Kezdődik az U18-as leány országos döntő

Csütörtöktől vasárnapig pécsen rendezik a négynapos eseményt.

A hunbasket.hu felvezetője a torna előtt:

Március 7. és 10. között rendezik a leány junior országos bajnokság döntőjét Pécsen, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában. A nyolc bejutó együttes a szokásoknak megfelelően két négyes csoportban fog szerepelni. A csoportmérkőzéseket követően jönnek az 5-8. helyért rendezett keresztjáték találkozói, illetve az elődöntők, a vasárnapi záró napon pedig a helyosztók. 


A csoport

Atomerőmű-KSC Szekszárd
BEAC-Újbuda KA/A
DVTK Akadémia
Vasas Akadémia/A 

Az A csoportban szerepel majd a felsőházi rájátszás legjobb csapata, az első helyen végző DVTK Akadémia. A tavaly a junioroknál a negyedik, kadettben pedig harmadik helyen záró miskolciak az alapszakaszt 8-0-val kezdték, mielőtt a Vasas és a Pécs otthonában kikaptak volna, ők tehát első pécsi vendégszereplésük alkalmával vereséggel térhettek haza (71-63), mint ahogy mostani egyik csoportellenfelük otthonából is (93-36). A DVTK 4-2-es mérleget vitt a rájátszásba az A csoport második helyéről. Itt megint hibátlanul menetelt Magyar Gergely együttese, 6-0 után ezúttal a Csata DSE-től kapott ki, mielőtt egy kecskeméti győzelemmel zárta volna a küzdelmeket, így végzett az első helyen, összességében 11-3-mal. 

Ugyanebben a kvartettben található a DVTK-t december elején legyőző tavalyi bajnok, a kadettben egy éve ezüstérmet szerző Vasas, amely 9-5-tel a negyedik helyen zárta a rájátszást úgy, hogy a csoportellenfelei közül az alapszakaszban kétszer is legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot, valamint a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémiát is. A tavalyi kadett döntő negyedik helyén végző tolnaiak 5-5-tel végeztek az alapszakaszban, ahol jelenlegi csoportellenfeleik közül a BEAC-ot kétszer legyőzték, a Vasastól és a DVTK-tól viszont kétszer is kikaptak, a rájátszásban pedig 8-6-tal az ötödik helyen zártak. A tavaly junior és kadett korosztályban is hatodik fővárosi együttes eddigi szezonja ketté választható. Egyrészt 0-10-zel hozták le az alapszakaszt, oda-vissza kikaptak mindhárom jelenlegi csoportellenfelüktől, aztán viszont 6-0-t produkáltak a középház zöld csoportjában, majd a Soproni Darazsak Akadémiát is legyűrték mindkét mérkőzésen a keresztjáték során, így jutottak be a döntőbe - kérdés, most mit látunk majd tőlük. 


B csoport

Csata DSE
Kecskeméti KC
PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs
Széchenyi KA 

A tavalyi ezüstérmes, a kadett korosztályt viszont megnyerő Csata DSE 9-1-gyel kezdte az alapszakaszt a B csoportban, csak a Kecskemét otthonában kapott ki Tursicsné Iván Krisztina együttese. A felsőházi rájátszásban aztán a Szekszárd oda-vissza legyőzte 1-1 ponttal a fővárosi alakulatot, és Miskolcon is kikapott a Csata, de összességében könnyedén, 10-4-es mérleggel, a második helyen jutott be a döntőbe a budapesti gárda - a Pécset és a Győrt mindkétszer legyőzte. A PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs házigazdaként léphet majd pályára a négynapos tornán. A Hartung Anita által vezetett, tavaly bronzérmet szerző mecsekaljai együttes 8-2-t hozott az alapszakaszban, csak Szekszárdon és a DVTK otthonában kapott ki, a rájátszásban pedig a Csata mindkét mérkőzésen jobbnak bizonyult, de végül 10-4-gyel így is a harmadik lett a PEAC, és ugyanolyan mutatóval zárt, mint a Csata - a másik két csoportellenféllel szemben 4-0-t teljesített a pécsi csapat. 

A győri Széchenyi Kosárlabda Akadémia 6-4-gyel zárta az alapszakaszt, amelyben mindkét meccsét elveszítette a Csatával szemben, a Kecskemét ellen pedig az idegenbeli összecsapását hozta (56-66), a hazait elveszítette (68-70). A felsőházi rájátszásban csak a Vasast tudta legyőzni a tavalyi ötödik helyezett (kétszer kikapott a PEAC-tól), de így is bejött a hatodik helyre 3-11-es mutatóval, nem kellett keresztjátékot játszania. Nem úgy a tavalyi hetedik Kecskemétnek, amely az alapszakaszban még a Csatát is elkapta (ugyancsak 1-1-re végzett a Győrrel szemben), és 7-3-mal zárta az alapszakasz B csoportját, a felsőházi rájátszásban viszont nem tudott meccset nyerni, és 3-11-gyel a hetedik lett. A hírös városiak a keresztjáték első mérkőzésén 10 ponttal kikaptak Nyíregyházán, aztán viszont magabiztosan diadalmaskodtak saját közönségük előtt (85-50). 

A mérkőzések részletes statisztikái és a beszámolók ezen a linken, illetve a döntő facebook-oldalán lesznek majd megtalálhatóak! 


A torna programja

2019. március 7., csütörtök 

09:00   PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs - Széchenyi KA
11:00   Csata DSE - Kecskeméti KC
13:00   DVTK Akadémia - BEAC-Újbuda KA/A
15:00   Vasas Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd
17:30   PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs - Kecskeméti KC
19:30   Széchenyi KA - Csata DSE 

2019. március 8., péntek 

09:00   Atomerőmű-KSC Szekszárd - DVTK Akadémia
11:00   Vasas Akadémia/A - BEAC-Újbuda KA/A
13:00   Kecskeméti KC - Széchenyi KA
15:00   Csata DSE - PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs
17:00   BEAC-Újbuda KA/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd
19:00   DVTK Akadémia - Vasas Akadémia/A 

2019. március 9., szombat 

Keresztjáték az 5-8. helyért 

10:00   B3 - A4
12:00   A3 - B4 

Elődöntők 

14:00   B1 - A2
16:00   A1 - B2 

2019. március 10., vasárnap

09:00   7. helyért
11:00   5. helyért
13:00   Bronzmeccs
15:00   Döntő

Forrás, Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus