Rajtol a debreceni U19-es világbajnokság

Válogatottunk szombaton és vasárnap is pályára lép.

Kiváló időszak ez a magyar kosárbarátoknak, hiszen női válogatottunk Európa-bajnoki remeklése mellett egy nívós hazai rendezésű tornát is figyelemmel kísérhetünk – ma kezdődik ugyanis a debreceni U19-es világbajnokság. - olvasható a hunbasket.hu-n.

Ezt a versenysorozatot – hasonlóan a legtöbb kosaras világeseményhez – az Egyesült Államok uralja, az eddigi 15 torna több mint felét, nyolcat az amerikaiak nyertek, többek között a legutóbbi két kiadást is. 1979 óta létezik ez a versenysorozat, 2007-ig négyévente, azóta kétévente kerül megrendezésre. Ez az első alkalom, hogy Magyarország ad otthont a tornának, és első ízben fordul elő az is, hogy hazánk válogatottja tagja a mezőnynek. A legutóbbi, 2021-es döntőt az Egyesült Államok és Franciaország játszotta, és nagy csatában, 83-81-re diadalmaskodott az amerikai gárda – az MVP a később az Oklahoma City Thunder által draftolt Chet Holmgren lett, de az All-Star csapat tagja volt az azóta szintén az NBA-ben játszó Nikola Jovic, Jaden Ivey, valamint a tegnapelőtti újoncbörze első helyén kiválasztott Victor Wembanyama is.

A magyar válogatott rögtön a nyitónapon pályára is lép, 17:30-tól Korea lesz a mieink ellenfele. Vasárnap 17:30-kor Argentínával, majd kedden szintén 17:30-tól Törökországgal csap össze nemzeti csapatunk. Ha valaki nem látogat ki a helyszínre – bár miért is ne tenné -, abban az esetben a FIBA YouTube-csatornáján is követheti a mérkőzéseket.

Jegyinformáció erre a linkre kattintva érhető el.

A Váradi Kornél vezette magyar válogatott a következő összeállításban szerepel a tornán: Csátaljay Péter, Cseh Botond, Csendes Péter, Csuti Kornél, Hajdu Péter, Hegedűs Brúnó, Meszlényi Róbert, Pleesz Ádám, Ságodi Róbert, Schmera Gergely, Tóth Patrik, Várszegi Ádám.

Hajrá Magyarország, hajrá fiúk!

 

Kép, slide:hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus