Sűrű a program a 3x3 kosárlabda világában

Folytatódott a B33 szezon. Szerdán a U18-as 3x3 vb-re készülő magyar válogatott keret számára rendeztek felkészülési tornát, csütörtökön pedig a B33 Diákolimpia B Korcsoport országos döntőjére került sor Törökbálinton a Bálint Márton Általános és Középiskolában.

A válogatott csapatok egyhetes edzőtábort zártak le egy villámtornával, amelyen 4 fiú és 5 lány együttes vett részt. Mindkét nemnél a válogatottak sikerét hozta a torna, ami szakvezetők véleménye szerint jól szolgálta a felkészülést.

Csütörtökön 12 fiú és 12 lány csapat kezdte meg a B33 Diákolimpia B Korcsoport döntőjét. A csapatokat szinte csak a sikeres utánpótlás-nevelő egyesületek játékosai alkották, és az utánpótlás válogatott keretek tagjai is feltűntek a játékosok között.

Az izgalmas csoportküzdelmek után a mezőny az időjárásra tekintettel bevonult az iskola sportcsarnokába. Ez jó gyakorlás volt a szervezőknek, akik egy hét múlva már a 3x3 U18 vb sikeres lebonyolításán dolgoznak majd Debrecenben, remélhetően kegyesebb időjárási körülmények között.

Az egyenes kieséses szakasz során tovább fokozódtak az izgalmak. Igen magas színvonalú mérkőzések során alakult ki végső sorrend. A lányoknál a Józsi angyalai (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron) győzött. A fiúknál az első csoport meccsük után minden további mérkőzését kiütéssel nyerve, vagyis 21 pontot elérve diadalmaskodott a Bálintsuli2 (Bálint Márton Középiskola, Törökbálint).

További helyezések
Lányok: VPG7 (Budapest), TÁG (Debrecen), Grundlakók (Érd).
Fiúk: Szűcs és bandája (Debrecen), Bólyai (Kecskemét), Munkácsy (Kaposvár).

A programot BMX-bemutató és akrobatikus ugró show színesítette.

A következő 3x3 esemény a debreceni U18 vb június 4. és 7. között. Ennek keretén belül rendezik meg a B33 Tour következő állomását június 6-án és 7-én. Szurkoljunk együtt az U18-as magyar válogatottak sikeréért a helyszínen vagy a LIVESTREAM közvetítés alatt.

A B33 TOUR-ra nevezni lehet a www.b33.hu, www.3x3planet.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus