Fantasztikus utánpótlás siker Németországban

A Vasas Akadémia U14-es csapata rangos tornát nyert - Bazsik Péter számolt be az eseményekről.

A hunbasket.hu összefoglalója:

Bazsik Péter, a Vasas Akadémia U14-es csapatának vezetőedzője számolt be az eseményről:

Október 27-28-án Németországban vettünk részt egy igen színvonalas tornán. 12 csapat volt jelen, többek között olyan nagy csapatoknak az utánpótlás bázisai, mint a EuroCupban szereplő Ratiopharm Ulm vagy Alba Berlin, a tavalyi évben a Euroleague-ben szereplő Brose Bamberg és az idei évben a Euroleague-ben részt vevő Bayern München.

A torna során két nap alatt 4 mérkőzést játszottunk. 4 darab 3 fős csoportra osztottak bennünket. Ezen a tornán nem lehetett hibázni, amit tudtunk előre, mert ha nem nyerjük meg a csoportunkat, akkor nem tudunk elődöntőt játszani. Vasárnap délelőtt a 4 csoport győztese játszott egymással döntőbe kerülésért. A másik ágon a Brose Bamberg játszott a Chemnitz csapata ellen, akik a csoportmeccsek során legyőzték az Alba Berlint 3 ponttal. Mi a Weinheimmel (tavalyi évben ők voltak a korosztályos bajnokok) csaptunk össze, akik a Tornado Frankent 2 ponttal, míg a Bayern Münchent 1 ponttal győztek le. A döntőben a Brose Bamberg csapatával találtuk magunkat szemben.

Szeretném még megemlíteni, hogy a torna szabálya alapján mind a négy negyedet végig lehetett játszani a legjobb összeállításban. Mi ettől függetlenül az otthoni szabályoknak megfelelően, az első két negyedben külön-külön 6 emberrel játszottunk, így mindenki megmérettethette magát a legerősebb német utánpótlás csapatok ellen, és csapatként bizonyíthattuk erőnket, felkészültségünket.
 

Csoportmérkőzések

TS Jahn München – Vasas Akadémia 57:59 (20:13, 17:23, 7:12, 13:11)

Szilágyi 16, Maly 14, Lugossy 10, Földi 6, Németh 5, Major 4, Pleesz 2, Görömbey 2, Bérces -, Filipovic -, Karda -, Mizda-Pillinger –

Az első mérkőzés első negyede után nem úgy nézett ki, hogy lesz bármi esélyünk is ezen a tornán. Későn ébredtünk fel, és azt hittük, elég, ha csak a pályán vagyunk. Kellett másfél negyed, mire rájöttünk, hogy nem elég 80%-ot teljesíteni, hanem itt bizony 120% kell ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni és megmutatni, hogy igenis, ilyen ellenfelek ellen is tudunk szépen kosárlabdázni. Szerencsére a fiúk még időben kapcsoltak és -15 pontról sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, majd a legvégén megnyerni a találkozót. Úgy gondolom, hogy sokan adósak maradtak a jó játékkal, de Szilágyi Ábel és Maly Benedek a hátán vitte a csapatot.

Ratiopharm Ulm – Vasas Akadémia 40:58 (13:13, 10:16, 9:16, 8:13)

Maly 13, Szilágyi 12, Major 9, Pleesz 6, Lugossy 6, Mizda-Pillinger 4, Németh 4, Földi 2, Görömbey 2, Bérces -, Filipovic -, Karda-

Minden találkozó más helyzetet hozott számunkra. A második összecsapáson tudtuk, hogy egy nagyon ügyes gyerek van, aki bármilyen helyzetből képes kosarat szerezni. Az ő semlegesítésén múlott, hogy milyen eredményt fogunk elérni. Kiemelném Major Bulcsú és Pleesz Gergő remek védekezését, akik folyamatosan bent álltak a passzsávban, hogy még véletlenül se kapja meg a labdát. 40 ponton tudtuk tartani az ellenfél csapatát, szerintem ez mindent elárul a védekezésünkről.
 

Elődöntő

Vasas Akadémia – TSG Weinheim 68:59 (16:19, 21:9, 17:15, 14:16)

Szilágyi 14, Maly 11, Major 10, Németh 8, Lugossy 6, Pleesz 5, Filipovic 4, Földi 4, Bérces 2, Görömbey 2, Mizda-Pillinger 2, Karda –

Az elődöntőben igazi stabil csapatvédekezésre volt szükségünk, hiszen 4 nagyon ügyes játékos volt az ellenfél csapatában. Tudtuk, hogy akkor lehet bármi esélyünk, hogyha mindenki tudatosan betartja a védekezésünk elveit. Öröm volt látni, hogy kisebb hibák ellenére mindenki a maximumot hozta. Láttam az akaratot, hogy ezt a mérkőzést bizony a védekezésünkkel fogjuk megnyerni. Így is lett.
 

Döntő

Vasas Akadémia – Brose Bamberg 77:42 (19:10, 23:9, 20:7, 15:16)

Maly 10, Pleesz 10, Major 8, Németh 8, Lugossy 8, Földi 6, Karda 6, Szilágyi 6, Bérces 4, Filipovic 4, Görömbey 4, Mizda-Pillinger 3/3.

A döntőben nyújtottuk a lehető legjobb teljesítményünket. Úgy gondolom, sikerült mérkőzésről-mérkőzésre fejlődni. Nem csak a hozzáállásról beszélhetek, hanem a játékban nyújtott teljesítményekről. Öröm volt látni, hogy mennyire összeszedetten és küzdeni akarással vagyunk jelen a pályán. A csapat nagyon összeért a második nap végére, ezt bizonyítja az ellentmondást nem tűrő teljesítményünk a döntőben, amivel megalapoztuk, hogy ekkora különbséggel tudjuk megnyerni a döntőt.
 

Álmomban sem gondoltam volna, hogy sikerül egy ilyen elképesztő dolgot véghez vinni. Letettük a névjegyünket az európai kosárlabdázás színterén. Nagyon büszke vagyok a srácokra! Gratulálok nekik! IGAZI NAGYBETŰS CSAPATMUNKA VOLT!

Szeretnénk megköszönni a Szülőknek a támogatást, hogy mindig segítenek a csapatnak. Legyen szó utazásról, ünnepnapon edzésről, szurkolásról!

Szeretnénk megköszönni a vezetőségnek is a támogatást, akik biztosították számunkra a tornán való szerepelés lehetőségét és a szakmai támogatást!
 

A torna végeredménye:

1. Vasas Akadémia Budapest
2. Brose Bamberg
3. TSG Weinheim
4. NINERS Academy Chemnitz
5. Bayern München
6. Fraport Skyliners
7. BBU 01 Ulm
8. Alba Berlin
9. Tornados Franken
10. Bayern München U13
11. TS Jahn München
12. Porsche BBA Ludwigsburg

Forrás - hunbasket.hu
Fotó, Slide - Bornyi Márton, vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus