Egy ponttal vesztette el az EYBL bronzmeccsét a Vasas

Ma kora délután fejezte be szereplését az alapszakaszban második helyet szerző Vasas Akadémia az EYBL (European Youth Basketball League) nyolcasdöntőjén, ahol a bronzcsatában a friss litván bajnok Aisciai ellen kapott ki egyetlen ponttal - úgy, hogy már 20-szal is mentek a baltiak, de a hősies feltámadás így "csak" a negyedik helyhez volt elegendő, ami ezzel együtt is történelmi jelentőségű tett a magyar férfi utánpótlás nevelés históriájában!
 

EYBL Final Eight, Bronzmérkőzés, Lettország, Riga

MKB Euroleasing Vasas (magyar, 2.) - Aisciai (litván, 4.) 74 - 75 (16-19, 11-22, 22-18, 25-16)

Enerváltan és gyengén kezdett a tegnap - az ellenfélhez hasonlóan - két meccset játszó második kiemelt, de 1-10 után kulturáltan lehozta a nyitó etap további részét Sárosi Bulcsú legénysége, ám a következő negyedben kissé hitetlenül játszva egészen 20 ponttal elengedte a Vasas a magyar származású Danat Pappal felálló Aisciait. A nagyon fontos momentumot viszont megszerezte a Rudner Gábor (19 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) személyében egy, a torna All-Star ötösébe beválasztott játékost is adó magyar bajnok, egy 6-0-ás futás után 14-re szűkítették a távolságot a mieink a nagyszünetre menvén.

A fordulás után közvetlenül nem nagyon változott a különbség, sőt, megint vezetett egy 20-assal az Aisciai, ám előbb a két magasemberes játék, majd utána a letámadás is működött. A harmadik játékrész végére 10 egységnyi maradt a hátrányból, nem tűnt lehetetlennek a fordítás sem.

Annyira igaz volt ez, hogy az addig nem túl hatékony és a tornán korábban kívülről teljesen veszélytelen Lewis Chester (21 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz) előbb egyedül vezényelt le egy 8-0-ás rohanást, majd még két fontos hármasával már csak három volt oda. A hajrában Ondima Olivér egy pontos különbségnél dobhatott bünetőket, de csak a másodikat értékesítette, majd a játékvezetők nem kis meglepetésre faultot fújtak 4 szekundummal a végső dudaszó előtt és épp az említett Pap (15 pont, 3 lepattanó, 6 gólpassz) állhatott a vonalra. A második kísérlete sikeres is volt, s mivel a Vasas már nem tudott értékelhető helyzetig eljutni, a mai vereségével negyedikként zárta az EYBL U16-os A-divíziójának 2013-2014-es évadját, ami pláne újonc résztvevőként megsüvegelendő teljesítmény!

A Vasas legjobb dobói: Lewis 21/12, Rudner 19/6, Nshimba 10
Az Aisciai legjobb dobói: Velicka 24/12, Pap 15/6, Marcinkevicius 13/3

Fotó: Doba István - Vasas SC

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus