A háromszoros címvédő Real Madrid nyerte a Szent István-kupát

A Real Madrid magabiztosan húzta be a kupagyőzelmet Székesfehérváron, a Barcelonának itt sem volt jó napja, kikaptak a bronzmeccsen a Bayerntől.

A kosarsport.hu beszámolója: 

Az Alba nyerte a magyar meccset  

A csoportmérkőzések során eldőlt, hogy a két magyar csapat, az U16-os válogatott és az Alba Fehérvár egymással mérkőzik a torna 7. helyéért - ezen a meccsen végül magabiztosan, 25 ponttal győztek a házigazda fehérváriak. A remek formában pattogtató Sodiq (14 pont, 9 lepattanó) mellé ezúttal fellépett Kass Balázs is, aki 21 pontját 9/11-es mezőnymutatóval szerezte. Rajtuk kívül még hárman (Kovács, Somlai-Kiss és Csaba) értek el kétszámjegyű pontmennyiséget, míg a "vendég" U16-osok közül ezúttal Neuwirth Bence (17 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) csipkedte leginkább magát.  

Gyakorlatilag végig kézben tartotta a mérkőzés alakulását az Alba, igazán ellépni viszont csak a záró játékrészben tudtak ellenfelüktől - ők zárták tehát a hetedik helyen a Szent István Kupát.

Alba Fehérvár - Magyarország U16  89-64 (25-13, 20-19, 18-20, 26-12) 

Az ötödik helyért az Anadolu Efes és az Alba Berlin csapott össze. A törökök villámrajtot vettek, 16-2-re vezettek öt perc játék után, fordítottak azonban a németek, félidőre már ők tartottak előrébb (37-35). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik gárda sem tudott jelentősen meglépni a másiktól - bár a harmadik negyedet 9 ponttal az Efes nyerte, a záró etapban újra zárkózott a Berlin. A végletekig kiélezett végjátékot végül Berk ziccerével nyerte meg az Anadolu, így a török csapat zárta az ötödik helyen a tornát.    

Anadolu Efes - Alba Berlin  73-71 (20-13, 15-24, 24-15, 14-19)   

A bronzmeccset az alig egy hete Szolnokon is megforduló Bayern München játszotta a Barcelonával, és az első félidőben a katalán gárda akarata érvényesült - 38-28-ra vezettek a nagyszünetben a Filip Saewruk vezette gránátvörös-kékek. Nem kellett sok azonban az egyenlítéshez, a harmadik játékrészt éppen tíz egységgel nyerte a bajor gárda, így egállal futhattak neki a végjátéknak a felek. A higgadtabban támadó német gárda gyakorlatilag az egész negyedben előnyben volt, Filip triplája már csak kozmetikázásra volt elegendő a végén - megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet a Bayern.  

FC Barcelona - Bayern München  68-70 (18-14, 20-14, 9-19, 21-23) 

A fináléban a háromszoros címvédő Real Madrid ellenfele a Nikola Jokicsot is kinevelő Mega Bemax csapata volt. Félidőben még csak 5 ponttal tartott előrébb a királyi gárda, de a záró játékrészre a különbség 10 pontosra duzzadt - az Eric Richard Marciel vezette spanyolok fokozatosan szakították le a szerbeket. A végére fejben is leengedett kissé a Mega, így a hajrá izgalommentesre sikeredett - egymás után negyedszer, összességében ötödször került a Real Madridhoz a Szent István Kupa - teljesen megérdemelten. 

Real Madrid - Mega Bemax  82-63 (20-16, 18-17, 18-13, 26-17) 

fotó: szik2018.hunbasket.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus