Szétválik az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Akadémia

Nem tudtak megegyezni a közös folytatásról, így külön utakon folytatják. 

Az albakosar.hu beszámolója:

- Eljött augusztus elseje, ebből következően utánpótlás csapataink megkezdték a felkészülést.  Öt válogatott játékosunk nincs velünk, nagy örömünk, hogy idén is címeres mezben szerepel az aktuális kontinensviadalon a 16 éven aluliaknál Kass Balázs, Kovács Ákos, Takács Erik, az U18-ban Polster Attila és Takács Milán. Utóbbi a felnőtt magyar válogatott keretébe kapott meghívást az elmúlt napokban, ami hatalmas dicsőség neki és az egyesületnek is. Milán a többi fiatal előtt kiváló példa, ugyanis a Tóparti Gimnázium kitűnő tanulója, valamint kiváló sportember. Természetesen nem csak rá, hanem többi sportolónkra is rendkívül büszkék vagyunk – mondja Farkas Sándor, utánpótlásunk vezetője.
 
Az ezredfordulón az Albával három bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző szakvezető az utóbbi három évben a fehérvári utánpótlás szakmai vezetője volt, július 1-től csak az Alba Fehérvár korosztályos, fiú csapatait felügyeli, a DKKA kötelékében befejezte a munkát.

- Információim szerint a vezetőink nem tudtak megegyezni a közös folytatásról, a két, utánpótlás nevelő műhely szétvált, illetve a folyamat jelenleg zajlik, minden jel arra mutat, a Dávid Kornél Akadémia és az Alba Fehérvár külön utakon folytatja. Sajnálom a helyzetet, ugyanis húsz éven keresztül jól működött az a megállapodás, amelynek értelmében a DKKA biztosította a piramis alját, megszerettették a kosárlabdázást az általános iskolás gyerekekkel, megtanították őket az alapokra, a nebulók a folytatásban automatikusan átkerültek az Alba utánpótlásába. Úgy tűnik, ez most nem működik, így a gyerekek előtt bezárulhat a fehérvári, NB I-es felnőtt csapatban való szereplés lehetősége. Sorolhatnám a neveket, az elmúlt évtizedekben sok fehérvári fiatal jutott el az első csapatig, közben a korosztályos bajnokságokban remekül helytálltunk. Az elmúlt három évben négyszer nyertünk aranyérmet, valamint előfordult, hogy azonos korosztályú nemzeti válogatottaknál is jobbnak bizonyultunk.

Farkas Sándor elmondta, augusztus 6-tól felnőtt együttesünk vezetőedzője, Dzunic Branislav a legtehetségesebb játékosainknak vezényel külön edzéseket, a tréningeken azon fiataljaink vesznek részt, akik már ott toporognak az első csapat kapujában.

- Egy héttel később, augusztus 13-án megkezdődik a nagycsapat felkészülése, remélem, tehetségeinkből minél többen ott ragadnak, az ősszel a felnőttek kék-fehér szerelését is magukra ölthetik. Az idő múltával egyre több lehetőséget kapnak a bizonyításra. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus