Online sportverseny az utánpótlás korosztálynak – indul a Hazai Pályán!

Aki sportol vagy valaha sportolt, pontosan tudja, milyen nehéz motiváltnak maradni megmérettetés nélkül – ezt az űrt betöltendő hívta életre a MAFC Kosárlabda Akadémia a Hazai Pályán! versenysorozatot.

A kialakult járványügyi helyzetben idő előtt véget értek a bajnoki küzdelmek, ez pedig azt is jelentette, hogy a játékosok megszokott élete felborult: nem csak a közös edzések, de a hétvégi mérkőzések, egymás elleni megmérettetések is elmaradtak. Aki sportol vagy valaha sportolt, pontosan tudja, milyen nehéz motiváltnak maradni megmérettetés nélkül – ezt az űrt betöltendő hívta életre a MAFC Kosárlabda Akadémia a Hazai Pályán! versenysorozatot.

A verseny lényege, hogy a csapatok az online térben mérkőznek meg egymással, szigorúan eleget téve a #maradjotthon felhívásnak. Éppen ezért csupa olyan ügyességi, erősségi és kosárlabdatudáshoz köthető feladat alkotja a versenyt, amit otthoni körülmények között teljesíteni lehet.

A Hazai Pályán! Versenysorozat összesen 10 hétből áll, és az iskolai tanév tervezett végével egyidőben, júniusban ér véget. A versenyhez az utánpótlással rendelkező magyarországi kosárlabda egyesületek közül bárki csatlakozhat. A Versenysorozat összesen három szakaszból tevődik össze: az első kéthetes “Előszezont” követően a négyhetes “Alapszakaszban” még bárkinek lehetősége van csatlakozni. A verseny utolsó négy hetében, a “Rájátszás” során már csak azok a csapatok versengenek, akik az Alapszakasz végéig beszálltak a küzdelmekbe.

A Hazai Pályán! sorozatban a csapatok kihívások teljesítésével versengenek. A teljesített kihívásokat minden esetben két szempont szerint értékelik a szervezők: az abszolút legjobb teljesítményt és az adott feladatban egy csapaton belül résztvevők számát is honorálják. Vagyis, nem csak az számít, ki a legügyesebb az adott kihívásban, hanem az is, hogy minél több csapattagot sikerüljön bevonni a feladat teljesítésébe!

A kihívásokat, a teljesítés feltételeit, és az adott kihívás teljesítési határidejét a szervezők minden esetben a versenysorozat hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.hu/hazaipalyan) teszik közzé. Itt lesz követhető a verseny alakulása is: az Előszezon során a felkészülés és a csapatok toborzása a cél, az Alapszakasztól kezdődően azonban élesedik a verseny, onnantól kezdve minden egyes feladat teljesítéséért pont jár! Az
Alapszakasz során később csatlakozó csapatok minden esetben az aktuálisan a tabella utolsó helyezettjének pontszámát megkapva csatlakozhatnak a versenybe.

A verseny a Rájátszás utolsó kihívásával ér véget, a győztes pedig a Karantén Kupát emelheti majd a magasba. Az izgalmak azonban garantáltak menet közben is, hiszen a tervek szerint, akárcsak a szezon során, kisebb tornák, kupák itt is színesítik majd a sorozatot.

A Hazai Pályán! küzdelmei az április 6-i héten indulnak – lássuk, ki lesz az online tér bajnoka Hazai Pályán! 2020-ban!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus