Női egyetemi bajnokság: Simán verte a Közgáz a Szegedet

A keleti csoportban a Közgáz a vártnál valamivel könnyebben verte a Szeged csapatát. A nyugati csoportban a Győr egy küzdelmes, színvonalas mérkőzésen csak a hajrában tudott a jól játszó SzoESE fölé kerekedni. Az ELTE BEAC Pécsett összességében biztos, a címvédő TF Sopronban fölényes győzelmet aratott.

Egyetlen mérkőzést játszottak a héten a hölgyeknél a keleti csoportban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, ezen a Közgáz a vártnál valamivel könnyebben verte a Szeged csapatát. A nyugati csoportban Szombathelyen a Győr egy küzdelmes, színvonalas mérkőzésen csak a hajrában tudott a jól játszó SzoESE fölé kerekedni. Az ELTE BEAC Pécsett összességében biztos, a címvédő TF Sopronban fölényes győzelmet aratott. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
 Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők
 
Keleti csoport, 9. forduló
 
Közgáz SC és DSK - Szegedi RSC 61-35 (15-3, 14-19, 20-9, 12-4)
Budapest, Kinizsi u., 30 néző. V.: Nagy-Pál, Lázár.
 
Közgáz: Wuder 3/3, Hidas 9, DOKTOR 7, PFANDLER 15, MUNKÁCSI 6. Csere: Németh F. 2, Kovács O. 2, HORVÁTH P. 7/3, KISS A. 8, Ryan 2, Rontó, Szanthoffer. Edző: Németh Kata.
 
Szegedi RSC: CZINTOS 9, Ódry, Lovrity 4, Fodor 4, VÁRADI 7. Csere: Fekete 3/3, Pásztor 6, Kurinszki 2, Kedvessy, Antal, Molnár. Edző: Földi Alexandra.
 
Nagy iramban, de sok hibával kezdődött a találkozó, a Közgáz Doktor Anna és Pfandler Csenge vezérletével 13-0-lal kezdett a megilletődött szegediek ellen. A vendégek első pontjait nyolc és fél perc elteltével szerezte Czintos Boglárka egy 2+1-es akció formájában. A második etapban zónára váltott, s ezzel megtörte a hazai lendületet a Szeged, amely Czintos, valamint a palánkok alatt ügyeskedő Váradi Nóra révén fokozatosan csökkentette hátrányát, s a félidő hajrájában 5 pontra feljött. Hazai részről ekkor szinte csak Horváth Patrícia jelentett veszélyt a szegediek kosarára. A második félidő a mérkőzéshez hasonlóan indult, 12-0-lal kezdett a Közgáz. Ekkor négy és fél perc elteltével szerezte első pontjait a Szeged, majd kiegyenlítetté tette a játékot. A záró szakaszban Kiss Anna kosaraival 20 pont fölé nőtt a különbség. A vendégek sok közeli helyzetet hibáztak, s ebben nagy szerepe volt annak, hogy a hazai "légelhárítás" vezetője, Munkácsi Enikő nem kevesebb, mint 5 blokkot osztott ki, s már tartottak tőle a kosárra törő szegedi lányok.
 
Németh Kata: - Örülök, hogy győzelemmel kezdtük az évet két nagyon lelkes, de sokat hibázó csapat találkozóján. Gratulálok mind a két csapatnak!
 
Földi Alexandra: - Gratulálok a Közgáznak! Ezen a mérkőzésen nem tudtunk felnőni a feladathoz, főleg támadásban. Össze kell szednünk magunkat!
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_681
 
Halasztott mérkőzések:
 
Miskolci-Egyetem — DEAC, 2022.03.16.
Nyíregyházi ESE — Ludovika Csata, egyeztetés alatt

 

 Nyugati csoport, 9. forduló
 
SZOESE - UNI GYŐR SZESE 64-72 (16-18, 19-24, 19-11, 10-19)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 30 néző. V.: Kovács, Antoni.
 
SZOESE: Preisinger 9, MEZŐSI 18/9, Kardos 9/3, PÜSPÖKI 13/9, PLÓZER 12. Csere: Dervalics. 3/3. Edző: Szabó László.
 
UNI Győr SZESE: CHROMÉJ 12, PERL 13/6, Szűts 8, SÁNDOR 9, BÁNSZEGI 13. Csere: Pozsgai, Horváth D. 6/6, Király 3, Békés 4, Nagy Cs., Baffy 4. Edző: Dr. Barthalos István.
 
Tartalékosan készült a hazai együttes: Balogh Viktória vállsérülés miatt jelen volt a mérkőzésen, de nem tudta segíteni csapatát, Jakubovics Dóra munkahelyi, míg Mészáros Ágota iskolai elfoglaltság miatt nem tudott játszani a találkozón. Kimondottan jó iramban kezdett mindkét gárda, fej-fej mellett haladtak a felek, egyik alakulat sem tudott igazán meglépni egymástól. Nagy harc jellemezte ekkor a mérkőzést, minden pontért meg kellett küzdeniük a lányoknak. Az első negyedet 2, a félidőt 7 pont előnnyel zárta a Győr csapata. A második félidőt jól kezdte a hazai alakulat, szép támadásokat vezetve, jó dobóformát mutatva meg tudta fordítani a mérkőzést a sok büntetőt hibázó győriekkel szemben, így a záró etapra 1 pont előnnyel már a SzoESE fordulhatott.
 
Ebben a hazaiak kezdtek fáradni, sok hiba tarkította ekkor már a játékukat. A vége előtt három perccel a hosszabb kispadot felvonultató vendégek visszaszerezték a vezetést, és ha a vártnál nehezebben is, de el tudták hozni a győzelmet a helyenként szépen játszó hazaiaktól. A hazai csapatból Mezősi Anna ponterős játéka mellett a két dupla-duplát elérő játékos, Plózer Petra (12 pont, 19 lepattanó) és Püspöki Lotti (13 pont, 10 lepattanó) dicsérhető. Vendég oldalon Chroméj Hajnalka 7 labdát szerzett, Bánszegi Borbála 13-13 ponttal és lepattanóval dupla-duplát ért el, Sándor Anna (9 pont, 11 lepattanó) egyetlen ponttal maradt el ettől, Perl Zsófia pedig - Bánszegivel "holtversenyben" - csapata legeredményesebb játékosa lett.
 
Szabó László: - Mindkét csapatnak jár a gratuláció! Nekünk azért, mert 37 percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a tavalyi harmadik helyezett Győr csapatának, a Győrnek pedig azért, mert végig komolyan vették a mérkőzést, és megmutatták nekünk, hogy milyen, amikor megfelelő állóképességgel és játékosállománnyal tudnak kiállni.
 
Dr. Barthalos István: - Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert Szombathelyen mindig nehéz játszani. Lelkesek a játékosok és a szakmai stáb is mindig taktikailag felkészült, a játékvezetés mindig fantasztikusan működik, és úgy gondolom, hogy most sem lehet semmire sem panasz. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, amit saját magunknak nehezítettünk meg ötven százalék alatti büntető dobóteljesítménnyel, de végül sikerült behúzni a kötelező győzelmet. További sok sikert kívánunk a Szombathely csapatának!
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_681

 
PTE-PEAC - ELTE BEAC 65-88 (21-23, 16-20, 15-22, 13-23)
Pécs, 20 néző. V.: Fleischmann, Nagy.
 
PTE-PEAC: SELLEI 16/9, NAGY G. 6, Németh B. 13, Hegedűs 4, BÁTAI 8. Csere: Mándity, Némedi F. 10, Szabó 6/6, Gergely, Horváth 2. Edző: Gyenge Gábor.
 
ELTE BEAC: SIMONCSIK 14/6, TAKÁCS E. 31/12, Biszák 4, NAGYI 29/15, MAJSA 10. Edző: Laklóth Anna.
 
A mérkőzés első pár percét leszámítva a mindössze öt játékossal Pécsre érkező BEAC diktálta az iramot, a PEAC végig futott az eredmény és a fővárosi együttes után. A különbség negyedről negyedre folyamatosan nőtt. A 14 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát elérő Simoncsik Petra ügyesen szervezte az ELTE BEAC játékát, Takács Emese és Nagyi Tímea pedig nagyon eredményesen játszott. Csupán rövid szakaszai voltak a mérkőzésnek, amikor a Sellei Dalma vezette PEAC tudta tartani a meglévő különbséget. A budapestiek megérdemelten győztek ilyen különbséggel is.
 
Gyenge Gábor: - Gratulálok a szimpatikus ELTE BEAC csapatának a megérdemelt győzelméhez! Nem tudtunk élni a lehetőséggel, és a több csere lehetőségünk ellenére fáradtan játszottunk.
 
Laklóth Anna: - Ha lenne királyságom, akkor a felét ezeknek a lányoknak adnám! Elmondhatatlanul büszke vagyok rájuk, ez a kissé megfogyatkozott hölgykoszorú ma nekem csodát mutatott! Nagyon köszönöm nekik! A PTE-PEAC csapatának sok sikert kívánunk a folytatásban!
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_682
 
 
SMAFC - TFSE 26-115 (6-28, 11-31, 3-26, 6-30)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Hernicz, Tóth.
 
SMAFC: Gonzales 4, Gergely, Mák 10, Deák 10/3, Czirják 2. Csere: Riesing. Edző: Németh Márk.
 
TFSE: Szabó Emese 8, KENYERES 33/15, SZABÓ EVELIN 10/6, GALLI-HIRLING 23/3, VÍGH 15/3. Csere: ÚR 24/3, Budai 2. Edző: Kováts Gabriella.
 
Mindkét oldalon voltak hiányzók, de az első perctől kezdve a TF csapata uralta a mérkőzést. Már az első negyedben tetemes előnyre tettek szert a vendégek, amit a meccs végéig folyamatosan növeltek. Bár becsülettel küzdöttek a SMAFC-os lányok, megérdemelt budapesti győzelem született. A TF csapatából Galli-Hirling Borbála (23 pont, 14 lepattanó) és Vígh Bernadett (15 pont, 13 lepattanó) is dupla-dupláig jutott.
 
Németh Márk: - Sajnos ismét csak hat emberrel tudtuk nekiállni a meccsnek, ennek meg is lett az eredménye. A lányok megtették, amit tudtak, küzdöttek a végsőkig, ezért le a kalappal előttük. Gratulálok az ellenfél csapatának, további sok sikert kívánok nekik!
 
Kováts Gabriella: - Köszönjük szépen a soproni lányoknak, hogy megtiszteltek minket 40 percen keresztül a küzdésükkel és a játékukkal, illetve köszönöm a saját lányaimnak, hogy saját magukat megtisztelték ugyanezzel. További sok sikert a soproniaknak!
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_683

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus