Európa egyik legnívósabb U16-os tornáján indul a Vasas!

Tenerifén a Real Madrid, a litván Kaunas, a StellaAzzurra Roma és a Gran Canaria  is együtt szerepel a korosztályos magyar bajnokkal

Szeptember 24. és 27. között zsinórban 18. alkalommal rendezik meg a Kanári-szigeteken a "Villa De La Orotava" nevet viselő nyolccsapatos U16-os fiú utánpótlás tornát, melyre idén a Vasas Akadémia 2000-es születésű, bő egy évvel ezelőtt serdülő korosztályban magyar bajnoki címig jutó alakulata is meghívást kapott. A tornán korábban olyan játékosok fordultak meg ifjoncként, mint Rudy Fernandez, Victor Claver vagy Sergio Rodriguez, a 2014-es Euroliga MVP (mindannyian ex-NBA-játékosok és ma az Európa-bajnokság döntőjében viselik a spanyol válogatott mezét). 

Bosnyák Jácint vezetőedző a hazai U16-s szezonra, illetve az EYBL idényre való felkészülés gyanánt tehát a kontinens legmagasabban jegyzett akadémiáival mérheti össze tudását, hiszen a rendező Tenerife, a Gran Canaria, a Canarias Basketball Academy és egy másik Gran Canaria-i akadémia mellett a felnőttek Euroliga-címvédőjének, a Real Madridnak a fiataljaival, a már több Euroliga-játékost adó litván Aisciai Kaunas Akadémiával, valamint az olaszok legjobb nevelőműhelye, a StellaAzzurra Roma ifjoncaival küzdenek az éremért a magyar srácok. 

A mieink programja a tornán:
CSÜTÖRTÖK: 
CB Gran Canaria (spanyol) - Vasas Akadémia (17:00)
PÉNTEK:
Aisciai Kaunas (litván) - Vasas Akadémia (17:00)
SZOMBAT:
Canterbury Idecnet (spanyol) - Vasas Akadémia (13:30)

A folytatásban jön a keresztjáték, ahol a Vasas a másik csoport (Roma, Real Madrid, Canarias Basketball Academy, Tenerife) csapataival folytatja a harcot a helyezésekért - annak megfelelően, hogy 1-2. vagy 3-4. helyen végez a kvartettjében.

Hajrá Vasas, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus