Öt EYBL-torna Magyarországon az első két hónapban

Mozgalmas lesz az év első két hónapja az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában, januárban és februárban nem kevesebb, mint öt tornát rendeznek Magyarországon. Elsőként Szolnokon az U16-os korosztály együttesei csapnak össze péntektől vasárnapig.

Az utanpotlassport.hu cikke az első két hónapban itthon rendezett EYBL tornákról:

Magyarország már nem csak résztvevőként, hanem rendezőként is felkerült az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) térképére. Mivel a csapatoknak év közben kevés éles mérkőzésük van, a sorozat nagyszerű gyakorlási lehetőséget nyújt a fellépőknek. A magas színvonal és a közelség miatt a neves külföldi együttesek is örömmel érkeznek hazánkba.

Az évnyitó szolnoki tornán négy magyar együttes is pályára lép: a házigazda Szolnoki Olaj KK mellett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Rátgéber László Akadémia és a Szedeák csapata méri össze tudását a Kolozsvár, a Beszterce, a kazah BC Barsy, a szerb KK Flash és a finn BC Muki gárdájával.

A szolnokiak és a székesfehérváriak három győzelemmel és egy vereséggel, míg a pécsiek és a szegediek egy győzelemmel és három vereséggel várják a folytatást. Előbbi két csapat jó szerepléssel odaérhet a sorozat négyes döntőjébe. A finnek az ősszel mind a négy mérkőzésüket megnyerték, így ők kezdik az élről a szolnoki tornát.

Az U16-osok másik csoportja január 29-től 31-ig Szombathelyen méri össze a tudását, abban a kilencesben a magyar csapatok közül a Vasas Akadémia, a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a MAFC Budapest és a házigazda Szombathelyi Kosárlabda Akadémia érdekelt. A Vasas hibátlan, a Debrecen pedig csak a Vasastól kapott ki, így ez a kettős is közel kerülhet a Final Fourhoz.

Az U15-ös korosztály számára ez első tornát rendezik február 6-tól 8-ig Budaörsön, ott a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Soproni Sportiskola és Budapest-válogatott szerepel a magyarok közül, a második tornának Sopron lesz a házigazdája, de a pontos időpont még nem ismert.

Január 22-24-én egyszerre két tornát is rendeznek Budapesten az U14-eseknek, az egyiknek a Budapest Honvéd, a másiknak a Zsíros Akadémia lesz a házigazdája. A tervek szerint az EYBL vezetője, a lett Arturs Senhofs akkor fővárosunkba látogat, hogy újra meggyőződjék a Közép-európai régió aktivitásáról.

Lesz mit szemügyre vennie.
 

Forrás - utanpotlassport.hu
Foto, Slide - Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus