Kiváló Kölykök Kupája: A negyedik fordulót játszották

Ezúttal érvényesült a papírforma.

A negyedik fordulót játszották a csapatok február 11-én Szolnokon és Jászberényben. Ezúttal nem volt szoros eredmény, valamennyi találkozó esetén a papírforma érvényesült. Természetesen az influenza is közrejátszott az együttesek összetételében, sőt, a Vásárhelyi Kosársuli el sem tudott utazni, mivel a betegségek miatt „elfogyott” a regiment. Kialakult a négyes finálé mezőnye, a MAFC, a Cívis KK Debrecen, a Szolnoki Sportcentrum és a Nyíregyházi Sportcentrum jutottak e körbe. Az 5.-8. helyekért a NYÍKSE, a Szedeák, a Lehel Kosársuli és a Dávid Kornél KA verseng majd márciusban. - olvasható a hunbasket.hu-n

A harmadik forduló eredményei:

Szolnoki Sportcentrum – Szedeák  84-46 (20-4, 30-21, 23-6, 11-15)

Dávid Kornél KA – Szolnoki Sportcentrum  45-72 (11-18, 7-27, 13-13, 14-14)

Maár Benedek (DKKA): „Jól kezdtük a mérkőzést, lendületesen kosárlabdáztunk. Ellenfelünk is hamar felvette a ritmust, és a pontosabb befejezéseinek köszönhetően fordítani tudott. A második negyedben a lényegi kérdések eldőltek, hiába alkalmaztuk az edzésen tanultakat és dolgoztunk ki jó helyzeteket, szinte semmit sem tudtunk bedobni. A második félidőben folyamatosan forgatva a csapatot mindenki lehetőséget kapott, és hozzá tudott tenni a játékhoz támadásban és védekezésben is. Ekkora különbség talán nincs a csapatok között, amekkorát az eredmény mutat, pontosabb helyzetkihasználással szorosabb meccset játszhattunk volna egy nálunk jobb csapat ellen. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, a saját csapatunknak pedig az egész meccsen át tartó küzdésért, hasznos mérkőzést tudtunk játszani.”

 

Andó Levente (Szolnoki Sportcentrum): „Sok pihenőnk nem volt a két mérkőzés között, szinte azonnal készen kellett állnunk a Dávid Kornél Akadémia ellen. A szezon ezen részében természetes, hogy fáradtabbak a gyerekek, sokkal jobban oda kellett figyelni a csapat rotálására. Lassabban kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk felvenni ellenfelünk ritmusát. Azonban az időkérés után felébredtünk, és kezdtünk rátalálni saját játékunkra. Már az első negyed végén át tudtuk venni a vezetést, a nagy előrelépést azonban a második negyedben tettük meg. Tizenhat ponttal nyertük ezt a játékrészt, és a félidei büntetőket is nagyon jó arányban értékesítettük, akárcsak az előző mérkőzésen. A második félidőben sokkal többet rotáltuk a csapatot és kivétel nélkül mindenki bizonyítani tudott a pályán. Köszönjük minden csapat részvételét, remélem, ugyanolyan hasznos mérkőzéseket tudtak játszani mint mi, és a fejlődésükre szolgált a kupa. További sok sikert kívánunk a csapatoknak és reméljük, találkozunk még a jövőben!”

 

Szedeák – Dávid Kornél KA  43-85 (13-24, 12-17, 6-22, 12-22)

 

Cívis KK Debrecen - Nyíregyházi Sportcentrum  105-33 (26-4, 27-12, 16-12, 36-5)

 

Nyíregyházi Sportcentrum – Lehel Kosársuli  85-27 (14-2, 29-8, 25-10, 17-7)

 

Lehel Kosársuli - Cívis KK Debrecen  22-119 (2-27, 7-37, 6-25, 7-30)

 

NYÍKSE – MAFC  58-87 (5-28, 25-22, 8-20, 20-17)

Savic Brane (NYÍKSE): "Gratulálunk a MAFC csapatának! Azt gondolom, ez a mérkőzés nagyon jól szolgálta a játékosaink fejlődését. Látszott, hogy csapatként és egyénileg is miben kell előre lépnünk. A második félidőre sikerült önmagunkhoz képest több játékelemben is javulnunk, de végig sok eladott labda jellemezte a játékunkat. Nagyon sajnáljuk, hogy a második mérkőzés elmaradt és a Vásárhelyi Kosársulival nem tudtunk megmérkőzni.”

Nagy-Horváth Szilvia (MAFC): „Vártuk az utolsó alapszakasz fordulót, a Nyíregyháza és a Vásárhely csapatával találkoztunk volna. Sajnos a két mérkőzés helyett utolsó pillanatos lemondás miatt csak egyetlen mérkőzést játszottunk. Ami nagyon sajnálatos volt, hiszen mérkőzés pártiak vagyunk, azért is indultunk el ebben a bajnokságban, hogy minél több mérkőzést tudjunk játszani és nem erre készültünk. Nyíregyháza ellen jól kezdtünk, sok volt az indítás kosarunk és a védekezésünk is összeállt, így hamar nagy előnyre tettünk szert. Második negyedben a védekezésünk felpuhult, és a lepattanókkal meggyűlt a bajunk, de győzelmünk nem forgott veszélyben, így magabiztosan nyertük ezt a találkozót.”

 

MAFC – Vásárhelyi Kosársuli  20-0

 

Vásárhelyi Kosársuli – NYÍKSE  0-20

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus