Itt szeretném megállni a helyem - interjú Halász Zsófiával

A DVTK Akadémia junior csapatának egyik vezérével készített interjút az MKOSZ hivatalos honlapja.

Részlet a hunbasket.hu Halász Zsófiával készített interjújából:

"- A Junior korosztályban ez volt az utolsó versenyed. Miskolcon képzeled el a folytatást? Az iskola és a sport megfér egymás mellett?

Igen, mindenféleképpen itt szeretnék maradni. Már megkeresett Szabó Tamás (ügyvezető – a szerk.), hogy számítanak rám a jövőre nézve, és elképzelésink találkoztak, hiszen én is úgy gondoltam, hogy itt szeretném megállni a helyem. Idén fogok érettségizni, a Miskolci Egyetem gyógytornász szakára jelentkeztem. Nekem mindig a kosár volt az első, csak utána a tanulás, de meg tudom állni a helyem az iskolában is. 

- Mely csapattársaddal játszanál együtt a felnőtt mezőnyben is? Esetleg az ellenfelek közül van valaki, akit szívesen látnál csapattársként a későbbiekben? 

Vannak olyan játékosok, akik már most NB I-es kerettagok. Én Kiss Angelikát emelném ki, ő az egész szezon során nagyon sokat segített nekem. Sokat köszönhetek neki, úgyhogy remélem, jövőre kipróbálhatom magam a felnőtt mezőnyben, és ott is együtt tudok majd játszani vele. A nyár folyamán volt szerencsém a 3x3 Fast Track programjában részt venni, ott sok játékossal megismerkedtem. Tóth Orsolyát emelném ki, nagyon pozitív csalódás volt ő számomra, nem olyannak képzeltem, mint amilyen valójában. Vele akármikor játszanék akár egy csapatban is.

- Ki a kedvenc játékosod a jelenlegi felnőtt női kosárválogatottból, és miért?

A kedvencem Studer Ágnes, mert ilyen fiatalon nem sok játékos tudott megmutatkozni a felnőtt válogatottban. Ugyanazon a poszton játszunk, figyelem is a játékát, mit hogyan csinál. Próbálok tanulni tőle, és remélem, egyszer leszek olyan játékos, mint ő.  

- Ki az a játékos a DVTK felnőtt csapatából, akitől szívesen vennéd, ha jövőre mentorálna? Megtanítana pár trükköt, a profi szemlélet elsajátítását…

Egyértelműen Nagy Dorci. Nagyon csodálom és tisztelem őt. Studer Ágihoz hasonlóan vele is egy poszton játszunk, remélem, jövőre együtt edzhetünk, és tanulhatok tőle."
 

A beszélgetés többi részét ezen a linken megtaláljátok - szóba kerül, hogy hogyan kezdett el kosarazni a fiatal játékos, hogyan értékeli saját és csapata teljesítményét a hétvégéi junior döntőn, hogy ki a kedvenc NBA játékosa, és egy kicsit a pályán kívüli élet, más sportágak, illetve az edzősködés is.

Forrás - hunbasket.hu
Foto, Slide - Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" Döntő facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus