Mérkőzést nyert a Rátgéber Akadémia Oroszországban

A Rátgéber Akadémia fiatal csapata mérkőzést tudott nyerni az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) utolsó tornáján, Moszkva elővárosában.

Az utanpotlassport.hu beszámolója:

A Rátgéber Akadémia csapata nagyobb sikerrel járt Oroszországban, mint Napóleon az 1812-es hadjáratban, a pécsiek ugyanis nem teljesen vert seregként tértek haza Moszkva elővárosából, Himkiből. Az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) utolsó tornáján az együttes ugyan négyszer kapitulált, de győzelemre is futotta tőle.

A pécsiek a korosztálynál jóval fiatalabb csapatot neveztek a sorozatba, így nem meglepő, hogy az élcsapatok állva hagyták őket Himkiben. A moszkvai BC Runa 70-31-re, míg a Cmoki Minszk 69-29-re győzte le őket. A lengyel BC Asseco elleni, 57-38-as vereség már más elbírálás alá esik, a házigazda BC Himkitől elszenvedett 63-50-es vereség pedig kifejezetten biztatónak számít.

A másik minszki alakulat, a BC BESU ellen a győzelem is összejött, a nagyot játszó, és végül harminc pontig jutó Kucsora Csaba vezérletével 61-47-re nyertek a pécsiek. Kitett magáért a nigériai Godwin Ekene Omenaka is, aki 16 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A tornát a hibátlanul teljesítő házigazda nyerte, ami emeli a mindössze tizenhárom pontos pécsi vereség értékét. Másodikként a Cmoki Minszk zárt, megelőzve a BC Runát, amely hármas holtversenyből jött ki szerencsésen. A pécsiek a hetedik helyet szerezték meg a nyolccsapatos tornán, összességében pedig két győzelmet és tizenhárom vereséget könyvelhettek el a sorozatban.

A csapat edzője, Ivica Mavrenszki végig azt hangoztatta: az eredmény másodlagos, sokkal fontosabb, hogy fiatal csapata szembesüljön hibáival és tanuljon a nemzetközi mérkőzésekből. A célt sikerült elérni, a következő idényben talán a győzelmek számának növekedésében is tetten lehet érni a fejlődést.

 

U20-AS EURÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDA LIGA, HIMKI (OROSZORSZÁG)

A torna végeredménye

1. BC Himki (orosz) 10 pont
2. Cmoki Minszk (fehérorosz) 9
3. BC Runa (orosz) 8
4. BC Asseco (lengyel) 8
5. Luxembourg BA (luxemburgi) 8
6. BG Lulea (svéd) 6
7. Rátgéber Akadémia 6
8. BC BESU (fehérorosz) 5
 

Forrás, Foto, Slide - utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus