Ma kezd a Vasas az EYBL-ben!

12:30-tól játssza első meccsét az U17-es korosztályban az MKB Euroleasing Vasas Rigában, az 1.fordulóban, lássuk a legfontosabb tudnivalókat

 

A tavalyi kiírásban újoncként második helyen zárta az alapszakaszt az akkor még Sárosi Bulcsú edzette '98-as születésű alakulat, majd a szuperdöntőn, ahol a 16 csapatos első osztály nyolc legjobb gárdája vett részt, negyedik helyen végzett. Az ellenfelek szinte ugyanazok, mint eddig, ám az olasz Stella Azzura Roma, mely egy csoportba is került a már Saeed Armaghani irányította együttessel, egyből a fő esélyesek közé sorolható, míg a szintén újonc finn Lahti, mellyel a lebonyolítás értelmében már itt Rigában is megküzd az MKB Euroleasing Vasas, egyelőre sötét lónak tekinthető. Érdekesség, hogy a B-divízióban a MAFC Kosársuli is ott lehetett volna, ám végül nem vállalta az indulást a tavaly egy tornára már beugróként nevező egyesület.

Ami a mostani programot illeti, magyar idő szerint 12:30-kor kezd a gyengébbiknek várt rigai csapattal az egyik vezérét, Bordács Somát betegség miatt nélkülöző pasaréti együttes, mely tavalyhoz képest annyiban változott, hogy center poszton már nem számíthat az Alba Fehérvártól egy éve erre a bajnokságra kölcsönvett Fülöp Bencére, ám érkezett a MAFC-tól a nála alacsonyabb, de egyelőre a palánk alatt használt Király Zalán, továbbá érdekesség, hogy két évvel fiatalabbként bekerült Somogyi Ádám is az utazó keretbe. Chester Lewis egy apróbb bokasérülés után tartott a társakkal, de Rudner Gábor is vállgondok után tér most vissza bő egy hét kihagyást követően. A palánk alatt ugyan hiányozhat Fülöp, ám a tavaly a '98-as válogatottból végül kimaradó, de a '97-esek első összetartására már meghívott Völgyi Marcell jelentős fejlődést mutatott be a nyáron, ahogy Joel Nshimba is rohamléptekkel halad előre a kosárlabda, mint "tudomány" elsajátításában, valamint a hármas poszton használt Steier Bence is jóval nagyobb önbizalommal játszik és hihetetlen hatékonysággal triplázik idén, így Bordács ideiglenes pótlása is jól sülhet el.

A Stella Azzurával, a Lahtival és a svéd Frsyhusettel egy négyesbe sorolt Vasas most is öt mérkőzést játszik három nap alatt, ma 12:30-tól a gyengébbik Riga, 17:00-tól pedig a háromszoros címvédő Riga lesz az ellenfél, a két gárdáról érdemes tudni, hogy a most nyáron az A-divíziós Európa-bajnokságon ezüstérmet nyerő lett válogatott felét adta...

A mérkőzések ERRE A LINKRE kattintva élő statisztikával követhetők, s természetesen minden magyar érdekeltségű találkozóról beszámolunk majd összefoglaló formájában.

Szombaton a szintén lett Ogréval meccselnek Keulék 9:30-tól, aztán a lett Tartu/Rock lesz a rivális 14:00-tól, s végül vasárnap 9:30-tól a finn Lahti ellen zár a magyar bajnok.

Hajrá Vasas, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus