Női Egyetemi bajnokság: a Ludovika legyőzte a Közgáz csapatát

Az előző kiírás négyes döntőjébe jutó csapatok közül három, az ELTE-BEAC, a TFSE és a Győr is 100 pont fölé jutott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság heti fordulójában a hölgyeknél. Az egyetlen igazán szoros, izgalmas összecsapást a fővárosban játszották, és amelyen némi meglepetésre a Ludovika SE legyőzte a Közgáz együttesét.

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 6. forduló.

Keleti csoport:

Miskolci Egyetem - DEAC 82-52 (28-15, 17-13, 24-12, 13-12)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: Marton, Vaszi.

Miskolci Egyetem: AHO 14, OLÁH 20/9, Szegeczki 2, TOMAN 11/3,VÉG-DUDÁS 27. Csere: Tóth B., Kecskés 6/3, Kápolnai, KABABIK 2, Gondos, Lukács, Hajdu. Edző: Lippai Szabolcs.

DEAC: MEZEI 17/3, Holinka-Miklós 2, SZABÓ Z. 22/12, Gaál 2, Pallai. Csere: Baczuk, Szabó 3/3, BALASSA 6, Sós, Kovács. Edző: Vasas Orsolya.

A mérkőzés első percétől jelentős energiákat mozgósított a hazai csapat, amely remekül használta ki a magassági fölényét. Már az első félidő végére csaknem elérte a 20 pontot a különbség, így a második félidő formalításnak látszott. A Miskolc fordulás után sem lassított és bár a DEAC-nak is voltak szép megoldásai, a 3. negyedben tovább nőtt a különbség. A záró tíz perc kiegyenlített játékot hozott, így a miskolciak magabiztos győzelme nem forgott veszélyben. A magabiztos hazai sikerből Vég-Dudás Anna (27 pont, 16 lepattanó) Toman Petra (11-11 pont és lepattanó) is dupla-duplával vette ki részét.

Lippai Szabolcs: - Jó ritmusban kezdtük a meccset, támadásban kihasználva magassági fölényünket, így már az első negyedben nagyobb előnyt szereztünk. Voltak kisebb hullámvölgyek, de végig dominálva megnyertük a mérkőzést, ami kulcsfontosságú, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk a keleti csoportban. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a DEAC csapatának.

Vasas Orsolya: - Kezdem azzal, hogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert annak ellenére, hogy elég nagy magasságbeli hátrányban voltunk, illetve a mérkőzés utolsó két percéig A-csoportos játékosokkal kellett felvennünk a versenyt, nagyon szép megoldások születtek a pályán amellett, hogy természetesen voltak fegyelmezetlenségek támadásban is, de főleg védekezésben. Örültünk volna a kisebb különbségnek, de nagyon elfáradtunk a végére. Ellenfelünknek gratulálok, szépen kihasználták az erősségeiket, további sok sikert nekik!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52441

 

Semmelweis Egyetem - TFSE 51-118 (14-34, 12-25, 12-36, 13-23)

Budapest, SOTE csarnok, 30 néző. V.: Molnár, Darai.

Semmelweis Egyetem: FERENCZI 15/6, Novák, Nagy A. 8, Opitz 9/3, Nagy K. Csere: Kuczik 2, Som, Szabó 6, Németi 2, Balogh 7/3, Nagy A. F. 2. Edző: Hegyi Hanna.

TFSE: KIRÁLY 12, VLADÁR 16/6, Kelemen 4, BURJÁN 26/12, Dúl 7, Csere: MUNKÁCSI 14/12, Úr 6/6, Baa, DÖMÖTÖR 20/12, Vígh 5, Barbarics 8. Edző: Kováts Gabriella.

Az mérkőzést mindkét csapat jó ritmusban kezdte, de hamar megmutatkozott a TFSE nagyobb tudása, agresszivitása, amelynek köszönhetően a negyed második felében 20 pont előnyt tudott kialakítani magának. A második negyedben az erőnléti és rutinbeli különbségeknek miatt tovább nőtt a Testnevelési Egyetem előnye  így a vendégek megnyugtató előnnyel zárták az első félidőt. A második félidőben még inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség. A hazai oldalon ugyan akadt néhány szép egyéni megmozdulás, ennek ellenére egyértelmű volt a TF fölénye a mérkőzésen, akik távoli helyzeteiket is jó százalékkal értékesítették.

Hegyi Hanna: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, egyáltalán nem vagyunk hozzászokva ehhez a fizikalitáshoz. Bár csak percekre, de amikor védekezésben koncentráltunk, fel tudtuk venni a harcot ellenfelünkkel. Igyekszünk sokat tanulni a mérkőzésből, hiszen nem minden nap adódik lehetőségünk A csoportos játékosok ellen játszani, és reméljük ez csak a hasznunkra válik a jövőben. Gratulálok a TFSE-nek a győzelemhez!

Kováts Gabriella: - Örülünk, hogy hosszabb kihagyás után újra pályára léphettünk ezzel a társasággal és a sérültjeink is szép lassan visszatérhetnek. Jó színvonalú és hangulatú játékot tudtunk képviselni, gratulálok a csapatomnak és ellenfelünknek is.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52451

 

Halasztott mérkőzés:

Nyíregyházi Egyetem - SZTE-Szegedi RSC 12.06.

 

Nyugati csoport:

ELTE BEAC - PTE-PEAC 106-37 (27-9, 24-10, 29-8, 26-10)

Budapest, ELTE Sporttelep, 20 néző. V.: Kruk, Czupi.

ELTE BEAC: PERÉNYI 11/9, Orosz 2, Takács E. 10, Pettner 2, NAGYI 12. Csere: BOGDÁN 21/9, Nemes 6/3, HORVÁTH A. 18/6, VAN RIJS 12, Lengyel, Mohos 5/3, Solymosi 7/3. Edző: Földi Alexandra.

PTE PEAC: Szomor, Némedi 6/3, Füzy 8, Asztalos 6, GERGELY 9. Csere: Fekete 4, Lóránt 4, Németh O. Mb. edző: Fűrész Diána.

A vendég pécsi csapat több hiányzóval és kis létszámmal utazott el a fővárosba. A nagy rotációval dolgozó hazai csapat lelkesen és nagy iramban kezdte a mérkőzést. Ezzel a sebességgel és agresszivitással nehezen tudta a megfogyatkozott vendégcsapat tartani a lépést, főleg, hogy a fővárosiak oldaláról a sok gyorsindításból szerzett könnyű kosár mellé 11 tripla is érkezett (amiből 3-3-at Bogdán Réka (21/9) és Perényi Lídia (11/9) süllyesztett a gyűrűbe). Mindenképp meg kell dicsérni a pécsi csapatot, nem csüggedtek és küzdöttek, amennyi erejükből telt. Több, szépen kijátszott akcióból szereztek kosarat, ezzel próbálva csökkenteni a különbséget.

Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Igyekszünk minden mérkőzésen gyakorolni, még nagyobb arányú győzelmeknél is, hiszen nagyjából csak ilyenkor találkozik a teljes keret. Örülök, hogy a lányok minden meccsen ilyen hozzáállással és lelkesedéssel dolgoznak. A pécsi lányoknak további sok sikert kívánunk!

Fűrész Dia: - Gratulálok a jóval nagyobb játékerőt képviselő BEAC-nak a mai győzelméhez és kívánok további sikeres szereplést nekik! Sajnos sok hiányzónk volt ma is, de akik itt voltak, minden tőlük telhetőt megtettek. Voltak biztató, de rövid periódusaink, a jövőben szeretnénk ezeket kitolni.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53771

 

SMAFC - UNI-Győr SzESE 51-103 (17-27, 11-19, 17-34, 6-23)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Tóth, Hernicz.

SMAFC: KARÁCSONY 6, Tóth J. 8, VASI 25/12, GÖNCZY 7, Hawkins 5. Csere: Skrapits, Bíró, Róla, Szabó. Edző: Zachár Barbara, Pethő-Klemencsics Nikolett.

UNI-Győr SZESE: Rozmán, BAFFY 13, Dombai, KOVÁCS L.  14, BÁNSZEGI 18. Csere: BOGNÁR 19/9, OLÁH 9/3, POZSGAI 8, Deák 8, Király 6, Mihály 4, CHORMÉJ 4. Edző: dr. Barthalos István.

Az első perctől kezdve nagy iramot diktált a győri csapat, de a soproniak jól bírták a tempót és az első félidőben sokáig ellenfelük nyomában voltak. A második félidőt is jól kezdte a Sopron, voltak szép megmozdulások hazai részről, de a 3. negyed közepétől egyértelmű erőfölényben játszott a vendégcsapat. Ettől kezdve a győriek a 13 ponttal és 10 szerzett labdával dupla-duplát elérő Baffy Fanni vezeteésével mind támadásban, mind védekezésben ráerőltették akaratukat a SMAFC-os lányokra és magabiztos győzelmet arattak.

Zachár Barbara: - Gratulálok a Győr csapatának a győzelemhez. Az első félidőben jó ritmusban játszottunk, így húsz ponton belül tudtunk maradni. A harmadik negyedben azonban elfogytunk fizikálisan és bármennyire akartunk és küzdöttünk, sok hibával játszottunk, így ott el is dőlt a mérkőzés. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, mert aki ma pályára lépett az szívét-lelkét beletette.

dr. Barthalos István: - Köszönjük a mérkőzést a lelkes soproni alakulatnak, ők képviselik ebben a bajnokságban a valóban egyetemi létet. Kijött a különbség a két csapat között, de gratulálok Vasi Hannának, aki nagyon szépen játszott annak ellenére, hogy jóval nagyobb erőt képviseltünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53761

 

Ludovika SE - Közgáz SC és DSK 59-50 (13-10, 16-15, 14-18, 16-7)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Gombos, Hegedűs.

Ludovika SE: BORZA 19/6, Lantos 4, Süle 6, Kovács 6, SZARKA 15. Csere: Peti 4, Püski, Darvas, Bálind 3/3, Bánhegyi 2, Munkácsi. Edző: Morauvszki Gergely.

Közgáz SC és DSK: Németh 5/3, Kiss 8, KOVÁCS 11/3, CSOMA 13, Ryan 2. Csere: Balla, Földi, Garami 2, Horváth 3, Imre 5, Konda, Szanthoffer 1. Edző: Németh Kata.

A Ludovika SE együttese szerezte meg a vezetést, azonban a Közgáz hamar felvette a tempót, ennek eredményeképpen egy szoros első tíz percet  játszott a két csapat. A folytatás hasonlóan szoros volt, a hazaiak nagyot küzdöttek, azonban a vendégcsapat szorosan tartotta a tempót és a lépést a Ludovikával. A hazai oldalról Borza Laura  higgadt játéka, valamint a játékosok folyamatos rotálása, frissen tartása meghozta eredményét, így 3 pontos hazai vezetéssel fordultak a fele. Szünet után pontosabbá vált a Közgáz játéka,  , és a hazaiak csak futottak az eredmény után. A vendégcsapatot Csoma Petra  „vette a hátára”, fordult a kocka, a Ludovika üldözte a Közgáz együttesét. A záró etapnak minimális különbségű vendég vezetéssel vágtak neki a csapatok.  Az utolsó 10 percben a hazai csapat elég sok labdát szerzett mind lepettanókból, mind pedig pontatlan közgázos passzokból,  és az ellenakciók végén többnyire kosár  született. A két csapat méltó ellenfélre talált egymásban, és egy nagyon küzdelmes, szinte végig szoros mérkőzést játszottak, amely végül a Ludovika SE győzelmével zárult.

Morauvszki Gergely: - Elsősorban gratulálni szeretnék a lányoknak, a csapatszellem, és a győzni akarás hozta meg ma a siker kulcsát, és szépen teljesítették azt, amivel készültünk erre a mérkőzésre. Dolgozunk hétről hétre, hiszen még csak az út elején járunk. Köszönjük a Közgáznak a mérkőzést, sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Németh Kata: - Nem volt egy színvonalas mérkőzés sajnos. A harmadik negyedben volt egy kis halvány reménysugár, de nem volt elég. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53781

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus