Sárosi vezetőedző és a negyeddöntő embere, Ondima az EYBL elődöntő előtt

Tegnap fantasztikus sikert aratva legyőzte a litván Klaipedát a Vasas Akadémia U16-os csapata, ezzel ma 11:45-től az EYBL elődöntőjében küzdhet meg a szintén litván BC Sabonis ellen. Most a szakvezető, Sárosi Bulcsú, valamint a meccs egyik hőse, Ondima Olivér nyilatkozott a produkcióról és a mai csatával kapcsolatosan.

Sárosi Bulcsú, azaz a vezetőedző szavai:

Mit vártál és ehhez képest mit kaptál a srácoktól a Klaipeda elleni negyeddöntőben?

Ez egy új szituáció volt, ilyen helyzetben még nem voltunk idén, hogy egy kétnapos buszos utazás után, négy nap nem edzést követően kellett volna tétmeccsen bizonyítanunk, így annyira nem volt tiszta számomra, hogy mit várhatok a csapattól ilyen körülmények közt. Természetesen azt szerettem volna, hogy ott folytassuk, ahol az országos döntőn abbahagytuk, ez többé kevésbé sikerült is.

Számomra külön öröm, hogy mindez olyan játékosok vezetésével jött össze, akik az országos döntőn nem voltak főszereplők, most viszont a kispadról beállva jó teljesítményt tudtak nyújtani. Az ellenfél egy nagyon kellemetlen stílusú csapat volt, rengeteg hármast dobtak, ami magában hordozta azt a veszélyt, hogy ha beesik kettő-három egymás után, akkor 10 pontnál nagyobb különbségről is képesek feljönni, ám a védekezésünk miatt nem aggódtam meccs végkimenetelét illetően.

A mai elődöntőben 10:45-től jöhet a Pasaréten egyszer már legyőzött, szintén litván Sabonis. Mi lehet a cél ellenük, illetve mennyire igényel másfajta játékot ez a megmérettetés, mint a tegnapi?

Én a saját játékunkkal szeretnék elsősorban foglalkozni, s hiszek abban, hogy tudunk még két napot magas színvonalon kosárlabdázni, éppen ezért különösen fontos lesz, hogy ma tényleg mindent megpróbáljunk kipréselni magunkból. Egy nagyon szoros, végig kiélezett derbire számítok, egy, a tegnapinál sokkal kulturáltabban játszó ellenféllel, s úgy gondolom, szép kosárlabda is lesz az elődöntőnkön. Talán az lesz a döntő tényező, hogy a csapatunk erősségeit mennyire tudjuk kihasználni, valamint, hogy a kulcsembereink milyen mértékben képesek hozni, amire képesek. Persze ez minden csatában fontos, de alapvetően ez lehet a különbség most a két fél között, azaz hogy hol lesz több jobb extra performansz és hogyan tudunk a saját előnyeinkre építeni. 

Látszólag sokkal jobban ment a játék neked és nagyobb szereped is volt a csapatban a Klaipeda elleni negyeddöntőben, mint az országos döntőn. Minek volt köszönhető az előrelépés? - kérdeztük a meccs emberét, Ondima Olivért.

Azért is volt ez, mert többet vállaltam, s kellett is több felelősséget bírnom, hiszen kulcspillanatokban a is pályán voltam.

Mennyire van meg benned tudatosan, hogy neked csereként mindig sok energiát kell hoznod a kispadról és/vagy pontokat kell szállítanod a padról érkezvén is?

Így, hogy irányítóként jövök be, passzokkal is ki kell segítenem a társakat, tehát amikor bejövök, akkor elsősorban a rendre kell figyelnem, de vannak olyan helyzetek, mint a tegnapi, ahol dobásban is többet kell vállalnom.

Milyen volt megélni ezt a sikert belülről? Mennyire volt tudatos a mostani szerepvállalásod?

Nagyon fontos, hogy hoztuk ezt a meccset, pláne az, ahogy nyerni tudtunk. Voltak ugyan hullámvölgyek, ám érezhetően a kezünkben voltak a történések. Én most kezdtem igazán vállalni és vinni a hátamon ezt a csapatot, ezt szeretném megvalósítani a továbbiakban is, pláne, amikor leginkább ezzel tudom segíteni a csapatot.

Jön ma a Sabonis elleni elődöntő, mely óriási esemény lehet az életetekben. Játszottatok már ellenük, láttátok már őket. Mi kell ellenük a sikerhez?

Egy nagyon jó csapatról van szó, bár őszintén szólva a pasaréti meccsünk óta annyit játszottunk, hogy túlzottan tiszta emlékeim azzal a csatával kapcsolatosan nincsenek bennem. Ők megverték a svédeket, tehát ők is jó formában vannak, de természetesen csak a győzelem lehet a célunk.

Neked mi lesz most a feladatod? Van-e valami egyéni célod ezen a tornán?

Az az adott meccsmenettől függ, hogy most is hasonló szerepkörben kell-e fellépnem, mint tegnap, de ha igen, készen állok rá! Egyébként pedig természetesen meg szeretnénk nyerni a tornát, de lépésről lépésre gondolkodunk, most ez az elődöntő a legfontosabb, továbbá egy egyéni díjat szeretnék begyűjteni, ugyanis ez jó visszajelzés lenne azzal kapcsolatosan, hogy tényleg előre tudtam lépni.

IDE KATTINTVA KÖVETHETŐ AZ ELŐDÖNTŐ 10:45-től!

Fotó: kosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus