Ivica Mavrenszki a rigai U20-as EYBL-tornáról

Bár a Rátgéber Akadémia mind az öt mérkőzését elveszítette az U20-as EYBL második fordulójában, a csapatot edző Ivica Mavrenszki elégedett a riválisoknál két-három évvel fiatalabb játékosaival.

Az utanpotlassport.hu beszámolója:

A Rátgéber Akadémia együttese Rigában szerepelt az U20-as férfi Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Ezúttal is a pécsiek voltak a legfiatalabbak a mezőnyben, hiszen a csapat gerincét juniorkorú, azaz U18-as játékosok alkották. Annak megfelelően nekik a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Így aztán – bár mind az öt mérkőzésüket elveszítették – nem elégedetlenül tértek haza Lettországból, a sorozat második fordulója után.

„Ahogy a torna előtt is mondtam, tanulni mentünk Rigába. Szerettük volna felmérni, hol tartunk a nagyobb, erősebb és idősebb játékosokkal szemben – mondja honlapunknak a pécsiek vezetőedzője, Ivica Mavrenszki. – Annak ellenére, hogy két-három évvel fiatalabb volt a csapatunk átlagéletkora az ellenfelekénél, tisztességesen helytálltunk. Több mérkőzésen is jól játszottunk, kétszer akár nyerhettünk is volna, de a végjátékokban a riválisok nagyobb rutinja döntött. Az akadémián mindenki elégedett volt a teljesítményünkkel, az eredmény ezúttal másodlagos volt.”

A magyar játékosok mellett a tizenöt éves nigériai center, Godwin Ekene Omenaka is csökkentette az átlagéletkort. Az októberben szerződtetett ígéret korábban már az U16-os EYBL-ben bemutatkozott a nemzetközi porondon, és ezúttal sem lehetett rá panasz.

„Voltak jó megmozdulásai, és noha csak másfél hónapja edz a csapattal – addig kizárólag egyénileg készült –, nagyon jó atletikus képességei vannak. Ha ugyanilyen keményen dolgozik, mint az addig eltelt időben, sokra viheti. Egyre többet tud a kosárlabdából, nagyon jó úton jár.”

A tornát veretlenül megnyerő BS Asseco átvette a vezetést az összesített rangsorban, míg a három győzelemmel és két vereséggel második helyre befutó Luxembourg BA összetettben feljött az ötödik helyre. Az utolsó forduló előtt a Budapest-válogatott a hatodik helyen áll, és továbbra is jó esélye van a négyes döntőbe jutásra.

A Rátgéber Akadémia a harmadik fordulóban az oroszországi Himkiben lép pályára, a torna pontos dátuma még nem ismert. A fővárosiak a lettországi Valmeirában játszanak február 26-28-án.

Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus