Veretlenül csoportelsők a TF-es lányok

Második meccsét is megnyerte a Kínában zajló 3x3-as Egyetemi Világligában a TFSE női csapata. A játékba lendülő lányok litván ellenfelüket helyenként kifejezetten jó játékkal fektették két vállra, így a házigazda Hsziamen elleni mérkőzést már csoportgyőztesként várhatta a TFSE csapata, amelyet szintén sikeresen vett.

A nyitó napon a japán együttest legyőző TF-es lányokra a második napon először - magyar idő szerint reggeli 7 óra tájban - litván rivális várt. Az ellenfél "ébredt" hamarabb, egy betörés utáni kosárral, majd egy duplával gyorsan elléptek 3-0-ra a litvánok. Kováts Gabi büntetője után Karlócai Juli távoli találatával egalizáltak lányaink. Egy-egy dupla után - a TF-ből ismét Karlócai talált be távolról - Miháczi Dia betörésből a vezetést is megszerezte. Hosszabb közös kosárcsend után Varga Barbi két ügyes akció végén szerzett találataival 3 pontosra növelte a magyar előnyt. Litván dupla fokozta az izgalmakat, ám két remek betörés - Juli, Dia - után ismét hárommal "mentek" a lányok. Ettől kezdve pedig, ahogy mondani szokás, csak egy csapat volt a pályán, Kováts Gabi villanásaira építve egyre nyílt az olló. 8-7 után egy 6-0-t "repesztve" végleg lerázta magáról ellenfelét a TF, amely magabiztos, 17-9-es győzelmet aratott. 


A hazaiak elleni meccs kiváló hangulatban kezdődött, nyeretlenség ide, vagy oda, sokan buzdították a rendező intézmény lányait. Ahogy az első két meccsén, ezúttal is kissé "lassan" kezdtek a lányok, a meccs első perceiben Kováts Gabriella szinte egymaga tartotta versenyben a TF együttesét. Egyszer sikerült átvenni a vezetést, majd egyenlítettek, rögtön utána pedig duplát dobtak a hazaiak. Ettől kezdve, ha nem is nagyon lemaradva, de a hajráig futottak a lányok az eredmény, s a vérszemet kapva ügyesen játszó, jól dobó hazai csapat után. A végjáték azonban a mi lányainké volt. 13-10-es hazai vezetésnél Karlócai Julianna lépett elő vezérré, két "sima" kosarával, s egy duplájával sikerült 14-14-re alakítani az állást, a győztes találatot pedig bátor betörés után, 4 másodperccel a befejezés előtt Miháczi Dia "vitte be".

Holnaptól már az egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat, lányaink a Porto Egyetem ellen játszanak.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus