Európa egyik legjobb utánpótlás klubja vendégeskedett a Vasasnál

A múlt hét második felében az olasz Stella Azzura Roma U19-es együttese vendégeskedett hazánkban, egész pontosan Pasaréten, illetve Székesfehérváron, az MKB Euroleasing Vasas vendégeként. A Nike Junior Tour, avagy az ifjúsági Euroliga második helyezettje a pasarétiek U23-as, illetve U18-as csapatával, valamint a Falco U19-es gárdájával és az Alba Fehérvár U23-as alakulatával mérkőzött meg, s kisebb meglepetésre a magyar fiatalok igen jó eredményekkel, s ami még fontosabb, értékes tapasztalatokkal zárták találkozóikat.

Csütörtökön a lényegébe véve a hazai NB I B-ben edződő U23-as Vasassal meccselt a keretében olasz (La Torre), bosnyák (Alibegovic), macedón (Maslinko), izlandi (Palsson) és montenegrói (Radonjics) válogatottal is rendelkező Stella Azzura és kosarsuli.hu portál beszámolója szerint "rendkívül hasznos edzőmérkőzést játszottak a 18 pontos, 8 lepattanós Cucci húzta olaszokkal.

Magas színvonalú összecsapás volt, nagyon hasonlított a Vasas korábbi Kecskemét elleni derbiére, csak most kevesebb hibával játszottak a budapestiek. A fiatalabb, de fizikálisan erősebb ellenfél soraiban négy játékost is Európa legjobbjai között tartanak számon a korosztályukban. Fogunk még róluk hallani..."

MKB Euroleasing Vasas (U23) - Stella Azzura Roma (U19) (22:17, 19:17, 21:21, 14:11)
Vasas: MORAVCSIK 18/6, LAKOSA 9/3, MOHAY 14, Solymosi 3, Franczva 6.
cs: BOINITZER 10, Fekete 5/3, Szántó, Lang 2, SZÁLAS 8/3, Schweighoffer 1.
A Stella legjobb dobói: Cucci 18, La Torre 13, Alibegovic 12/3.

Pénteken a Vasas U18-as együttesével meccseltek a rómaiak és meg is szerezték magyarországi túrájuk első diadalát. A kosarsuli.hu portál ezzel derbivel kapcsolatban így foglalta össze a fontosabb tudnivalókat:

"Európa egyik legjobb korosztályos csapatával játszhattunk, és megtapasztalhattuk, hogy miben járnak előttünk az olaszok. Fizikális fölényüket csak az első félidőben tudtuk kompenzálni. Sajnos a a harmadik negyed közepére elfogytunk, bár mindenki igyekezett a legjobbját adni, ez csak egy tisztes vereségre volt elég. Nagyon hasznos tapasztalatot jelenthet számunkra ez a mérkőzés, ha levonjuk a megfelelő következtetéseket belőle."

MKB Euroleasing Vasas (U18) - Stella Azzurra Roma (U19) 52 - 63 (17:15, 13:15, 10:16, 12:17)
Vasas: Török 6/6, Szöllősi 2, Nagy L. 12, Krivacsevics 4, Nshimba 2, Cserék: Garai 3/3, Mokos 2, Pável 8/3, Kozma 8, Buzsáki 3/3, Ács, Lewis 2
A Stella legjobb dobói: Cucci 16, Alibegovic 15/6, Maslinko 12/3

Szombaton Székesfehérvárra ment vendégségbe az Alba U23-as gárdájához a Stella Azzura, mely végül hosszabbításban maradt alul 88-83 arányban, hiába szórt a nagy formában lévő Cucci (26 pont) mellett a tavaly a brooklyni Jordan Brand Classicra is eljutó, Európában korosztályában a kontinens öt legjobb játékosa között számon tartott La Torre is 23 pontot.

Vasárnap visszatért Pasarétre az olasz alakulat és a 11 pontos, 7 gólpasszos Bazsó Brúnó, illetve a 14-et szóró Hódi Patrik húzta szombathelyiek (Falco) 71-60-ra verték az ugyanolyan korú kosarasokból összerakott riválist egy végig szorosan alakuló csata végén. A vendégeknél megint Cucci (16 pont, 14 lepattanó) vitte a prímet, de mellé érdemben senki sem tudott érdemben fellépni.

Bár mindenképp nagy bravúrnak tekinthető, hogy Váradi Attila szintén U19-es korosztályú tanítványai legyőzték a Stellát, de a történeti hűség kedvéért meg kell említenünk, hogy az olaszok szombat délelőtt még egy konditermi edzést is beiktattak a bő három nap alatt lejátszott négy mérkőzésük közé.

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus