Pontrekord: 180 fölött a női bajnok TF

Több összecsapást is elhalasztottak a múlt héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságból a hölgyeknél, így csak 4 mérkőzésre került sor.

A keleti csoportban rendezett három találkozó elég egyoldalú volt, a TF 180, a Szeged pedig 120 pont fölé jutott az Eger illetve a Nyíregyháza ellen. A legtöbb izgalmat az egyetlen a nyugati csoportban rendezett mérkőzés hozta. A szombathelyiek a korán szerzett előnyüknek köszönhetően - bár kiállítás és sérülés is hátráltatta őket - legyőzték a PTE-EMES Petőfi SE együttesét.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

TFSE - EKE EVSI 182-13 (42-4, 46-0, 44-1, 50-8)
Budapest, Alkotás utca 40 néző. V.: Gyurka T, Molnár T.
TFSE: HERMAN 20/6, VÖRÖSHÁZI 29/9, KARLÓCAI 26/6, KOVÁTS 26, SZELI 16. Csere: OROSZ 28/6, RÉVÉSZ 23/3, Szabó 2, Varga 12. Edző: Magyar Bianka
EKE EVSI: Szászi, Baráth 4, Kiri 6, Szőllősi, Druzsba 3. Csere: Domoszlai. Edző: Kátai Zsolt

A hazai csapat gyorsan eldöntötte a mérkőzést, ugyanis 3 perc elteltével már 15-2 állt az eredményjelzőn. Védekezésén még jobban szorított a TF és gyors, könnyű kosarakkal folyamatosan növelte a különbséget a végig zónát védekező Eger csapata ellen. A két csapat láthatóan nem volt egy súlycsoportban ami a végeredményen is megmutatkozott.

Magyar Bianka: - Gyors támadójátékkal és agresszív védekezéssel igyekeztünk a lefújás pillanatáig fenntartani az érdeklődést és a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. A mára kitűzött célunkat majdnem elértük, tovább gyakorlunk, hogy legközelebb sikerüljön.

Kátai Zsolt: - Sajnos eléggé megfogyatkoztunk az idei évre, sokan elmentek a tavalyi csapatból. Betegség miatt is volt hiányzónk, így eléggé bajban voltunk az egyébként is sokkal erősebb TF ellen. Reménykedünk, hogy bele tudunk majd lendülni magunkhoz mérten az idei szezonba.
 

Miskolci Egyetem - ELTE-BEAC 32-86 (9-18, 8-21, 3-29, 12-18)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző, V.: Bene Sz., Sándor I.
Miskolci Egyetem: Kostyó 3/3, Papp Sz. 9,Takács 2, Chvatal 6, SIKORA 12. Csere: Gyürék, Papp E. Edző: Arad Zsófia.
ELTE BEAC: KULCSÁR 21, NÉMEDI 16, BARNJAK 13, Varga 7/3, Kurtik 4. Csere: LENDÉR  15, Darnót 6, Szabó 4. Edző: Dr. Gyarmati István.

A vendéglátó miskolciak időnként fel tudtak nőni a feladathoz, illetve az ELTE-BEAC szintjére, ám a  vendégek végig kézben tartották a meccset. A fővárosiak letámadásukkal sok labdát, s könnyű kosarat szerezve  a harmadik negyedben gyakorlatilag átrohanva a hazai együttesen fölényes győzelmet arattak.

Arad Zsófia: - Most játszottuk az első meccsünket ebben a szezonban, illetve ebben az összeállításban, így ezt a találkozót gyakorlásnak fogtuk fel. Nehéz volt megbirkózni az ellenfél egészpályás letámadásával, ezért sok eladott labdánk volt. A lányok viszont végig küzdöttek és nem adták fel.

Dr. Gyarmati István: - Örülök a győzelemnek és a Miskolc csapatának további sok sikert kívánok, Arad Zsófiának pedig mielőbbi gyógyulást kívánok.
 

Szegedi RSC–NYESE 125-10 (35-4, 28-2, 34-2, 28-2)
Szeged, Topolya sor 30 néző. V.: Vadász, Nyilas
Szegedi RSC: BOROS 18, Kovács 2, NAGY 20, Kecskés 9/3, Finsztál 6. Csere: MOLNÁR 11, VÁRADI 11, FODOR 18, VIZES 14, Kurityák 8, Kajtár 8. Edző: Földi Alexandra
NYESE: Moldován, Bakó 2, Szabó 2, Székely 2, Tóth. Csere: Beck, Molnár 4, Deák. Edző: Hegedűs Ferenc

Bár a nyíregyházi csapat nagyot küzdve, tisztességesen helytállt, a jóval képzettebb, nagyobb tudású, s tapasztaltabb játékosok alkotta Szeged könnyedén aratott nagyarányú győzelmet.

Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Hegedűs Ferenc: - Sajnos kijött a két csapat közötti különbség, főleg azért is, mert ezek játékosaink csupán második éve játszanak. Képzettebb játékosaink  nem tudtak eljönni. Bízom benne, hogy játékosaink sokkal jobbak lesznek az év végére.


Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE - PTE-EMES Petőfi SE 63-52 (19-9, 14-16, 15-13, 15-14)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth K. Esztergályos R.
SZOESE: Kovács 7, Fekete 25, Jakubovics 11/3, Feigl 4, PLÓZER 13. Csere: Bándi 2, Balogh 1, Hirschler. Edző: Szabó László
PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 11/3, Tóth 7/3, Horváth 5/3, Petró 8, Bencze 2. Csere: SÉRA 14, Miltner 5, Orosz. Edző: Sipos Ádám

A feldobás után a két csapat egymásnak esett. Nagy iram jellemezte a mérkőzést az elejétől fogva. A hazai csapat 11-0- ás rohammal nyitott, majd a vendég gólcsendet Séra törte meg egy duplával. Jakubovics és Fekete az első negyedben tarthatatlan volt a vendégeknek, előbbi 7, utóbbi 5 pontot tett a közösbe, így 19-9-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a negyed végén.

A második negyedben a vendégek több szép akciót vezettek, pontosabb befejezés jellemezte  támadásaikat. A két pontgyáros hazai játékos mellé a fiatal Plózer is aktiválta magát, sikeres centerjátékának köszönhetően a vendéglátó csapat mehetett előnnyel a pihenőre (33-25).

A második félidőben az iram megmaradt, de sok hibával játszott mindkét csapat. A hazaiaktól Jakubovics a harmadik negyed közepén megkapta második sportszerűtlen hibáját, így mehetett zuhanyozni, kiállították a játékvezetők. A vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy a hazai csapat elveszítette egyik kulcsjátékosát. A. Szombathely csapatát ezen az estén még az ág is húzta, kezdő centerük, Plózer szalag szakadást szenvedett egy rossz, mozdulatnál, így ő is kivált a játékból. Fekete Tünde elő lépett vezérszerepbe, és az ő eredményessége révén tartotta előnyét a SZOESE. A vendégek kétszer is feljöttek 6 pontra, de ennél jobban nem tudták megközelíteni a hazai együttest, amely végül Fekete hatékony játékának köszönhetően (25 pont, 11 kiharcolt fault, 25 IBM pont) megnyerte a mérkőzést.

Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak, de a vendégeket is megilleti a dicséret, nem adták fel, végig küzdöttek. Első idei mérkőzésünk volt, ennél jobb játék kell a folytatáshoz.

Sipos Ádám: - Jó meccs volt, az történt amire számítottam, nagy iramú volt a mérkőzés. Nem sikerült nyernünk, gratulálok a hazai csapatnak. Sok helyzetet alakítottunk ki, nyolcvankét rádobásunk volt, sajnos nagy részét nem tudtuk értékesíteni, de hát ezért dolgoztunk, hogy a helyzeteink meglegyenek. Remélem a következő meccsen sikeresebbek leszünk e téren.

Fotó - Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus