Jr. NBA döntő a Tüskecsarnokban

A Magyarország-Litvánia vb-selejtező előtt Jr. NBA döntőt is rendeznek ma a Tüskecsarnokban - bronzmeccs 13:45-től, döntő 15:00-tól, és a helyszínen lesz Gordan Giricek egykori NBA játékos is.

A hunbasket.hu felvezetője a ma délutáni esemény előtt:

Végéhez közeledik a Jr. NBA Hungary első szezonja, amelynek bronzmérkőzését és döntőjét ma délután, a Magyarország-Litvánia világbajnoki selejtező előtt játsszák a Tüskecsarnokban. 

A 12 éven aluli játékosok számára kiírt iskolai bajnokság NBA rendszerben zajlott a tanítási év közben, így az alapszakasz végén kialakult sorrend alapján a nyolc legjobb "keleti", illetve a nyolc legjobb "nyugati" együttes került a rájátszásba, ahol egy-egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutó sorsa. 

Keletről a Toronto Raptors, azaz a tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola került a fináléba, amely az alapszakaszban is megnyerte a főcsoportját, míg nyugatról a Dallas Mavericks, azaz a zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola diákjai jutottak a döntőbe, akik az alapszakaszt konferenciájuk második helyén zárták. 

A bronzmérkőzésen a keleti második kiemelt Miami Heat, vagyis a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint a nyugati ötödik San Antonio Spurs, tehát a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csap majd össze. 

A harmadik helyért rendezett összecsapást 13:45-től, a döntőt pedig 15:00-tól tekinthetik meg az érdeklődők. A győztes csapat tagjai bajnoki gyűrűvel lesznek gazdagabbak, akárcsak az NBA-ben. 

Az eseményen részt vesz az NBA-ben hat szezon lehúzó, a Memphis Grizzliesben, az Orlando Magicben, a Utah Jazzben, a Philadelphia Sixersnél és a Phoenix Sunsnál összesen 384 alapszakasz- és 29 PO-meccsen pályára lépő Gordan Giricek is, aki 2007-ben konferencia döntőt játszott a Utah-val, és három idényben is 10 pont fölött átlagolt. 

A belépés ingyenes.

Forrás, Foto, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus