Selejtező Szolnokon, Európa-bajnokság Debrecenben

Mozgalmas nyár előtt áll a szabadtéri 3X3-as szezon, U18-as Eb-selejtezőt, World Tourt és U18-as Európa-bajnokságot is rendeznek hazánkban.

Júliusban Szolnok ad otthont az U18-as 3X3 Eb-selejtezőnek. Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte, hogy a tavalyi - rendezés tekintetében is - nagy sikerű debreceni világbajnokságnak köszönhetően hazánk idén is több program rendezésére kapott lehetőséget a nemzetközi szövetségtől (FIBA). Bodnár Péter, a szövetség főtitkára elmondta, a múlt heti FIBA-Europe közgyűlésen kapott információi szerint jók az esélyek arra, hogy a 3X3-as szakág bekerüljön a 2020-as tokiói olimpia műsorába.

Becsky István, a debreceni rendezvények - szeptember 7-8.: World Tour, 9-11.: U18-as Európa-bajnokság -  főszervezője örül neki, hogy a tavalyi világesemény után a szervező stáb újra bizalmat kapott egy rendezvényre. Akkor még, mint mondta, fejest ugrottak az ismeretlenbe, hiszen egy aránylag új sportág debütált, s kérdéses volt, milyen lesz a fogadtatás. A végküzdelmekre zsúfolásig teltek a lelátók, újabb kivetítőket kellett felszerelni, hogy minden érdeklődő mindent lásson. A szervezés már most zajlik Debrecenben, a World Tour egy új rendezvény lesz, ám a két viadal kapcsán, mint mondta, már most sok szálloda jelezte a cívis városban, hogy az események idejére már minden hely elkelt.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola, mint a júliusi U18-as Eb-selejtező házigazdája elmondta, a város először szervez ilyen jellegű eseményt. Különleges helyszínen, a Tiszavirág híd hídfőjénél, a Tiszai hajósok terén - ahol már több szabadtéri színházi előadást rendeztek - kerül sor a kvalifikációs viadalra. Július 16-17. lesz  a két versenynap, a szervezés már a célegyenesben van. A tervek szerint a mérkőzések este 10-ig tartanak, tehát villanyfényes mérkőzésekre is sor kerül. Bár a magyar csapatok, mint az Eb házigazdái, alanyi jogon ott lesznek Debrecenben, a selejtezőn is részt vesznek. Egyrészt jó erőfelmérő lehet, másrészt a hangulatot is fokozhatja fiaink, lányaink szereplése.

Az idei magyar rendezésű 3X3 események tehát:

Július 16-17., U18 Eb-selejtező, Szolnok
Szeptember 7-8., World Tour, Debrecen
Szeptember 9-11., U18 Eb, Debrecen

Eb-selejtezőket egyébként két helyszínen, Szolnok mellett a lettországi Rigában is rendeznek, ketté veszik tehát a mezőnyt. A lányok beosztása:

És a fiúké:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus