Baa Dominika elégedett saját és csapata teljesítményével is

A Nagykanizsa tehetsége beszélt a kadett és az NBII-es csapat szezonjáról is, az U18-as válogatottal töltött felkészüléséről, illetve jövőjéről is.

Az utanpotlassport.hu beszélgetett Baa Dominikával:

Kiemelkedő statisztikai mutatókkal zárta a legutóbbi kadétbajnoki és felnőtt másodosztálybeli évadot a Kanizsai Vadmacskák SE 16 éves kosárlabdázója, Baa Dominika: előbbiben 16 mérkőzésen 33.6 pontot, 8.9 lepattanót és 4.8 gólpasszt átlagot meccsenként, ez 37.6-os hatékonysági mutatóra volt elegendő, utóbbiban 21.6 pontot, 5.9 lepattanót, 4.2 asszisztot ért el átlagban, s ezzel 26.8-as VAL-értéket szerzett. A kisebbek mezőnyében már bejutottak az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a nagyok között a zöld csoport harmadik helyén álltak, amikor jött a koronavírus-járvány, ami miatt a hazai szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozatot idő előtt befejezettnek nyilvánították.

„Soha, egyetlen ligában sem küzdhettem még az éremért, nem is tudom, mikor szerepelt legutóbb Nagykanizsa bajnoki fináléban. Nagyon fájó volt, hogy idő előtt véget ért a szezon, szerintem akár az éremig is eljuthattunk volna, hiszen nagyon jó egységet képzett az alakulatunk. Az NB II-ben a feljutásra készültünk, de úgy fest, még ez is várat magára. Mindenkit rosszul érintett a döntés, de elfogadtuk, hogy az emberek egészsége ennél jóval fontosabb. Mindent összevetve elégedett voltam magammal, legfőképpen amiatt, mert mindahány mérkőzésen tudásom legjavát próbáltam nyújtani” − értékel a fiatal.

Dominika tavaly, a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén − amelyen a csapat ezüstérmet nyert − mutatkozhatott be az U16-os válogatottban, csakhogy az idén nyárra tervezett összes Európa-bajnokságot törölték, így a nemzeti együttesek vezetőedzői már a jövő évi tervezett kerettel dolgoztak Székesfehérváron, az MKOSZ Központban. Az U18-asok sikeredzője, Völgyi Péter is felfigyelt a kanizsai lány képességeire, s ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy Baa meghívót kapott az edzőtáborba, amelyen 32 lány vett részt.

„Természetesen nem örültem annak, hogy elmaradt az U16-os Eb, annak viszont sokkal inkább, hogy a nagyobbak táborában ott lehettem. Kicsit izgultam, hogyan teljesítek, de úgy érzem, minden rendben ment. A mesterrel beszélgettem, megdicsérte az erőnlétemet és a munkamorálomat. Próbáltam figyelni arra, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessem el még egyszer.”

Legutóbb tavaly decemberben beszélgettünk Dominikával, akkor arról beszélt, a gimnáziumot még Nagykanizsán szeretné befejezni, ez azonban megváltozni látszik:

„Beláttam, ha igazán nagy játékossá szeretnék válni, úgy előbb-utóbb klubot kell váltanom, hiszen a fejlődésemet ez szolgálná igazán. Egyelőre nem tudok róla, hogy érkezett volna megkeresésem, ettől függetlenül már nem állítom biztosan, hogy a középiskolát a városban fejezem be. Egyelőre csak a következő évadra koncentrálok: a juniorok között be szeretnénk jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a felnőttekkel az első osztályig menetelnénk.”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus