Írország legyőzésével a 15. helyen zártuk az U20-as B divíziós férfi Eb-t

15 ponttal nyertek a mieink a torna utolsó napján.

A Hunbasket összefoglalója:

Utolsó napjához érkezett az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság az észak-macedóniai Szkopjében - a mieink ellenfele a 15. helyért Írország volt.
 
Cronin büntetőjével és Gribben zsákolásával indult a találkozó, Tóth Barna egy triplával egyenlített. Esajobor büntetője után Csendes Péter középtávolijával megvolt a vezetés is a magyar csapat számára, és mint később kiderült, ezt az előnyt végigvittük a meccs folyamán (5-4). Kelemen Ádám egy jó büntetőjét Sebők András triplája követte az 5. perc közepén, de mindkét oldal rengeteget hibázott támadásban ebben a szakaszban, a triplák egyik csapatnak sem mentek. Sebők gólpasszát Biber Áron váltotta 2 pontra 7 perc játékot követően, majd Sebők hármasával megvolt a közte 10 (14-4). A negyedből hátralévő két és fél percben mi nem szereztünk már kosarat, az írek McDonnell és Faapito révén hármat a vonalról, így 7 ponttal álltunk jobban 10 perc játékot követően (14-7).
 
A második negyed elején Paár Márk támadópattanót szedett, majd 2+1-es akciót csinált belőle, Tóth triplájával pedig megint megugrottunk (20-7). McDonnell, majd Faapito is végigvitte a ziccert, nálunk Paár talált újra a gyűrűbe, majd Biber egyszer a vonalról a 14. perc közepén (23-11). Tiernan támadópattanó után tette vissza a ziccert, Cronin nehéz helyzetből talált be két pontért, a 17. perc elején pedig Sanni betörésével 6 pontra csökkent a két gárda közötti különbség. Szerencsére a félidő vége a miénk volt: Sebők floaterét Kelemen Ádám szerzett labda utáni gyorsindításos ziccere követte, időt kértek az írek (27-17). Ivkovic és Csendes triplái között Sanni ziccerezett, majd Gribben és Takács Zsolt voltak pontosak egy-egy alkalommal a vonalról, 14 ponttal vezettünk a nagyszünetben (34-20).
 
A fordulást követően Cronin 2+1-ével indult meg a pontgyártás, Csendes két büntetővel felelt, majd Takács tett vissza jól egy támadópattanót (38-23). Tóth a sarokból szórt triplát, Takács pedig középről, a 24. perc közepén 20 pont fölé nőtt az előnyünk (44-23). Paár szórt be két büntetőt, Takács pedig egy betörést is szépen vitt végig. A negyed felét elhagyva Gribben faulttal együtt talált a gyűrűnkbe, a büntetőt viszont kihagyta (48-25). Gribben triplázott középről, Coughlan pedig egy gyorsindítást fejezett be sima ziccerrel, a 27. perc közepén időt kért Sztojan Ivkovics (48-30). Biber két büntető után az utolsó pillanatban tett fel egy hozzápattanó labdát, pontosan (52-30). Gribben és McDonnell összesen három büntetőjére nem érkezett válasz tőlünk, így is 19 pont volt az előnyünk 10 perccel a vége előtt (52-33).
 
Ivkovic triplájával és McDonnell ziccerével indult a negyedik negyed, majd Csendes középtávolról volt eredményes (57-35). Tiernan szedett támadópattanót, ebből dobott egy ziccert, majd egy hármast is beszórt a sarokból - utóbbira Csendes passzából Vámos Ádám felelt, a 33. percben időt kért Írország (59-40). Szerzett labda után Takács fejezte be a gyorsindítást, McDonnell ziccere után Faapito egy büntetőt dobott be a felvonás felénél (61-43). Takács faulttal együtt dobott hármast, a büntető is a helyére került, az írek 4 perccel a vége előtt még egy időt kértek (65-43). Ivkovic kiosztásából Csendes dobott triplát, majd jöttek az írek: Gribben játszott össze Croninnal két pontért, Byrne vitte végig a gyorsindítást, Gribben pedig középről szórt hármast (68-50). Gribben még egy támadópattanót is visszasimogatott a gyűrűbe, majd Faapito futott be jól a gyűrűnk alá, Gribben jó ütemű passzt adott neki. Paár büntetőjével zárult a meccs, így végül 15 ponttal nyertünk (69-54).
 
Ezzel a győzelemmel a 15. helyen zártuk az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokságot.
 
 
Magyarország - Írország 69-54 (14-7, 20-13, 18-13, 17-21)
 
U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
A 15. helyért

 
Magyarország: Csendes 12/6, Tóth 9/9, Ivkovic 6/6, Takács 12/6, Kelemen B. -. Csere: Paár 8, Vámos 4, Biber 7, Kelemen Á. 3, Sebők 8/6.
 
Írország: Esajobor 1, Byrne 2, Cronin 8, Tiernan 7/3, Gribben 15/6. Csere: Ayodole -, Sanni 4, Coughlan 2, Faapito 7, Ferguson -, McDonnell 8, Walsh -.
 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus