Győzelemmel rajtolt a női 3X3 U18-as válogatott a világbajnokságon

Ezzel máris negyeddöntőbe jutottak Debrecenben.

fotó, slide: hunbasket.hu

Egy év kihagyás után visszatért a 3x3-as U18-as világbajnokság Debrecenbe, de sajnos a Covid miatt Franciaországot még a rajt előtt „elvesztette” a torna. A francia hölgyek ráadásul a Földi Attila vezette női válogatottunk csoportjában szerepeltek volna, amely így három csapatosra „zsugorodott”: a mieink mellett Észtország, illetve Svájc alkotja. Az észtek a csoport első derbijén magabiztos, 17-4-es sikert arattak a svájciak ellen, akik így rögtön a kiesés szélére sodródtak.

A Szabó Zita – Horváth Boglárka – Nagy Réka – Horváth Dóra összeállítású magyar hölgykoszorú Svájccal nézett farkasszemet az első hazai érdekeltségű mérkőzésen, és semmiféle megilletődöttség nem látszott honfitársainkon: Nagy, Horváth Dóra és Szabó kosaraival villámgyorsan 3-0-s előnyre tettek szert, majd ezt megduplázták a második perc végére. 7-0 után egy duplával iratkozott fel az eredményjelzőre a svájci együttes, majd egészen 9-6-ig is felzárkóztak, de hamar elfogyott a puskaporuk – 11-7-tel érkeztünk féltávhoz. Jól működtek a magyar válogatott játékai, rendre ziccerig jutottak Szabóék az első percekben, de ha passzból nem is mindig ment, a betörések is helyzeteket teremtettek. Nagy 1+1-es akciójával, majd Szabó agilis játékával újra elléptünk a nyugatiaktól, 13-9 után egy 6-0-s futást abszolváltunk. Innen még egy duplát behintett az ellenfél, de ez már csak kozmetikázásra volt elegendő, Nagy büntetőjével lezártuk a mérkőzést – magabiztos játékkal, tíz pontos győzelemmel (21-11) mutatkozott be a világbajnokságon női válogatottunk, amely sikerével rögtön be is jutott a negyeddöntőbe, írta meg a Hunbasket.hu.

A holnapi játéknapon a fiúk következnek, 19:40-kor Litvánia, 21:05-kor pedig Mongólia ellen lép pályára a Ságodi Róbert – Kalassai Martin – Balogh László – Pákozdi Csongor összeállítású gárda.   

 

MAGYARORSZÁG -SVÁJC 21-11

FIBA 3x3 U18 World Cup 2021

Debrecen

Magyarország: Horváth Boglárka 4, Nagy Réka 6, Horváth Dóra 4, Szabó Zita 7

Svájc: Amelie De Preux 1, Odea Nallbani 2, Maurane Verly 4, Indira Vilolo Dos Santos 4.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus