Egyedi kezdeményezés Óbudán: ingyenes előadássorozat a sportszülők számára

Az Óbudai Kaszások Sportszülő Akadémia célja bemutatni a klubnál folyó munkát és mentorálni a szülőket, hogy még tudatosabban segíthessék gyermekük sportolását.

Április 15-én a Békásmegyeri Közösségi Ház színháztermében - közel negyven szülő érdeklődő figyelmének kíséretében - indult útjára egy, a hazai sportberkekben különlegesnek nevezhető előadássorozat, az Óbudai Kaszások Sportszülő Akadémia. A klub célja az volt, hogy bemutassa a színfalak mögött zajló munka mélységét, valamint olyan tudást adjon, mellyel a szülők még tudatosabban segíthetik gyermekeik sportolását.   

Az első alkalommal Török Ferenc ügyvezető igazgató történeti áttekintését és Sárosi Bulcsú szakmai igazgató részletes előadását hallgathatták meg az előzetesen regisztrált jelentkezők. A témákhoz többen is hozzá kívántak szólni, a program végét követően hosszasan folytak a beszélgetések.

A második találkozás alkalmával a témákat Borbás Csaba sportpszichológus, majd Kürtösi Zsolt vezető erőnléti edző prezentálta. Remekül rávilágítottak arra, hogy a gyerekek és a csapatok felkészítése mennyire összetett folyamat, emellett különböző szemléletek és apróbb műhelytitkok is bemutatásra kerültek. A szülői visszacsatolások és kérdések ezúttal sem maradtak el.

A Canon Magyarország által támogatott záró hétvégén Sárváry István elnök úr mellett Bihari Krisztián erőnléti edző és Medve Milán sportigazgató prezentációit hallgathatták meg az érdeklődők. A tudományos megközelítés után számos gyakorlati tanács is elhangzott, valamint részletesen ismertették a sportszervezet működéshez szükséges gazdasági és támogatói hátteret.

A Sportszülő Akadémia program végeztével az Óbudai Kaszásokban kosárlabdázó gyermekek szülei a szakmai tudástöbblet mellett komplex képet kaphattak a klub működéséről és megismerhették az ott dolgozó szakemberek legfontosabb elveit. A magas részvételi arány és a pozitív visszajelzések miatt a szervezők a folytatásban is gondolkodnak.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus