Női Universiade válogatott: Elsőre 15 ponttal legyőztük Romániát

A mieink 15 pontos sikert arattak.

A Hunbasket összefoglalója:

Női Universiade válogatottunk ma délután Románia ellen játszott felkészülési mérkőzést - holnap ugyancsak összecsap a két együttes.
 
Manea 2+1-ével kezdődött a találkozó, majd Mányoky Judit és Nan is dobtak egy-egy ziccert szorongatott helyzetből. Mérész Beatrix is szépen oldotta meg a centermunkát, majd kimaradt pár helyzet mindkét oldalon (4-5). Mérész alapvonali középtávolijával először volt nálunk az előny az 5. perc elején, majd Mányoky és Mérész játszottak össze eredményesen a negyed felénél (8-5). Magyar időkérés után Mérész két büntetőjével folytatódott a játék, majd Kelemen sem hibázott a vonalról. A 7. perc elején Varga Sára szép középtávoli tempóval jelentkezett, majd Orban dobása pattogott a gyűrűről befelé (12-9). Gyorsindítás végén a Szerencsés Tamara-Mányoky-Salamon Zsófia összjáték hozott két könnyű pontot, majd Bernáth Réka hátsó befutása sima ziccerrel zárult - a 9. perc közepén időt kértek a románok, 10 pontra nőtt az előnyünk (19-9). Szerencsés a 10. perc közepén maga fejezte be a gyorsindítást Varga passza után, majd Ion szedett támadópattanót, és rakta vissza azonnal a labdát - 10 pont volt a különbség 10 perc játék után (21-11).
 
Catinean és Varga kosárváltásával kezdődött a második negyed, majd a románok egy triplát is beszórtak Ion révén (23-16). Boros Berta a 13. perc végén talált be kintről, majd román időkérés következett. Manea vitt végig egy ziccert, Mérész a túloldalon kiharcolta magának ugyanezt, így érkeztünk el a felvonás feléhez (28-18). Mérész újabb két büntetővel már 14 pontnál járt a 16. perc végén. Orban duplájára Kenyeres Anett válaszolt egy sima ziccerrel, Manea ügyes befutását pedig Salamon "annulálta". A félidő végén beindult a pontgyártás: Ion, Varga és Manea is közelről voltak eredményesek, így kerek 10 pont volt a differencia a két gárda között (36-26).
 
Bernáth könnyű dupláját Mérész szerzett labda utáni ziccere, majd rögtön egy román időkérés követte a második félidő elején (40-26). Orban középtávolizott, Mérész azonban újabb szerzett labda-gyorsindítás kombót zárt le két ponttal. Manea egy büntetőt rakott a helyére, és még mindig csak a 22. percben jártunk (42-29). Catinean érdekes mozdulattal tette fel a ziccert emberről, de bement, Bernáth azonban büntetővel, Wentzel pedig egy triplával és egy ziccerrel 17 ponra növelte a különbséget, megint időt kért Románia a 24. perc közepéhez közeledve (48-31). Mérész közelije után Armanu dobott hármast a sarokból, majd Catinean tört be nagyon szépen a fölé magasodó magyarok között a játékrész felénél, ezúttal Magyar Bianka szólította magához övéit (50-36). Armanu ezúttal középről szórta be a triplát, majd a 28. percben 45 fokból is (50-42). Salamon támadópattanó után tett vissza egy ziccert, majd Nan 1+2 büntetőt dobott be két támadásból (52-45). Mérész egy duplával már 20 pontnál járt, Ion viszont szó szerint letépte a támadópattanót, és dudaszóra betett még egy kosarat, 7 pontra csökkent (54-47).
 
Mérész triplájával kezdődött a negyedik negyed, Nan egy büntetővel felelt csak, majd Mérész két közelijével megint 13 pontra nőtt az előnyünk a 34. perc közepére, amikor időt kértek a románok (61-48). Román technikai uán Salamon büntetőjével nőtt tovább a két együttes közötti távolság, majd a negyed felét elhagyva Boros dobott ziccert emberről (64-48). Kelemen triplája után Magyar Bianka hívta magához övéit, majd Varga szenvedett kisebb sérülést, de egy büntetőt azért még bedobott, mielőtt lejött a pályáról (65-51). Mányoky betörését és gyönyörű kiszolgálását Mérész váltotta két pontra, majd Mányoky lépett be a palánk alá, ő is szerzett egy duplát. Kelemen középtávolizott az utolsó perc közepén, majd Mérész és Orban 1, illetve 2 büntetője zárta le az összecsapást: 15 pontos sikert arattunk (70-55).
 
 
Magyarország - Románia 70-55 (21-11, 15-15, 18-21, 16-8)
 
Universiade válogatottak felkészülési mérkőzése
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
V.: Dr. Németh Patrik, Rózsavölgyi Alexandra, Szőts Dávid

 
Magyarország: Bernáth 5, Wentzel 5/3, Mányoky 4, Király -, Mérész 30/3. Csere: Szerencsés 2, Varga 10/3, Salamon 7, Aradi -, Boros 5/3, Kenyeres 2.
 
Románia: Catinean 6, Manea 10, Armanu 9/9, Nan 6, Orban 6. Csere: Ion 9/3, Kelemen 7/3, Alexe -.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus