Szerencsésnek mondható sorsolás Rotterdamban

Ma délután megtartották Rotterdamban az Európai Egyetemi Játékok (EUG) kosárlabda tornájának sorsolását, amelyet a magyar női és férfi bajnok, a Budapesti Corvinus Egyetem, illetve a Debreceni Egyetem csapata is nagy érdeklődéssel várt.

A technikai értekezlet elején a csapatok képviselői között szétosztották a verseny lebonyolítási rendjét is tartalmazó bulletint. Ami érdekesség, hogy hazai, azaz holland csapat nincs sem a női, sem pedig a férfi mezőnyben.  

A 12-12 férfi és női csapatot 4 db 3-3 csapatos csoportba sorsolták, amelyekből az első 2-2 továbbjut a legjobb 8 közé, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódnak tovább a küzdelmek, a csoportok harmadik helyezettjei pedig körmérkőzésen döntik el a 9-12. helyek sorsát. 

Fittyet hányva holmi udvariassági illemszabályoknak, a szervezők a technikai értekezleten - amely során többek között kiderült, hogy a rotterdami versenyen 10 sportágban összesen közel 3000 sportoló küzd az érmekért s a helyezésekért - először a férfiak mezőnyében sorsoltak. Három négyes kalapba helyezték a csapatokat, a debreceniek a harmadikba kerültek, így az utolsó 4 csapat között sorsolták ki őket. A két "halálcsoportot", amelybe korábban egy német és egy litván, illetve egy szerb és egy olasz csapatot sorsoltak egymás mellé, elkerülte Dr. Nagy Ágoston együttese, amelynek nevét végül 12.-ként azaz legutolsóként húzták ki, s a D-csoportban a tavalyi egyetemi Európa-bajnok Spliti Egyetem mellett a portugál Minho Egyetem csapatával került egy csoportba. 

Utána következett a hölgyek csoportbeosztása. A Corvinus a középső,  második kalapba került, s az elsőből a német Bochumi Egyetem alá került a neve a C-csoportban, ahová harmadikként az osztrák főváros képviselőjét, a Bécsi Egyetem csapatát sorsolták.  

Csapataink ma egy olyan létesítményben edzettek, amelynek tapadó gumis talaján nem igazán pattant vissza  a labda, az egyik gyűrű betolható, a másik viszont a falra volt rögzítve, de a fárasztó tegnapi érkezés után kicsit próbáltak felpörögni, a feladatra hangolódni a fiúk-lányok. 

Emellett persze ma is kutyagolhattak szépen, hiszen a szállás nagyjából két kilométerre van a bázistól, a verseny központjától, ahol többek között étkezhetnek a sportolók. Na most ezt a távot oda-vissza megteszik reggeli, ebéd és vacsora alkalmával, mivel a logisztika még mindig eléggé esetleges. A központtól kiírás szerint busz visz az edzés helyszínére, de csupán annyi van a járattal kapcsolatban közölve, hogy +- 30 percenként indul...na, erre varrjunk gombot. A séta kb. negyed óra, a buszra pedig lehet, csak öt, de lehet, hogy mondjuk 28 percet kell várni...így viszont a nap végére csaknem egy félmaraton bekerül a sportolók lábába, amelyeket egészen másra terveztek használni...

A magyar  csapatok csoportmérkőzéseinek időpontjai:

Augusztus 2:
Bochum-Corvinus (női) 15 óra

Augusztus 3: 
Split-Debrecen (férfi) 17.30

Augusztus 4:
Corvinus-Bécs (női) 15 óra
Minho-Debrecen (férfi) 17.30

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus