Európai Egyetemi Játékok: Végjáték a mieink nélkül

Az utolsó előtti napon nem volt szerencsénk.

Három csapatunk, a TF és Miskolc női, valamint a BME férfi együttese jutott tovább a kedd délelőtt befejeződő csoportkörből Lódzban, az Európai Egyetemi Játékokon. Az egyenes kieséses szakaszban azonban sajnos nem kísérte szerencse továbbjutó csapataink szereplését, így fiaink és lányaink a végső győzelmekért, érmekért zajló csatákban már nem vesznek részt - a helyosztókon próbálnak minél jobb pozíciót szerezni. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Nők
 
A csoport
 
Miskolci Egyetem - Lódzi Orvostudományi Egyetem (lengyel) 21-13
 
Kecskés Karina szédületes sorozatára, három pazar távoli találatára alapozva szenzációs, 10-2-es rohammal indított a továbbra is csere nélkül játszó miskolci együttes. A játékidő derekán kicsit közelebb kerültek a hazaiak, de Kecskés két újabb távoli találatával 10 pont fölé nőtt a különbség, és végül biztosan nyertek a miskolciak. Ez a siker azt jelentette, hogy Lippai Szabolcs tanítványai, akik a csoportkör két utolsó napját csere nélkül játszották le, a török, majd a lengyel együttes legyőzésével továbbjutottak csoportjukból.
 
Miskolc: Kecskés 13/10, Sikora, Kababik 4-4.
 
 
B csoport
 
Norvég Gazdasági Intézet (norvég) - Széchenyi István Egyetem Győr 11-16
 
A csoport alsóházi rangadóján a Horváth Dóra előző napi megbetegedése miatt csere nélkül játszó győri lányok az első 8 percben Szűts Boglárka vezérletével abszolút kézben tartották a játék irányítását, és 13-5-ös előnyt szereztek. A hajrában már érezhető volt a fáradtság, de a győzelmet nem fenyegette veszély. A győri lányok végül az ötödik helyen zárták a csoportkört.
 
Széchenyi Egyetem: Szűts 10/4, Perl 5/2, Pozsgai 1.
 
 
C csoport
 
TFSE - Ljubljana Egyetem (szlovén) 6-17
 
Az ebédidőben rendezett, csoportdöntőnek beillő összecsapáson az addig veretlen magyar hölgyek a játékidő közepéig tartották a lépést szlovén ellenfelükkel. A találkozó második felében viszont már semmi nem sikerült a lányoknak, így elveszítették veretlenségüket, de a második helyen továbbléptek.
 
TFSE: Galli-Hirling 3, Kenyeres 2, Burján 1, Király.
 


Férfiak
 
A csoport
 
A TF csapatának már nem maradt mérkőzése a csoportkör záró napjára, amelyen az eredmények nem alakultak szerencsésen a magyar együttes számára. Mint kiderült az a mérkőzés döntött a továbbjutásról, amelyet nyerő pozícióból vesztettek el a magyarok a németekkel szemben, így csoportjukban az 5. helyen zárva nem jutottak a 16 közé.
 
 
B csoport
 
Corvinus Egyetem - Dubrovniki Egyetem (horvát) 19-21
 
Az első percek váltott vezetése után egy 4-1-es rohammal elléptek a horvátok. A mérkőzés derekán 1 pontra visszajött a Corvinus, majd úgy tűnt, ezzel ellőtte puskaporát, újra ellépett, s már 20-14-re is vezetett a dubrovniki legénység. Ekkor - minden mindegy alapon - Komma László, majd Papp Dominik is beemelt egy-egy duplát, 1 pontra felzárkózott a Corvinus, de a horvátok "bevitték" a győztes találatot. A Corvinus csapata több mérkőzését is 1-2 ponttal elveszítve, csoportjában a nagy körbeverések után a 6. helyen végezve nem jutott legjobb 16 közé.
 
Corvinus: Papp D. 6/4, Bartha 6/2, Komma 5/2, Németh B. 2.
 
 
C csoport
 
BME-MAFC - Malaga Egyetem (spanyol) 15-21
 
Óriási dobópárbajjal kezdődött a mérkőzés, amelyből Farkas Dániel vezérletével a magyar alakulat jött ki jobban, s 10-7-re ellépett. A mérkőzés derekán sajnos nagy fordulat állt be a játék menetében, a spanyolok egy 7-1-es rohammal 3 pontos előnnyé alakították korábbi ugyanekkora hátrányukat. A hajrában 1 pontra még felzárkóztak a srácok, de a végjátékban a spanyolok voltak pontosabbak. Veresége ellenére a csoportjában a 4. helyen végezve a BME bejutott a nyolcaddöntőbe.
 
BME-MAFC
: Farkas 10/4, Svéda 4/2, Rozs 1, Koflanovics.

 

Nyolcaddöntők
 
Nők
 
A csoportkör után a három csoportgyőztest, valamint a legjobb csoportmásodikat - ez a lett Riga csapata volt - kiemelték. Ezen együttesek automatikusan bejutottak a legjobb nyolc közé. A többi továbbjutó, így a két magyar csapat , a TF és a Miskolc játszott a nyolc közé jutásért, de sajnos mindkettő "elvérzett"
 
TFSE - Malaga Egyetem (spanyol) 13-15
 
Görcsösen, pontatlanul kezdtek a TF-lányok, 2-0-ra, majd 4-2-re is vezetett a spanyol együttes, ezt követően azonban Király Andrea és Burján Laura távoli találatával fordított a TF. Úgy tűnt, átlendültek a kezdeti bizonytalanságon a hölgyek, már 13-8-ra is vezettek, ám a hajrában támadásban elbizonytalanodtak, sem távolról, sem pedig közelről nem sikerültek a befejezések. A csoportkörben a győrieket egyetlen ponttal legyőző spanyol csapat - pontosabban egyik játékosa - viszont nagyon magára talált, s ez a hölgy, bizonyos Sofia Arcos Jerez, zsinórban 7 pontot szerezve megfordította a mérkőzést csapatának, így nem jutott tovább a TF.
 
TFSE: Burján 5/2, Király 4/4, Galli-Hirling 3, Kenyeres 1.
 
Nicolaus Copernicus Egyetem Torun (lengyel) - Miskolci Egyetem 15-12
 
Sokáig úgy tűnt, folytatni tudja szédületes menetelését a második napja csere nélkül játszó miskolci együttes. A lányok Kecskés és Sikora találataival a 7. percben még 10-8-ra vezettek, ám a hajrában kiütközött, hogy csere nélkül játszott az együttes, így végül a lengyel csapat a miskolciak fölé kerekedett.
 
Miskolc: Kecskés 6/2, Sikora 6, Kababik.
 
 
Férfiak
 
A férfiaknál a négy csoport első 4 helyezettje lépett tovább, köztük egyetlen magyar csapatként a BME-MAFC gárdája, amely 4. helyezettként egy csoportgyőztessel került szembe
 
Rigai Stradins Egyetem (lett) - BME-MAFC 16-10
 
A csoportgyőztes és a nyolcaddöntő esélyesének számító lett csapat magabiztosan, 8-2-vel kezdett. A mérkőzés második felében a "műszakis" srácok ugyan kiegyenlítetté tették a játékot, de ellenfelük magabiztos sikerét nem sikerült megakadályozniuk.
 
BME-MAFC: Farkas 5/2, Svéda, Rozs 2-2, Koflanovics 1.
 
 
Alsó ág
 
Nők, a 13. helyért
 
Széchenyi Egyetem Győr - Charles Egyetem (cseh) 11-19
 
A játéknap során a második mérkőzésén is csere nélkül játszó győri csapat az első percekben még tartotta magát, majd tetemes, 9-3-as hátrányba került. Volt azonban tartása az együttesnek, és a játékidő derekán egy 4-0-s rohammal 2 pontra feljött. Sajnos azonban ezzel "el is lőtte puskaporát", a hajrára elfáradtak a lányok, és 3 távoli találatra alapozva a cseh csapat egy 8-0-s rohammal eldöntötte a találkozót.
 
Széchenyi Egyetem: Perl 5/2, Szűts 4/2, Pozsgai 2.
 
 
Férfiak, a 9-16. helyért
 
BME-MAFC - Olomouci Palacky Egyetem (cseh) 21-19
 
A fordulatos találkozót a cseh csapat kezdte jobban, ám a játékidő közepén egy 6-0-lal 4 pontos előnyre tett szert a "műszaki alakulat". A játékrész második fele újabb fordulatokat tartott, egy 7-1-es rohammal visszavette a vezetést a cseh csapat, de szerencsére a végjátékban a BME legénységének sikerült a kiszabaduló szellemet vissza "tuszkolni" a Palacky palackjába, és egy 4-0-lal a maga javára fordította a találkozót.
 
BME-MAFC: Farkas D. 11/8, Rozs 6/2, Svéda 3, Koflanovics 1. 
 
 
Férfiak, a 17. helyért
 
TFSE - Vukovári Ladoslav Ruzicka Egyetem (horvát) 20-15
 
Elég "rozsdásan" kezdett a játéknap során az első mérkőzését késő délután játszó TF-legénység, 4-1-re elléptek a horvátok. Ezt követően azonban beindult a gépezet, és Király Zalán, valamint Laman Richárd vezérletével egy szédületes sorozatot repesztettek a fiúk. Bár a harcos horvátok a hajrában 4 pontra feljöttek, nem fenyegette veszély a TF győzelmét.
 
TFSE: Király Z. 8/2, Laman 7/4, Horváth G. 4/2, Pintér 1.
 
 
Férfiak, a 21. helyért
 
Corvinus Egyetem - Északi Egyetem (horvát) 21-4
 
A hihetetlen balszerencsével, 1-2 pontos vereségek "sorát" begyűjtve roppant kiegyensúlyozott csoportjában végül az utolsó, 6. helyére csúszó Corvinus végig nagy fölényben (5-0, 10-1, 16-2) játszva nyerte meg a "sereghajtók tornáján" első mérkőzését.
 
Corvinus: Komma 8/2, Bartha 6/6, Papp 5/2, Németh 2/2.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Varga János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus