Magyar fiatalok beszámolója a Bayern München edzéseiről

Mint arról már beszámoltunk - a Sportopus közleményének segítségével - a 2014-es Szent István Kupa hozadékaként négy fiatal magyar játékos a Bayern Münchennél edzőtáborozhat egy hétig. Molnár Máté küldött egy rövid beszámolót az első kinti benyomásokról, íme:

„A heti programunk úgy alakul, hogy 7 edzésen veszünk részt. 3 reggeli edzés, 4 pedig esti. A reggeli edzések inkább technikai jellegűek. Ezek kis létszámú tréningek (összesen nyolcan vagyunk). A reggeli edzések két órásak. Az edzők külön odafigyelnek minden egyes mozdulatunkra és azonnal korrigálják a hibás vagy rosszul beidegződött mozdulatokat. A tréningeken gyakran elhangzik a precízió és a fókusz szó.

Az esti gyakorlásokon már csapatedzéseken veszünk részt. A délutáni csapatedzések 3 óra hosszúak, amiből egy óra kondicionális edzés. Eddig az U16-os illetve az U19-es csapattal edzettünk együtt. Az edzéseken nagyon fegyelmezett mindenki, illetve a játékhoz szükséges agresszivitásból sincs hiány. Érződik, hogy az tréning minden momentuma meg van tervezve (beleértve a rövid szüneteket is). Dobótechnikai, labdavezetési lemaradásunk nincs, de a Münchennél nagyon odafigyelnek az apró technikai részletekre és azok precíz végrehajtására. A legfőbb lemaradásunk a megindulás, beleállás és a cselek precíz, technikailag jól kivitelezett végrehajtásában van.

A csapatba való beilleszkedéssel nem volt gond. Mindenki nagyon kedves, barátságos. Azonnal befogadtak minket és egy pillanatig se éreztük, hogy mi most csak vendégjátékosok vagyunk. Összességében nagyon jól érezzük magunkat és nagy lehetőségnek érezzük a Bayern Münchennél eltöltött napokat.”

Fotó, forrás: Sportopus, facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus