5. lett a Vasas Európa egyik legnívósabb U16-os tornáján

A Real Madrid, a Canterbury, a Stella Azzura Roma és a mieink által a csoportkörben legyőzött Gran Canaria mögött a magyar bajnok ért célba!

A Vasas Akadémia U16-os csapatának vezetőedzője, Bosnyák Jácint a pasarétiek hivatalos facebook oldalán számolt be az egyes mérkőzésekről, íme:
 

Csoportmérkőzések:
CB Gran Canaria – Vasas Akadémia 63:68 (22:29, 11:13, 11:15, 19:11)
Vasas: Pakányi P. 2, Honti O. 9/3, Kiss B. -, Somogyi Á. 20/12, Garamvölgyi D. 6, Bulyáki S. -, Bencsik B. 7, Schiller L. 4, Kelenföldi D. 2, Egressy B. -, Tóth Zs. 5/3, Csík Ri. 13/6

"Rajtunk kívül ma mindenki abban a hitben élt, hogy itt nem a Vasas nyer! Erre erőteljesen sikerült rácáfolnunk. Ellentmondást nem tűrően kezdtünk a több “légióst” is felvonultató Canaria ellen: a 213 cm magas centerüket is nagyon jól hatástalanítottuk és a lepattanóharcot is megnyertük 42-20-ra! Igen jó dobószázalékkal kezdtünk, amiből már az elején egy kisebb előnyhöz jutottunk. Mindkét csapatnak meggyűlt a baja a sok faulttal; az ezzel járó változtatásokból nem mi jöttünk ki jobban, így a 19 pontos vezetés a végére 5-re olvadt.

Sok hibát vétettünk, de Csapatként küzdöttünk a pályán! Nagy Gratuláció a Csapatnak!!!

Az itt szereplő csapatok nagyon magasan jegyzettek és teljesen természetes, hogy minden csapatnak több “légiósa” is van, több országból, kontinensről hoznak játékosokat. Igen szép számban vannak két méter feletti játékosok.

Szép eredménynek tartom, hogy kulturált játékkal “önerőből” versenyben vagyunk ilyen ellenfelekkel szemben. Nagyon erős a csoportunk, kemény meccsek várhatóak, de igyekszünk a legjobban szerepelni."


Vasas Akadémia – Kaunas BC Aisciai (litván) 63:55 (13:18, 18:9, 21:15, 11:13)
Vasas: Garamvölgyi D. 10/3, Honti O. 1, Koflanovics K. -, Somogyi Á. 10/3, Schiller L. 12, Bencsik B. 2, Bulyáki S. 2, Balog D. -, Kelenföldi D. 13, Egressy B. 5, Csík Ri. 6/6, Tóth Zs. 2

"Aki követi a kosárlabdát, annak nem kell bemutatni a litván játékot. Masszív, kemény, dinamikus játékra számítottunk. Így is kezdődött…

Igyekeztünk, de hihetetlenül rossz dobószázalékkal kezdtük a mérkőzést, és a védekezésünk sem remekelt. Hamar 10 pontos hátrányban találtuk magunkat. A litvánok igen kemény-verekedős védekezése ellen aztán felvettük a harcot és szép lassan faragtuk a hátrányunkat. A dobásaink is stabilizálódtak, ennek eredményeképp félidőre kis előnnyel fordulhattunk. Erős folytatás után 17 pontra növeltük az előnyünk és alábbhagyott ellenfelünk lendülete is, a mérkőzés végére azért még maradt egy nagy hajrá, de sikerült kézben tartani a mérkőzést!

Ha nem gőzelemmel hagytuk volna el a pályát, akkor is büszkén mondhatjuk, hogy versenyben vagyunk a kosárlabda “nagyobbjaival”, így viszont még szebb a történet! Nagyon sokat profitálhatunk ezekből a mérkőzésekből és a saját céljaink tekintetében is sokat léptünk előre!

Somogyi Ádámot méltatják a spanyol újságok is, és mi is úgy gondoljuk, hogy tehetséges, jó játékos, de áll mögötte egy stabil, erős és összetartó CSAPAT. Schiller Levente, Csík Richárd és Garamvölgyi Dániel is stabilan teljesített a nemzetközi mezőnyben és ma Kelenföldi Domonkos is kifejezetten jól hasznosította magát, de nem feledkezhetünk meg a többiekről sem akik szintén részesei a sikernek!

GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK!!!"
 

Vasas Akadémia - Canterbury Idecnet (spanyol) 54:67 (16:18, 14:14, 10:18, 14:17)
Vasas
: Garamvölgyi D. 7/3, Honti O. -, Pakányi P. -, Csík Ri. 4/3, Somogyi Á. 21/12, Schiller L. 3, Bencsik B. 10, Bulyáki S. 5/3, Kelenföldi D. 1, Egressy 3,, Kiss B. -.

"Mint kiderült, a miénk volt a kegyetlen csoport, kiélezett, kemény küzdelmek voltak ebben a kvartettben. A másik csoportban a mezőnyből kimagasló Real és Stella mellett két gyengébb csapat is volt. Sajnos hiába arattunk két szép győzelmet, a körbeverések miatt 2 győzelem-1 vereséggel "csak" az 5. helyért játszhatunk.

Ezen a mérkőzésen mindent megtettünk, mindent beleadtunk; erősen, de nem dominánsan játszottunk. A saját feladatainkat nagyon jól megoldottuk és végig versenyben voltunk, de sajnos nem tudtunk átlendülni a másik oldalra. Igazi elismerést kivívva, kicsit szomorúan, de emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Rengeteget profitáltunk az eddigi mérkőzésekből! Nagyon Gratulálok a Csapatnak!!!"
 

Az 5. helyért:
Canarias Basketball Academy (spanyol) - Vasas Akadémia 55:73 (17:18, 12:16, 17:13, 9:26)
Vasas:
Garamvölgyi D. 11/6, Honti O. -, Pakányi P. 3/3, Koflanovics K. -, Csík Ri. 4, Somogyi Á. 7/3, Schiller L. 8, Bencsik B. 24/6, Bulyáki S. -, Balog D. 2, Kelenföldi D. 7, Tóth Zs. 7/3

"Szombaton nagyon közel álltunk ahhoz, hogy a legjobb 4 közé jussunk és keresztjátékot játszhassunk a döntőbe jutásért. A végül ezüstérmes csapat viszont jobbnak bizonyult, így végül az ötödik helyért szállhattunk harcba. 

Hiába beszéltünk róla, sajnos nem úgy kezdtük a mérkőzést, mint eddig: nem nyújtottuk a tőlünk megszokott teljesítményt. Ezért csak közepes tempóban szenvedtünk a harmadik negyed végéig, ahol mindössze egy pont különbséggel vezettünk. A negyedik negyedre sikerült merőben megváltozni és nagy lendületet véve, egyértelművé tenni a győzelmünket!
3 győzelem – 1 vereséggel az ötödik helyet szereztük meg ezen a mindenki által igencsak magas színvonalúnak tartott tornán, de az itt szerzett tapasztalat szinte felbecsülhetetlen. Úgy gondolom, hogy rengeteget profitáltunk ezekből a mérkőzésekből. Nem hiszem, hogy az első három-négy csapatnál jobbak lettünk volna, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen minden gárdában minimum 5 “légiós” játékos volt (és nem is akármilyenek!), mi pedig “csak” egy saját erőből épített, de szuper Csapattal írtuk be magunkat a torna történelmébe.

Rengeteg elismerést kaptunk a “legnagyobbaktól” is, sok erőt merítve ezzel a további munkához.

Honti Olivér is történelmet írt, hiszen magabiztosan nyerte meg a torna 3 pontos dobó versenyét, neki külön is hatalmas gratuláció!

KÖSZÖNJÜK MINDENKI TÁMOGATÁSÁT ÉS KÖZBENJÁRÁSÁT!!! Életre szóló élményekkel és tapasztalatokkal lehettünk gazdagabbak!"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus