Egyetemi 3X3-as Eb: Felemás magyar kezdés

Megkezdődött Debrecenben az egyetemi 3x3 Európa-bajnokság.

Reggel 9-től a legnagyobb kánikulát, a kora délutáni órákat leszámítva este 10 óráig folyamatosan pattogott a labda Debrecenben a tegnap kezdődő egyetemi 3x3-as Európa-bajnokságon. A szép számú magyar résztvevő is megkezdte szereplését - felemás sikerrel. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
 Férfiak
 
A csoport
 
Debreceni Egyetem - Ljubljanai Egyetem (szlovén) 10-18
 
A vendéglátó férfi gárda játszotta az egész torna első mérkőzését - jól, 3-0-lal kezdett, és a szakasz derekáig tartotta előnyét. 8-5-ös vezetés után azonban "leblokkoltak" a debreceni fiúk, a szlovén csapat pedig egy 13-2-vel biztosan győzött.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Neuwirth 4/4, Balázsi 3/2, Gáspár 2, Várbíró 1.
 
 
Norvég Gazdasági Iskola - Debreceni Egyetem 10-22
 
Bár a norvég együttes szerzett vezetést, a skandináv kosárra egy "lehengerlő" 13-0-s rohammal felelve gyakorlatilag a játékidő derekára eldöntve a találkozót javított a debreceni legénység.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Neuwirth 7/6, Várbíró 6/2, Gáspár 6, Balázsi 3/2.
 
 
Debreceni Egyetem - Bécsi Egyetem (osztrák) 19-21
 
Váltott vezetéssel indult a mérkőzés, amelynek közepén egy 11-5-ös rohamot bemutatva 7 ponttal elléptek az osztrákok. Egy Neuwirth Bence vezette villámgyors 8-1-gyel ledolgozták a hátrányukat a hazaiak, ám az izgalmas végjátékban két büntetőt értékesítve a bécsiek nyerték a meccset.
 
A Debreceni Egyetemi pontszerzői: Neuwirth 9/6, Gáspár 6, Várbíró 3/2, Balázsi 1.
 
 

B csoport
 
Sumy Állami Egyetem (ukrán) - Corvinus Egyetem 21-15

 
Az ukránok kezdtek jobban, de az első percekben még tapadt rájuk a Corvinus együttese. A mérkőzés derekán azonban egy 5-0-lal 7 ponttal elléptek keleti szomszédaink, és ezután már nem volt esélyük a közgázosoknak szorossá tenni az összecsapást.
 
A Corvinus pontszerzői: Komma 8/2, Szántó 5, Galambos 2/2.
 
 
Corvinus Egyetem - Brnói Műszaki Egyetem (cseh) 20-19
 
A hullámzó, fordulatos mérkőzést a közgázosok kezdték jobban (5-2), majd jött egy 5-1-es cseh roham. Erre egy 4-0-s futással felelt a Corvinus, amely két és fél perccel a befejezés előtt már 5 ponttal vezetett. A csehek nem adták föl, duplákkal az utolsó percre fordulva 1 pontra feljöttek, de a Corvinus már nem adta ki kezéből a vezetést.
 
A Corvinus pontszerzői: Galambos 9/2, Komma 7, Papp 2/2, Szántó 2. 
 
 

C csoport
 
Zágrábi Egyetem (horvát) - TFSE 22-15
 
Egészen a hajráig fej-fej mellett haladt a két együttes, majd 14-13-as horvát vezetés után a horvátok egy 5-0-lal eldöntötték a találkozót.
 
A TFSE pontszerzői: Polster 4/4, Keresztesi, Mester 4/2-4/2, Tarján 3.
 
 
TFSE - Ruppin Főiskola (izraeli) 22-16
 
4-1-gyel kezdett a TF, majd az egész találkozó átcsapott egy üldözőversenybe, amelyben az izraeli legénység többször is felzárkózott 1-2 pontra, de a kritikus pillanatokban Mester Márk vagy Polster Attila rendre betalált, így Boros Zoltán legénysége is javítani tudott.
 
A TFSE pontszerzői: Mester 12/10, Polster 8/6, Keresztesi, Tarján 1-1.
 
 
Pitesti Egyetem (román) - TFSE 21-18
 
A palánk alatti játékkal operáló román gárda hamar elhúzott 8-2-re a távolról pontatlanul dobó TF-től. Két Mester(i) távoli találattal szorossá tették a találkozót a fővárosiak, majd egészen a mérkőzés hajrájáig állandósult egy 3-4 pontos román vezetés. Bő 1 perccel a befejezés előtt 1 pontra feljött a TF, és labdája is volt, de egy támadóhiba, majd egy sikeres román büntető a Pitesti javára döntött.
 
A TFSE pontszerzői: Mester 11/6, Tarján 4, Polster 3.
 
 

D csoport
 
Vytautas Magnus Egyetem (litván) - Budapesti Műszaki Egyetem 21-14
 
3-0-lal kezdett ugyan a BME, ám erre egy "elsöprő erejű" 13-0-s litván roham érkezett válaszul, amivel lényegében el is dőlt a találkozó.
 
A BME pontszerzői: Tóth K. 7/4, Koflanovics 3/2, Kósa, Rozs 2-2.
 
 
Budapesti Műszaki Egyetem - Bordeaux-i Egyetem (francia) 12-21
 
A "műszaki alakulat" a mérkőzés derekáig tartotta a lépést francia ellenfelével, ám 9-9 után egy 11-1-et "repesztve" a franciák eldöntötték a találkozót.
 
A BME pontszerzői: Kósa 5/2, Tóth K. 4/2, Rozs 3/2.  
 
 
Wroclawi Műszaki és Tudományegyetem (lengyel) - Budapesti Műszaki Egyetem 21-19
 
A mérkőzés első felében a budapesti műegyetemisták vezettek, ám a találkozó derekán 12-9-es magyar vezetés után egy 7-0-s rohamot vágott ki a lengyel együttes. Ezt követően tudott újítani a BME gárdája, s üldözőbe vette ellenfelét, de fordítani nem tudott.
 
A BME pontszerzői: Kósa 8/4, Rozs 5/3, Koflanovics 4/4. 
 

Nők
 
A csoport
 
Nyugat-Brit Egyetem (francia) - Miskolci Egyetem 17-11
 
A miskolciak a mérkőzés derekáig tudták tartani a lépést a brit nevű, de francia alakulattal, majd 10-10 után egyértelműen a francia együttes akarata érvényesült.
 
A Miskolc pontszerzői: Lukács 4/4, Szegeczki 4, Kecskés 3.
 
 
Miskolci Egyetem - Madridi Politechnikai Egyetem (spanyol) 12-21
 
A spanyolok 7-0-s "repülőrajttal" kezdtek. A folytatásban az erősen egyemberes alakulat benyomását keltő miskolci hölgyek Szegeczki Nóra vezérletével ugyan kiegyenlítetté tették a játékot, ám a mérkőzést nem tudták szorossá tenni.
 
A Miskolci Egyetem pontszerzői: Szegeczki 10/4, Kecskés 2/2.
 
 
Debreceni Egyetem - Nyugat-Brit Egyetem (francia) 14-12
 
A fölöttébb lámpalázasan kezdő debreceni lányok hamar 5-0-s hátrányba kerültek. Az első találat meghozta az áttörést, s a játékidő derekán, 7-7-nél utolérték francia ellenfelüket. Fordítani még jó ideig nem tudtak a hazaiak, csak a hajrában Mezei Dóra duplájával, a végjátékban azonban, miután átvette a vezetést a Debrecen, már nem adta ki kezéből a vezetést.
 
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Kovács R. 5/2, Baczuk 4, Mezei 3/2, Mondl 2/2. 
 

B csoport
 
Zágrábi Egyetem (horvát) - Széchenyi István Egyetem Győr 18-15
 
Remekül kezdtek (10-3) és egészen a végjátékig vezettek, kézben tartották a játék irányítását a győri lányok. Két perccel a befejezés előtt is még 15-13-ra vezettek, ám a végére "elfogytak", és a horvát hölgyek egy 5-0-lal a maguk javára fordították a találkozót.
 
A Széchenyi Egyetem pontszerzői: Perl 7/4, Szűts, Bánszegi 4/2-4/2. 
 
 

C csoport
 
TFSE - Lisszabon Egyetem (portugál) 21-8
 
6-2-re, majd 13-4-re vezetve, s végig kézben tartva a játék irányítását indította magabiztos győzelemmel a tornát a TFSE női együttese.
 
A TFSE pontszerzői: Úr 8/2, Galli-Hirling 6/2, Burján 4/4, Dömötör 3/2.
 
 
Pitesti Egyetem (román) - TFSE 13-11
 
Nagyon pontatlanul kezdett a TF, a sokkal pontosabban játszó román hölgykoszorú 12-4-es előnyről kezdhette az utolsó 3 percet. A fővárosi együttes hatalmas hajrába kezdett, szorossá is tette a végjátékot, de fordítani már nem volt ideje.
 
A TFSE pontszerzői: Burján 6/4, Dömötör 4/2, Galli-Hirling 1.
 
 
TFSE - Északi Egyetem (horvát) 21-13
 
Magabiztosan, 6-1-gyel kezdett, majd a mérkőzés derekán hullámvölgybe került a TF, a horvátok 9-7-re felzárkóztak. Ekkor azonban egy 6-2-vel ismét elléptek a magyar hölgyek, és ezt követően már nem forgott veszélyben a sikerük.
 
A TFSE pontszerzői: Burján 9/4, Galli-Hirling 7, Dömötör 3/2, Úr 2.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; EUSA 3x3 Basketball facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus