Átrendeződtek idén az erőviszonyok az NB I/A U20/U23-ban

A mostani idényben eddig a DEAC és a Kaposvári KK nyújtja a legmagabiztosabb teljesítményt. Így állnak a csapatok tíz fordulót követően.

Az utanpotlassport.hu cikke:

Az előző évadban az SZTE-Szedeák, a Pécsi VSK, a Szolnoki Olaj KK és a Falco KC Szombathely együttese csatázott a bajnoki címért a férfi kosárlabdázók NB I A-csoportjának U20-as bajnokságában, ám a mostani idényben eddig a DEAC és a Kaposvári KK nyújtja a legmagabiztosabb teljesítményt. Így állnak a csapatok tíz fordulót követően.

Tíz fordulót játszottak idáig a férfi U20-as kosárlabdázók az NB I A-csoportjának korosztályos bajnokságában, és nincs már olyan együttes, amely makulátlan mutatóval állna. Nyeretlen gárdát viszont meg tudunk nevezni: a JP Auto-JKSE ugyanis tízszer zakózott.

Az előző évadban óriási csatát követően az SZTE-Szedeák alakulata aratott diadalt a döntőben a Pécsi VSK-val szemben, így a Szeged lett a bajnokcsapat. A harmadik helyen a Falco KC Szombathely végzett, legyőzve a Szolnoki Olaj KK-t. Nos, a szegediek a mostani idényben hét győzelem mellett három vereséget is elszenvedtek, így csak a negyedikek a tabellán, ami ugyanakkor nyolcas döntőt érő hely. Őket követik a szolnokiak, és előzik meg a pécsiek, utóbbiak a tavalyi dobogósok közül jelenleg a legjobb formában lévő alakulatot alkotják.

Némileg bajban van, és várakozáson alul teljesít a Falco KC Szombathely gárdája, amely 5‒5-ös mutatójával csak a nyolcadik helyet foglalja el a pontvadászatban, amit a debreceniek vezetnek, egy ponttal megelőzve a kaposváriakat.

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor a pécsi Olasz Ádám a legkiemelkedőbb, aki meccsenként átlagban 23 pontot dob, de a kaposvári tehetségek is biztos kézzel dobálnak: Hock Gergő a negyedik, Bogdán Benedek pedig az ötödik a pontszerzők rangsorában. Utóbbi a védőlepattanókat tekintve is remekül teljesít, meccsenként körülbelül nyolc labdát gyűjt be a saját palánkja alatt. Hock pedig a gólpasszok tekintetében a legjobb.

A hétvégén még egy fordulót rendeznek, aztán az ünnepek után lépnek parkettre legközelebb az U20-as kosarasok.

A FÉRFI NB I A-CSOPORT U20-AS BAJNOKSÁGÁNAK ÁLLÁSA
1. DEAC, 2. Kaposvári KK, 3. Pécsi VSK-Veolia, 4. Naturtex-SZTE-Szedeák, 5. Szolnoki Olaj KK, 6. Egis Körmend, 7. Alba Fehérvár, 8. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, 9. Zalakerámia ZTE KK, 10. Atomerőmű SE, 11. KTE-Duna Aszfalt, 12. Sopron KC, 13. Tehetséges Fiatalok, 14. JP Auto-JKSE

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus