte a MAFC - ami nagyon kellett neki a biztos győzelemhez.
 

SzE Győr - SzoESE 70-84 (16-16, 36-39, 17-22, 17-23)

Győr: Palavics 10/3, Hlinyánszki 5/3, VIDA T 15/6. BARUTA 28/9, Kovács T. 11.  Cs: Tóth Á., Bartalus, Bosnyák 1, Iváncsics.

Szombathely: Simon B. 3/3, FÖLDESI 14, Novák B. 2, MÉSZÁROS M. 27/6, SZABÓ B. 18. Cs: NÉMETH A. 8, Gábor 6, Perák 4, Kozma 2.

Baruta Richárd duoláját Hlinyánszky Gábor hármasa követte, 5-0-lal indított a Győr. Földesi Marcell köszönt be a címvédőtől először, s kosara egy 10-0-s szombathelyi rohamra volt jel. A fordulatos negyed hajrájában Baruta eredményessége révén átmenetileg visszaszerezték a vezetést a hazaiak, a szakasz végül döntetlennel zárult. A második negyed elején a triplát is beemelő Vida Tamás eredményessége révén elléptek a hazaiak, a Szombathely csapatát ekkor egy cserejátékos, Németh Armand tartotta versenyben. A félidő hajrájában, 31-28-as hazai vezetést követően Mészáros Máté és Szabó Bence egy 9-0-s SzoESE-rohamot vezényelt, amelynek köszönhetően szünetben a címvédő 3 ponttal vezetett.

A második félidőt Mészáros vezérletével egy 7-2-es futással kezdte a vendég együttes, a hazaiakt ekkor - mint már az évad során többször - Baruta egymaga próbálta versenyben tartani. Aztán a szakasz közepén, amikor mások is -  jelesül Palavics Barnabás és Kovács Tamás - hozzátettek valamit  a hazai együttes támadójátékához, egy 9-2-es "részhajrával" 1 pontra feljött a Győr.   Két kiegészítő játékosa, Novák Bence és Kozma Norbert egy-egy jó megmozdulásával ismét ellépett a bajnok. A negyed végén ismét Mészáros lépett elő vezérré a vasiaknál, s hiába dobott triplát Palavics, 8 pontos előnnyel várhatta a záró etapot a SzoESE.

Ennek elején megpróbálta végképp lerázni magáról vendéglátóját a címvéd, s egy 8-1-es kezdéssel 15 ponttal ellépett. A szívósan küzdő győriek Palavics és Baruta jóvoltából a hajrában egy 6-0-s szakaszt bemutatva egyszer még 10 ponton bellre kerültek, de a bajnok újítani tudott, s végül egy küzdelmes mérkőzésen fokozatosan ellpeve szívósan küzdő riválisától Győrben is megőrizte veretlenségét.
 

Pannon Egyetem Veszprém KK - Esély a Sportra Petőfi SE 64-77 (15-17, 24-19, 11-19, 14-22)

Veszprém: Herbel 3/3, NOVÁK 25/6, TAKÁCS 21/6, CZAKÓ 8, Kovács 5. Cs: Blaskovits 2, Neményi, Mónus.

Petőfi: Dragasevics 9, FÖLDES 16/12, Koller 6, BÖDÖR 10, SÜMEGI 15. Cs: SOMOGYFOKI 16/3, Pungor 3/3, Győr 2.

A pécsi csapat korábban a veszprémi férfi együttesnél dolgozó szakvezetője, Petőfi Áron számára pesztízs jellegű lehetett a találkozó, amelyet korábbi tanítványai Czakó Tamás vezérletével 7-0-lal indítottak jelenlegi együttese ellen. Sümegi András vezetésével a 7. percben hosszabb kosárcsenre kárhoztatva a hazaiakat, a Petőfi SE utolérte a hazaiakat, sőt fordítpott is. Földes Dániel triplájával a szalasz utolsó percében már 5-te "mentek" a vendégek, de a negyed végén az utolsó szó Novák Patriké volt, aki szinten hármast dobott.

Ez a találat a második negyed elejére is lendületet adott a hazaiaknak, akik 15-4-gyel kezdve a szakaszt nemcsak fordítottak, de 9 ponttal el is húztak. Érthető vendég időkérés után egy Bödör Bence vezette 7-0-lal a félidő hajrájában feljött a pécsi csapat, ám Takács András gondoskosott róla, hogy ne következzen be fordulat. Szünetben 3 ponttal a veszprémi gárda vezetett.

Térfélcsere után Somogyfoki Szabolcs eredményességére építve egy 9-0-lal kezdett, s fordÍtott a Petőfi SE. A Novák-Takács kettős üldözőbe vette a vendégeket, 1 pontra fel is zárkózott a Veszprém, ám ekkor újítani tudtak a vendégek, s végül 5 pont előnnyel zárták a harmadik negyedet. A záró etapot pedig 7-0-lal indítva megtörték az övéknél rövidebb kispaddal rendelkező hazai csapat ellenállását, s egy fordulatos mérkőzésen fontos, megérdemelt idegenbeli győzelmet arattak.
 

Fotók: ELTE-BEAC - SzoESE női: Botár László
EKF SE - TF férfi (az All Star gáláról) Práczki Péter
Slide - Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus