A tizenhatodik helyen zártuk az U19-es férfi világbajnokságot

7 ponttal kaptunk ki Libanontól az utolsó meccsen.

A Hunbasket összefoglalója:

Ma délben Libanon ellen lépett pályára U19-es férfi válogatottunk a debreceni korosztályos világbajnokság utolsó játéknapján - a tét a 15. hely volt.
 
Zamatta duplájára Csuti Kornél egy szép horoggal válaszolt az első percben, majd Sabbagh hármasára is Csuti felelt két büntetővel. A védekezés nem működött a találkozó elején Zamatta ziccert dobott - szerencsére a támadójátékunk jobb volt, Meszlényi Róbert két büntetője után Hajdu Péter hármasával már nálunk volt a vezetés a 4. perc végén (7-9). Zamatta harmadik kosarát is megszerezte gyorsan, majd Rtail zsákolt egyet, Alaa Sabbagh egy büntetőjével pedig 3 pont volt Libanon előnye a negyed felénél. Alaa Sabbagh tempójára Cseh Botond dobott egy duplát, Rtail viszont kintről is betalált, Zamatta pedig egy támadópattanó után 8 pontra növelte csapata előnyét a 8. perc legelején (19-11). Ságodi Róbert betörése után Assaf ziccerezett a túloldalon, a 9. perc végén pedig Csendes Péter is betalált egy szép középtávolival. Ságodi újfent eredményesen bontotta meg a védelmet, Cseh egyszer volt eredményes a vonalról, a felvonás viszont Samra betörésével és 5 pontos libanoni előnnyel zárult (23-18).
 
Várszegi Ádám triplájával kezdődött a második negyed, majd sok-sok elrontott támadással folytatódott - a 13. perc közepén Nasr törte meg a kosárcsendet egy hármassal (27-21). Zamatta újabb támadópattanó után visszatett két pontja után Hajdu előbb egy szép középtávolit rakott a helyére, majd ziccerezett - a játékrész felénél időt kért a libanoni szövetségi kapitány (29-25). Borzasztóan kevés volt a pont ebben a periódusban, a következő kosárra a 17. perc közepéig kellett várni: Zamatta bontott védelmet egy dupláért, majd a vonalról kettőből egyszer volt eredményes (32-25). Csuti szórt triplát középről, üresből, de Zamatta azonnal felelt (34-28). Technikait kapott a libanoni edző reklamálásért, Csátaljay Péter nem hibázott a vonalról, majd Cseh segített vissza egy kihagyott ziccert a gyűrűbe (34-31). Ságodi két büntetőjével már csak egy pont volt a hátrányunk a félidő utolsó percének kezdetén, libanoni időkérés után viszont Mansour triplájával és büntetőjével zárult az első 20 perc (38-33).
 
Ságodi saroktriplájával indult a harmadik felvonás, Csuti büntetőjével pedig megint csak egy volt közte (38-37). A Csutira fújt sportszerűtlen után Zamatta egy büntetővel, illetve egy tömegben feltett ziccerrel jelentkezett, Rtail pedig 2+1-es akciót csinált (44-37). Utóbbi is kapott egy sportszerűtlent, de ezt nem tudtuk kihasználni, Ságodi passzát viszont Schmera Gergely szépen tette fel nehéz helyzetből is. A 25. perc elejére elértük a négy csapatfaultot a negyedben, Zamatta mehetett is kétszer a vonalra, Schmera viszont gyorsan válaszolt a túloldalon (46-41). Libanonnak is kigyűltek a csapatfaultok, Csátaljay egy büntetővel büntetett. Abou Samra két büntetője után Nasr szerzett nyakatekert helyzetből két pontot, időt kért Váradi Kornél a 28. perc közepén (50-42). Meszlényi ziccerére Assaf három duplával válaszolt, 12 pont volt a hátrányunk az utolsó felvonás előtt (56-44).
 
Abou Samra 2+1-gyel nyitotta az utolsó 10 percet, Csendes üres triplából szintén három pontot szerzett. Ságodi tört a gyűrű felé eredményesen, időt kért Libanon a 32. percben (59-49). Abou Samra floatere landolt a gyűrűnkben, de Pleesz Ádám jól lépett be az alapvonalon, majd Ságodi harcolt ki két büntetőt - egy jó volt, Csendes pedig ugyanonnan dobott triplát, mint 3 perccel korábban, így 6 pontra zárkóztunk vissza a 34. perc végéhez közeledve (61-55). Zamatta faulttal együtt rakott fel egy ziccert, de a büntetőt kihagyta, a felvonás felénél viszont zsákolt is egyet, megint közte 10 volt, négy perccel a vége előtt időt is kért Váradi Kornél (65-55). Zamatta az újabb két büntetőjével már 26 pontnál járt, a túloldalon Csuti támadópattanó után erőből bevitte a ziccert, Rtail zsákolása után pedig Meszlényi vitte gyűrűig a labdát (69-59). Csendes két büntetővel hozta be 10 pont alá csapatunkat, de Abdul Rahman Sabbagh triplájával eldőlni látszott a mérkőzés (72-61). A 39. perc kezdetén még időt kért Váradi mester: Csuti két büntetője után Rtail egyszer volt eredményes a vonalról, a végeredmény pedig Cseh triplájával alakult ki (73-66).
 
A 16. helyen zártuk az U19-es férfi vb-t, de két győzelmet is aratott csapatunk a kontinensbajnokságok legjobbjait felvonultató tornán.
 
 
Libanon - Magyarország 73-66 (23-18, 15-15, 18-11, 17-22)
 
U19-es férfi világbajnokság
A 15. helyért
Debrecen, Főnix Aréna

 
Libanon: Mansour 4/3, A. Sabbagh 3, A.R. Sabbagh 8/6, Rtail 11/3, Zamatta 24. Csere: Nasr 5/3, Abou Samra 10, Assaf 8, Sleiman -, Naba -.
 
Magyarország: Csendes 10/6, Meszlényi 6, Cseh 8/3, Hajdu 7/3, Csuti 12/3. Csere: Hegedüs -, Ságodi 12/3, Csátaljay 2, Várszegi 3/3, Schmera 4, Tóth -, Pleesz 2.
 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus