Faragó Péter: Nem éreztem magunkat veszélyben az ukránok ellen

U16-os fiú válogatottunk szövetségi edzője nyilatkozott az Eb első két meccse után.

Mint ismert, U16-os fiú válogatottunk 1-1-es mutatóval kezdte a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságot a romániai Pitestiben. A mieink a torna második játéknapján Észtország ellen 2 ponttal kikaptak (67-69), Ukrajnát viszont magabiztosan, 18 ponttal verték tegnap (53-71). Az első két meccsünk után Faragó Péter szövetségi edző értékelte az eddig történteket:
 
"Észtország ellen kezdtük meg az Európa-bajnokságot. Ők előző este már játszottak, és meglepően jó dobó formával és energikusan játszottak az általunk már ismert angolok ellen. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert az ellenfél remek csapatot alkot. Mi két napja tartózkodtunk már az országban, és vártuk, hogy elkezdődjön a torna. Teljesen beragadtunk az elején, főleg a sebességünk maradt el a megszokottól. Lemaradtunk védekezésben, támadásban pedig sok könnyű helyzet kimaradt. Mi 23%-kal céloztunk félidőben, az ellenfél viszont 63%-nál járt, de sejtettem, hogy nem fog ez mindig így maradni. A második félidőben elővettük a legintenzívebb védekezésünket, és támadásban is elkezdtük gyorsan és ötletesen bontani őket. A végén ők örülhettek. Tipikus első meccs volt egy jó ellenfél ellen, akinek az volt az előnye, hogy jobban meccsben volt. Mi sajnos nem tudtuk ellensúlyozni az első félidőt, mindezek ellenére szerintem a csapat rendben van, karaktert mutatott, és bizakodó voltam a folytatást illetően. Szerencsére a srácok sok rendkívül bíztató és pozitív üzenetet is kaptak, ennek ellenére mindenkit bosszantott ez a vereség, mert sok a versenyző személyiség.
 
A második meccsünkön a már kettőt nyerő és nagy szívvel játszó Ukrajna ellen léptünk pályára. Viszonylag hamar eldőlt, hogy mi szeretnénk kezünkbe venni az irányítást. Sikerült az előző meccshez képest jobban játszani, láthatóan megérkezett a csapat az első meccs félideje óta. Hogy kicsit szakmázzunk, az ukránok rendkívül fegyelmezetten játszottak, és próbáltak nem rohanni velünk. Az első negyed végén sikerült feltörni az átmeneti védekezésüket pár kinti dobással. Tetszett, hogy nagyon jó volt az egész meccs alatt a labdajáratásunk és sikerült megtalálnunk a számunkra előnyös helyzeteket. Nem éreztem veszélyben magunkat még akkor sem, mikor egyszer 4 pontra feljöttek az ukránok, mert szinte akármikor tudtunk ritmust váltani még fojtogatóbb védekezésre, még gyorsabb támadásra. Sajnos még mindig nem dobunk jól, sokkal több triplával tudunk játszani. Itt azért meg kell küzdeni azzal, hogy a négy csoportmeccsünk három különböző helyszínen van, de ezzel minden más csapat is így van. Ezen kívül még a zacskóból előhúzott teljesen új, szinte repedésig fújt labdával játszunk, de majd ezt is megszokjuk, vagy kérünk kölcsön szelepet a románoktól, és kicsit eresztünk belőle, ahogy ők tették a meccseik elején. A félig viccet félretéve izgatottan várjuk a további csoportmeccseinket. Gratulálok a srácoknak mindkét meccshez!
 
A szünnapon sem unatkozunk. Készülünk az ellenfeleinkből, és edzések is várnak még ránk, mert holnap számunkra fontos meccs következik Norvégia ellen."

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus